Scarlet, при моите резултати въобще не се "говореше", само се "намекваше", докато ми се предписваха дози от 757 единици Гонал на ден (това беше стартовата доза, приключих на 600 единици). След като (по мои подозрения) бях препотисната и наблъскана с тези количества Гонал, направих само 4 фоликула и отново не се спомена ИЯР, а само "проблеми с резерва" в отговор на въпроса ми какво става, след като обикновено правя по 9-10 фоликула. Тогава реших, че повече в съответната клиника няма да стъпя, изрових статията за яйчниковия резерв, пуснах си още веднъж пакета (без АМХ) и отидох при Стаменов. Той погледна нещата и не пожела да коментира нищо, преди да преброи антралните фоликули. Изкара ги по около 15-тина във всеки яйчник. Категоричното му мнение (после потвърдено при друг преглед и по друг повод и от Персенска) беше, че при мен не може да става въпрос за намален или изчерпан яйчников резерв.
Очевидно е обаче, че ФСХ ми е над благоприятните стойности и съотношението ФСХ-ЛХ не е добро. Инхибинът ми варира в зависимост от ФСХ и понякога е в, а друг път извън референтни граници. Правя проблем и при стимулациите (вдигам ЛХ преждевременно, а ако не е ЛХ - прогестерон), което съответно прецаква качеството на ембрионите и имплантационния ми потенциал. Всичко това, в комбинация с факта, че при мен винаги е прилаган дълъг протокол с пиене на противозачатъчни предния месец, както и с хидросалпингса, който ми беше открит и премахнат след петото инвитро, общо взето завършва картинката. Ще видим какво ще стане при шестия опит.