Здравейте и от мен! Чудя се как да започна - изчетох всички 19 страници и Ви моля да не ме съдите прекалено строго!
2008 г. ми откриха хиляди малки кисти по яйчниците, бяха и доста уголемени. След което последва година и половина лечение с противозачатъчни без никакъв ефект. Потърсих второ мнение, но ми казаха да продължа със същите хапчета. Ядосах се и прекратих лечението, с уверенията на лекарите, че няма начин да забременея, ако не се лекувам.
И така, забременях. На 28.10.2011 претърпях кюртаж - по собствено желание. Бях в 6 г.с. Всичко беше нормално до момента с плода, сакчето и всичко... Но аз нямаше как да задържа това клето създание...сега. Положението ми е много трудно, но не искам да ви отегчавам... Питах се как е възможно, след като не съм се лекувала, но отговор не получих. Отидох в частна клиника, защото съм неосигурена, избрах си най-реномирания специалист, с много добри отзиви. Да, държаха се отлично, но като се замисля сега, после доста неща пропусна да ми каже. Манипулацията мина нормално, антибиотиците ми ги вляха по време на кюртажа. Въпреки, че вече се бях променила психически, дори не успях да се съвзема да попитам за елементарни неща от сорта на кога да ида на контролен преглед, епикриза и т.н. Но и лекаря не ми каза нищо за това. Само ми обясни, че от деня на аборта трябва да смятам, че ми е първи ден на менструацията, и след това първата нормална да я чакам към началото на декември. След манипулацията нямах абсолютно никакво кървене, ама никакво. Днес, трети ден ми тръгна малко, като след обяда получих леки менструални болки и вечерта ми дойде. Корема ми е страшно подут, твърд, но усещам, че напрежението в гърдите ми спада. Нямам представа колко време ще ми върви, нито са ми казали колко време да се пазя, нито колко време след това трябва да преустановя сексуалните контакти, нищо... Надявам се вие да ми помогнете със съвети!
Чувствам се ужасно! Знам колко добри и мили хора като вас мечтаят за това. А истината е, че макар и напълно непланувано, този плод беше заченат с наистина много, много любов, страст и хубави чувства... Нямам с кого да говоря... Толкова съм самотна и всичко събирам в себе си... Незнам какво да правя... Много съм объркана...и така ми се иска да върна времето назад...
Благодаря, че ви има. Желая ви от сърце всичко най-хубаво и успех!