0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #340 -: Май 12, 2011, 10:55:53 am »
cvetenceto_bebs, съжалявам за това, което ти се е случило! Знам, че боли и че страхът да се повтори е огромен. Всъщност от опит мога да ти кажа, че той е много по-страшен от болката от абразиото. Но всичко минава с времето! Пожелавам ти да се възстановиш възможно най-бързо и следващата ти бременност да завърши успешно. Прегъщам те силно!

« Отговор #341 -: Май 12, 2011, 14:41:27 pm »
Здравейте,момичета.
На 19.04. правих мед. аборт,имах кухо яйце :( ,а днес 12,05, ми дойде цикълът.Нормално ли е,защото докторите казаха,че след 30 дни е нормално да ми дойде и сега се притеснявам.
« Отговор #342 -: Май 12, 2011, 15:18:56 pm »
Silvia85, Те казват около 30 дни след аборта, но не е задължително. Всеки организъм е различен. Не се притеснявай и отиди на лекар като ти свърши за да каже как се възстановяваш. Успех и горе главата  :)

« Отговор #343 -: Май 13, 2011, 14:36:37 pm »
linapoli,Благодаря ти много за подкрепата и милите думи,почувствах се наистина добре :bighug: ....понякога виртуалните ни приятели са по-съпричастни от реалните...а и никой по-добре не би те разбрал от този с който сте преживели едно и също нещо.
« Отговор #344 -: Май 13, 2011, 15:29:40 pm »
Благодаря ти,linapoli!
Пожелавам на всички,които са писали в тази тема успешна следваща бременност!
« Отговор #345 -: Май 13, 2011, 15:58:58 pm »
Затова сме тук - да си помагаме :) На мен също много ми помогнаха момичетата във форума, когато преди време се бях отчаяла напълно след кюртажа...
Silvia85, от твоята уста в Божиите уши!

« Отговор #346 -: Юни 15, 2011, 16:15:05 pm »
Отидох в новата бургаска болница "Дева Мария" и там Д-р Люцканов ми извърши абразиото...Всички бяха много любезни... Физическа болка нямах,болеше ме душата и сега единственото ми притеснение е да не се повтори...Но както на себе си така и на всички преживели това пожелавам УСПЕХ  :balk_602:
Съжалявам! И моето абразио беше там, мили доктори и сестри, но психическата болка..
На 13-ти юни, загубихме бебето, което беше в 17-седмица. Просто сърчицето му спряло да тупти /мисед/. Направиха ми абразио /д-рРизова/, лекарите и сестрите бяха много мили, но аз изпитвам такава болка, толкова силно ме боли сърцето, че от тогава от сутринта в 9.00 часа не мога да спра да плача, не съм спала, не съм яла, не съм пила. Не мога. Никога не съм знаела, че толкова боли да изгубиш нероденото си дете.....Изплаках си очите, сълзи не ми останаха...сили. Имам по-голямо дете, само тя ме държи. Само тя.

Не знам дали има значение, но на прегледите винаги виждах, че има изоставане с 5-6 дни, дали още тогава си е показвало, че няма да ни бъде, не знам.
Имам още кръвотечение, може би ще продължи до края на седмицата. Много ми се иска след това да отида на преглед, за да видят дали всичко са изчистили. Има ли смисъл, или трябва да изчакам първата редовна менструация?
*
« Отговор #347 -: Юни 15, 2011, 17:18:01 pm »
Съжалявам че и ти си минала през този ад. :bighug: По-добре е да изчакаш да мине първата менструация и тогава да отидеш на преглед. Поне на мен така ми бяха казали и така направих, въпреки че в епикризата ми пишеше, че се полагат два контролни прегледа, но и двата се падаха преди МЦ.
« Последна редакция: Юни 15, 2011, 17:20:29 pm от Росс »
Имам вече две ангелчета на небето

*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #348 -: Юни 17, 2011, 08:55:35 am »
Здравей, jelanie! Няма думи с, които да те успокоя за това, което ти се е случило, но знам, че ще се справиш с болката си и ще продължиш напред с нови сили.
Това, че е имало изоставане 5-6 дни нищо не означава, до две седмици разлика се счита за нормално, защото не винаги знаем кога точно е била овулацията и е настъпило оплождането.
За прегледа и аз мисля, че е по - добре да изчакаш да мине първа нормална менструация и тогава да отидеш, поне аз така направих, преди това няма смисъл.
Сега поплъчи, изживей болката си и после стъпи здраво на краката си, вече имаш едно съкровище и съм сигурна, че ще има и още.
Късмет! yahoo_17
« Отговор #349 -: Юни 17, 2011, 10:11:19 am »
Благодаря ви!

