0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Къде се продава БТ термометър?
« -: Март 31, 2008, 23:45:25 pm »
Искам да си купя специален термометър за измерване на БТ. Пробвах един цикъл с обикновен дигитален термометър но не мисля че мери достатъчно точно.
Някой знае ли къде се продават специални термометри за тази цел ????
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Къде се продава БТ термометър?
« Отговор #1 -: Март 31, 2008, 23:52:09 pm »
няма такива.
най-точно мерят живачните.
а и не е толкова важна точната стойност, колкото тенденцията на графиката. затова трябва да мериш все с един и същи термометър.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #2 -: Април 01, 2008, 00:00:55 am »
няма такива.
най-точно мерят живачните.

ха ха.
ако си направиш труда да потърсиш малко из интернет, ще видиш че не само има такива, но и е силно препоръчително те да се използват, защото обикновените термометри не винаги хващат малката разлика. говоря си с момичета един американски форум и те казват че ги продават във всички аптеки и супермаркети. проблема е че незнам в БГ къде има.
освен това живачните термометри НЕ СА по-точни от дигиталните, откъде ти хрумна ?
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #3 -: Април 01, 2008, 00:13:41 am »
американски форум и БГ   са ключовите думички в твоя пост. Не мисля, че ще си намериш тук в Бг това което търсиш.Аз също се порових доста преди да почна с мерене на БТ.Освен това имам наблюдения върху дигитални термометри там ,където работя, последния е Omron, честно ти казвам не става.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #4 -: Април 01, 2008, 00:27:48 am »
скарида5, може ли да не ми хахакаш така, след като си поискала информация? аз съм злият модератор тук и като се ядосам, бия през пръстите.
аз когато съм чела американски форуми и съм мерила БТ, ти вероятно още не си знаела какво е това.
знам много добре, че в щатите им продават дигитални термометърчета, на които пише, че са специално за базална температура - но това са си просто дигитални термометри, драга.
а в България дори не се продават такива - със специалното надписче. освен това, живачните СА по-точни от дигиталните - оттам-насам ми е хрумнало. купи си пет различни дигитални термометъра и пет различни живачни. премери си температурата и ми докладвай после какво са отчели.

и сега те предупреждавам съвсем сериозно - в тези форуми има правила за поведение. тук не се толерира невъзпитаното поведение. ще те следя внимателно и при следваща подобна проява, ще последва наказание съгласно правилата.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #5 -: Април 01, 2008, 09:03:33 am »
Аз съм на същото мнение от живачния термометър няма по точен.

*
« Отговор #6 -: Април 01, 2008, 11:18:38 am »
  Аз меря с живачен и съм много доволна  :D
DSC00102
« Отговор #7 -: Април 01, 2008, 12:44:46 pm »
Аз ползвам за БТ Cyclotest термометър. Купен от Германия. Има аптеки в Европа, от които може да се поръча за БГ през интернет. Или можеш да помолиш приятел да ти донесе... :wink:
*
« Отговор #8 -: Април 01, 2008, 13:55:50 pm »
освен това живачните термометри НЕ СА по-точни от дигиталните, откъде ти хрумна ?

ЖИВАЧНИТЕ ТЕРМОМЕТРИ СА ПО ТОЧНИ ОТ ДИГИТАЛНИТЕ.
Пробвай и тогава говори.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

siska_rs

• 153
  • Обичайте и бъдете обичани!
« Отговор #9 -: Април 01, 2008, 19:02:43 pm »
Живачните термометри са най-точни!Всеки научен работник ще ти го каже скаридке!Да си виждала физик да работи с термометър различен от живачен?
« Отговор #10 -: Април 01, 2008, 21:04:27 pm »
И аз мисля че живачните термометри са по точни от дигиталните.
« Отговор #11 -: Април 02, 2008, 00:17:06 am »
накажи ме, о, зъл модератерю !

както и да е, може би не се изразих правилно, чудех се дали някъде в БГ се продават БТ термометри или да си го поръчвам от щатите.
БТ термометърът е различен с това че мери до 2 десети от градуса, а не че има надписче.
за живачния vs. дигиталния може да не съм права - не бях съвсем сигурна така или иначе.

