martinela08, честито! Успешна бременност и леко раждане! Всичко да ти е като по мед и масло
По въпроса за Гунев - ако става дума за проследяване на бременност, съм чувала добри отзиви за него. Даже си спомням, че видях в кабинета му едно голямо пано със снимки на бебчета, вероятно подарени от майките. Относно компетенцията на отделния лекар - паралелно с посещенията при него имах и такива при гинеколог, който като видя, че нещата опират до област извън неговата компетенция, ми каза: Тук вече не мога да ти помогна. Но взе листче и записа телефон на специалист, който по негова преценка би могъл да ми помогне.
Тръбите и тестът за тяхната проходимост са много деликатна тема. Предвид това, което залагах и цените на всички процедури, предпочетох да не рискувам и губя време в пропуск на това толкова важно изследване, но всеки сам решава по какъв път да мине.
Когато за първи път заговорихме с мъжа ми за дете, посетих гинеколог който с един ехографски преглед създаде голям страх у мен, като ми каза, че имам една удебелена тръба, поради което е много вероятно да имам проблеми със забременяването. При всяко следващо посещение при гинеколог параноично задавах въпроса за състоянието на тръбата ми, като лекарите ме поглеждаха с учудване, че на УЗ се е видяло такова нещо. Последвалата цветна снимка показа, че тръбите ми са в отлично състояние...
Подкрепям Мишанта за важността на неонатолога, първите дни след раждането минават много по-спокойно като знаеш, че бебчето е в сигурни ръце. Към тази препоръка искам да добавя и важността на анестезеолога – за шевовете поисках да ми сложат упойка и съм доволна, че на смяна беше този, който си бях избрала за не състоялото се секцио – от всички момичета в стаята, само аз нямах оплаквания от главоболие, замаяност и т.н.