0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро/ICSI при диагноза ИЯР
« Отговор #20 -: Април 01, 2008, 23:22:21 pm »
Ole - едно голямо гуш от мен за теб и бебчетата!  :bighug:

*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #21 -: Април 01, 2008, 23:31:11 pm »
Душе и Жени :bighug:
Не ви давам и на двете да се отказвате!!!
Не ви познавам лично,ама много ви обичам
и вярвам във вас, вярвам че ще успеете и се моля за това!!!

:bighug: :balk_21: :dance2:

« Отговор #22 -: Април 02, 2008, 18:18:24 pm »
Момичета предстои ми през май месец първичен преглед при д-р Владимиров. Въпросът ми е може ли да си направя изследвания на инхибин Б и АМХ при него. Трябва ли да запазя час в лабораторията, а тя при центъра ли е....ще ви бъда много благодарна, ако ме упътите с информация. :)
« Отговор #23 -: Април 03, 2008, 14:49:07 pm »
Ако на някого му се чете студио на тази тема   :)
http://igitur-archive.library.uu.nl/dissertations/2005-1013-200002/index.htm

кураж и успех на всички  :flower:
*
« Отговор #24 -: Април 03, 2008, 17:15:39 pm »
Ако някой можеда ме просветли естествен и спонтанен цикъл едно и също ли е?
« Отговор #25 -: Април 03, 2008, 17:41:55 pm »
Мери,
мерси за статията...много е полезна. Явно, пациенти с ИЗР не трябва да се подлагат на тежки стимулации и е препоръчително де се опита на естествен / спонтанен цикъл.
« Отговор #26 -: Април 03, 2008, 18:34:32 pm »
Ще ви кажа при мен как бяха стимулациите:

- първи опит: 40 гонала, 30 менопур, и 5 меногон - 3 фоликула, 3 оплодени яйцеклетки
- втори опит: само 9 дни стимулация, прекъснахме я поради блокаж, никакъв отговор: 450 пурегон на ден + 75 мерионал на ден /5 дни/, 5 фостимон + 3 меногон /4 дни/

Аз лично, не искам повече такива стимулации, твърдо против съм, да не говорим, че му трябват на човек месеци наред да си оправи хормоните след такава стимулация, за да премине към следващ опит.

Това е сравнителна характеристика между Пурегон и Гонал много търсих точно такава информация, преди втората ми процедура.

http://humrep.oxfordjournals.org/cgi/content/full/14/11/2709
« Отговор #27 -: Април 04, 2008, 08:56:23 am »
Ако някой можеда ме просветли естествен и спонтанен цикъл едно и също ли е?

да
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*
« Отговор #28 -: Април 04, 2008, 09:04:13 am »
Да, ама не върви, когато отидеш пр Док да тръгнеш да се пазариш каква стимулация искаш - лека , сериозна, нали те са специалистите и те знаят най-добре. Можеш само да ги попиташ - защо тази или онази....
И аз смятам, че при ИЯР е по-добре по лека стимулация, но в крайна сметка - каквото ми каже Владимиров това ще правя.
Само може да го подпитам леекичко, дали не може с по-лека стимулация;-)))))Да видим какво ще каже!
Хайде милички, успех на всички, лека, тежка стимулация, важното е крайния резултат да е положителен!
Много ми се щеще поне една жена с ИЯР и сериозна стимулация, при която се е получило да беше писала, ама....

*

eganeva

• 4584
« Отговор #29 -: Април 04, 2008, 11:02:26 am »
Да, ама не върви, когато отидеш пр Док да тръгнеш да се пазариш каква стимулация искаш - лека , сериозна,

Е как да не върви? :wink:
Ако нямаш финансова възможност и искаш да опиташ на ЕЦ примерно.
Рискът си е за твоя сметка. Длъжна си да опиташ (за пазарлъка става дума).
Аз предполагам, че ще изслуша предложението ти. :D
Друг е въпросът дали ще го приеме.
Успех!!!
*
« Отговор #30 -: Април 04, 2008, 11:38:35 am »
Жени, права си! ;-)))) :wink:  :balk_602:
*
« Отговор #31 -: Април 04, 2008, 12:33:30 pm »
Е добре де, а на мен доки каза направо няма никакъв смисъл направо с донорска.Защо ли не ми дава никакъв шанс на ЕЦ.Аз се тъпча с естрофем вече 9 месец заради лигавицата и доколкото знам той потиска Ову-то.Ако го спра дали пък няма да направя някакви фоликули???? Имах две стимулации.Едната по лека 3,4,и 5 ден с мерионал .В резултат имах фоликул, но той не се спука с прегнил и така си останаха нещата.Втория път по сериозно с фостимон и менопур - някакъв фоликул се появи, но доки прекъсна стимулацията заради нисък естрадиол.И в двата случая не стана въпрос за ин витро, а само за овулация изобщо.При по леката стимулация поне развих фоликул до 20 мм, а при по тежката - нищо.
« Отговор #32 -: Април 04, 2008, 13:10:08 pm »
Колеан, ако си с такава диагноза ИЯР, и след като правите стимулация, защо не преминавате към икси, а разчитате да се пукне така фоликула и да стане....пред вид тези обстоятелства, шансовете бременност да се случи, са много малки, ако не се помогне с икси. Поради финансови съображения ли е или друго?
Защото, ако не е, не го разбирам.
*
« Отговор #33 -: Април 04, 2008, 14:52:47 pm »
Колеан, ако си с такава диагноза ИЯР, и след като правите стимулация, защо не преминавате към икси, а разчитате да се пукне така фоликула и да стане....пред вид тези обстоятелства, шансовете бременност да се случи, са много малки, ако не се помогне с икси. Поради финансови съображения ли е или друго?
Защото, ако не е, не го разбирам.
Ами и аз да ти кажа не го разбирам.Чак сега доки каза ин витро и то направо с донорска.
Дали да настоявам за икси, макар че шансовете са много нищожни???Според него с АМХ 0.446 няма годни яйцеклетки и няма смисъл и от стимулации и от нищо.
*

eganeva

• 4584
« Отговор #34 -: Април 04, 2008, 18:02:00 pm »
Ох, момичетаааааа, като ви чета и почвам да се отчайвам. :(
*
« Отговор #35 -: Април 04, 2008, 18:21:15 pm »
Ох, момичетаааааа, като ви чета и почвам да се отчайвам. :(
Стига де, не ти давам да се отчайваш.Виж ме мен, аз съм тотално трагичен случай, но и за секунда не губя вяра.Дали с стимулации или без или с донорска не знам, но ще си родя бебе.Е в края на краищата съм само на 41 години :D :lol: 8)Има още хляб в мен.
« Отговор #36 -: Април 04, 2008, 18:39:39 pm »
Моя резултат от АМХ е 0.383, а съм само на 28 години!!!!!! Да вярвам ли или не??????????
« Последна редакция: Април 04, 2008, 18:41:13 pm от Vanina_sss »
*

eganeva

• 4584
« Отговор #37 -: Април 04, 2008, 18:49:34 pm »
Има още хляб в мен.

Не само хляб, има и пържоли. :wink:
« Отговор #38 -: Април 06, 2008, 11:49:26 am »
момичета, включвам се при вас, защото ми предстои първи опит ин-витро,вчера си взех резултатите от хормоните, които искат преди стимулацията. леко съм притеснена. те са /правени на 5-ти ден от цикъла/:
Prolactin - 260.40 mlu/l  реф.ст. жени 90 - 523
LH 6.98 IU/l    Ж(фол 1.9-8.0; овул 11.3-59.0; лут 0.8-
FSH 11.87  IU/l Ж(фол 2.4-9.3; овул 3.9-13.3; лут 0.6-

притеснява ме ФСХ. чувала съм, че говори за изчерпан яйчников резерв. въобще някой може ли да ми каже наред ли са ми хормоните и може ли да не стигна до ин-витро в крайна сметка?
*
« Отговор #39 -: Април 06, 2008, 14:05:42 pm »
притеснява ме ФСХ. чувала съм, че говори за изчерпан яйчников резерв. въобще някой може ли да ми каже наред ли са ми хормоните и може ли да не стигна до ин-витро в крайна сметка?

Снежка Вярно е че високото ФСХ говори за намалем,но не винаги изчерпан яйчников резерв.Аз имам този проблем и е доста стресиращо.Бях много отчаяна когато преди няколко месеца ФСХ ми се качи до 20.Мислех че това е края, е ма не.На следващия месец беше 6,7.Така че виждаш  този хормон е променлив и се изчаква на подходящия месец за стимулация при който ще можеш да реагираш добре.Но преди всичко не си определяй диагноза защото стават много лабораторни грешки. Повтори си изследванията.
  Успех!