все пак, мерси за съвета :)
*

Veselia

• 218
  • И все пак тя се върти!
« Отговор #12 -: Април 02, 2008, 07:12:42 am »
И аз търсих по аптеките специален термометър за измерване на базална температура,но не намерих. На дигиталните, които се продават тук пише, че не са подходящи, затова си купих живачен. Мери точно, само дето трябва да го държа повече време.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #13 -: Април 02, 2008, 09:24:41 am »
ами всеки дигитален показва стойността с точност до 2 десети от градуса. ти с какво точно си представяш, че "специалният термометър за БТ" се различава от обикновен дигитален термометър?

и пак казвам, не са важни десетите от градуса, а тенденцията в движението на температурата.

ама поръчвайте си термометри, щом това ще ви направи щастливи и спокойни...

*
« Отговор #14 -: Април 02, 2008, 10:31:39 am »
Всъщност важното при меренето на БТ е не какъв тип да е термометъра, а да се мери с един и същ, за да може допустимата грешка всеки път да е една и съща ;)

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
« Отговор #15 -: Април 02, 2008, 13:44:11 pm »
Аз пък използвам един вид живачен термометър на Чико, който е много тъничък и всъщност е детски или бебешки.  :wink:
Мисля, че цената му беше под 5 лв.
Удобен е, имам го от около 2 години и карам с него. Държа го 10 минути.
Жалко, че в BG явно не се продават специални за БТ.
« Отговор #16 -: Април 02, 2008, 22:40:05 pm »
ами всеки дигитален показва стойността с точност до 2 десети от градуса. ти с какво точно си представяш, че "специалният термометър за БТ" се различава от обикновен дигитален термометър?

и пак казвам, не са важни десетите от градуса, а тенденцията в движението на температурата.

ама поръчвайте си термометри, щом това ще ви направи щастливи и спокойни...

всъщност, моят дигитален термометър мери до 1 десета.
представям си че БТ термометрите са специално създадени и тествани за точност, която позволява да се види 'тенденцията' дори и разликите да са минимални. освен това имат и други удобства - например държат се по-малко време и издават звук като са готови (това е чудесно ако заспиваш с термометъра в устата като мен) и запаметяват последната температура, в случай че не запишеш веднага и я забравиш.
да, ще ме направи щастлива и спокойна да знам че ползвам термометър който е специално за тази цел и ми осигурява необходимата точност и удобство - не виждам защо трябва да се примирявам с по-малко :)

thanks
« Последна редакция: Април 02, 2008, 22:41:41 pm от skarida5 »
*

ellysot

• 202
  • Животът не е навредил никому,но и почивката също!
« Отговор #17 -: Април 02, 2008, 22:44:52 pm »
Момичета,сутринта станах свидетел па престелките по надолу,които се прехвърлят отностно базалните термометри! :balk_159:
Имах проблем с пускането на отговора си,но пък сега ще добавя 
Жалко, че в BG явно не се продават специални за БТ.
Но все пак,макар и плахо да попитам,на грешен път ли съм с моя обикновен дигитален термометър? :ask:
Вече две години му се доверявам.Меря,записвам,пресмятам в календара и т.н. :chart:
Е,както се досещате положителен резултат все още не съм маркирала :balk_145: ,но и това си е друга тема!
Та по същество ще се подобри ли качеството на меренето,ако взема живачен?
А само да уточня,че спазвам условието да е винаги по едно и също време!! :balk_602:
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #18 -: Април 02, 2008, 23:12:51 pm »
ellysot, спорът за точността е по принцип.

на два пъти се писа в тази тема, че важното е не дали днес БТ ти е точно 36.84 или 36.79 градуса, а да се следи тенденцията в изменението на температурата. тоест - дали се качва или не, как се покачва.

за целта е важно:

а. да мерите с един и същи термометър
б. да мерите по едно и също време, след събуждане, без да ставате

това означава "качество на меренето" в случая с измерването на БТ.

та с две думи - не си на погрешен път.

и нещо друго - в раздела с информация към овулационния календар е обяснено доста подробно за измерването на БТ. препоръчвам го като четиво.

*

ellysot

• 202
  • Животът не е навредил никому,но и почивката също!
« Отговор #19 -: Април 02, 2008, 23:49:37 pm »
Ок!  :balk_602:
Значи все пак прилично добре се справям!Доста отдавна беше когато четях в "библиотеката" на форума,но няма да е зле да повторя!! :balk_172:
Thanks още веднъж! :balk_48: