И аз се ядосвах,че не мога да отговоря на Pukanka, а то темата заключена и си имаме хубава нова! Честита нова 22-ра темичка и добре дошла на новата бременелка. Очакваме още много като теб.
Аз да се върна на темата с болничните. На Pukanka пуснах лично съобщение, защото не видях навреме катинарчето. Ако тя реши може смело да копира отговора ми в темата. А на всички останали с удоволствие ще отговоря на всякакви въпроси.
Мая, настина с втори трудов договор можеш да завишиш базата си за болнични, но само при условие, че продължиш да работиш при основния си работодател и прекъснеш болничните. В противен случай от НОИ ще ти откажат изплащане на болничите представени пред основния работодател с онование, че не си спазила предписанията на режима, посочен в болничте. Преди 3 седмици имах такъв случай. Това, което представих като информация е удобно, ако работите в частна фирма или имате собствена такава и работодателят ви се съгласи вие да си почивате в къщи, а официално по ведомост, той да ви води на работа и естествено вие си плащате осигуровката. От опит ви казвам, че частните работодатели винаги се навиват на този вариант, защото за тях плащаната от вас осигуровка е разход, пък и проявяват разбиране. Все пак става въпрос за няколко месеца. А те така или иначе си намират човек, който да ви замести на работното място. Аз имам счетоводна кантора и досега не сме отказвали такава услуга на наши работници.