От вчера имам уплътнение в гърдите и болки, особено в лявата. Предполагам, че е от хормоните и "стреса" на който са подложени и те, но все пак... имали ли сте подобни проблеми?
Иначе психически се съвземам. Ще изчакаме да мине прегледа, да видим колко време ще трябва да изчакаме и после с нови сили напред. Ще го имаме това второ детенце, което толкова искаме - няма начин просто!
*
« Отговор #350 -: Юни 17, 2011, 14:08:46 pm »
Аз имах секрет от гърдите, като коластра и много се бях изплашила. Явно е било от повишен пролактин. Може би след около два цикъла след аборта всичко се оправи. Даже за по-сигурно ходих и на ехограф на гърдите. Може би и при теб всичко се дължи на хормоните, които не са се "наместили". Изчакай да мине първия ти нормален МЦ, отиди на преглед и ако все още има нещо, което те притеснява си поговори с лекаря. На мен ми бяха казали от 3 до 6 месеца след аборта, че трябва да се чака за нови опити за забременяване.
« Последна редакция: Юни 17, 2011, 14:11:13 pm от Росс »
Имам вече две ангелчета на небето

« Отговор #351 -: Юни 17, 2011, 14:18:30 pm »
Относно Пролактина и секрета от гърдите, на мен ми изписаха Достинекс.
Спонатнния аборт беше в почти 20г.с и имаше вероятност на ми тръгне кърма, затова лекарката ми го предписа.

jelanie, попитай лекуващияте лекар за това.
Много съжалявам за случилото се!
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #352 -: Юни 24, 2011, 06:37:54 am »
Момичета и на мен днес ми е аборта в 8,30.Днес съм в 10 седмица и 2 дни,на вчерашния преглед нямаше сърдечна дейност,а на предния преглед всичко беше наред.Много ми е тежко,но с ваша помощ се надявам да мина и през това.
« Отговор #353 -: Юни 24, 2011, 09:44:11 am »
Момичета и на мен днес ми е аборта в 8,30.Днес съм в 10 седмица и 2 дни,на вчерашния преглед нямаше сърдечна дейност,а на предния преглед всичко беше наред.Много ми е тежко,но с ваша помощ се надявам да мина и през това.
Миличка, съжалявам за това :( Знам как се чувстваш, много в трудно да повярваш, че вече не бие едно сърчице в теб. Аз ходих при трима лекари, защото не вярах, че това се случва.... Сискам палци да се възстановиш бързо и да започнете с новите опити. Прегръщам те силно  :bighug:

*
« Отговор #354 -: Юни 24, 2011, 09:53:56 am »
Момичета и на мен днес ми е аборта в 8,30.Днес съм в 10 седмица и 2 дни,на вчерашния преглед нямаше сърдечна дейност,а на предния преглед всичко беше наред.

Emi, знам колко ти е тежко, преживяла съм го 2008 г., и никакви думи не стигат за да се успокоиш, но знай, че само времето ще бъде лек за притъпяване на болката.
Не спирай да вярваш, че един ден ще си майка, ще видиш, ще се получи, който продължава да се бори рано или късно успява!!!
Бързо възстановяване   :hug2: :hug2:

« Отговор #355 -: Юни 24, 2011, 11:03:24 am »
Отложиха ми аборта за понеделник,чакат ме трудни събота и неделя. :balk_145:
« Отговор #356 -: Юни 24, 2011, 12:27:22 pm »
А защо го отложиха? Поради медицински причини или...? Аз консултира ли се и с друг лекар?

« Отговор #357 -: Юни 24, 2011, 13:04:16 pm »
Консултирах се и с друг лекар,но в частния му кабинет,но той е в понеделник на работа,а на него имам най-голямо доверие в нашия град.Дано да не прокървя,защото тогава каза по спешност да отивам в болницата.
« Отговор #358 -: Юни 24, 2011, 13:19:47 pm »
Консултирах се и с друг лекар,но в частния му кабинет,но той е в понеделник на работа,а на него имам най-голямо доверие в нашия град.Дано да не прокървя,защото тогава каза по спешност да отивам в болницата.
Аз имах зацапване през цялото време, но чак в 11та седмица видяха, че плода не се е развил от 6та г.с. Т.е. миседа е настъпил в 6та седмица, а в 11та го откриха и ме кюретираха. И не съм имала никакви сериозни кръвоизливи. Дано и при теб е така.

« Отговор #359 -: Юни 26, 2011, 12:36:59 pm »
О, милата!
Знам, че ти е трудно да повярваш, но наистина се свиква да живееш с болката. Колкото до процедурата физически е абсолютно безболезнена, нищо няма да усетиш! Прегръщам те силно и ти пожелавам сили и воля да продължиш напред!

Момичета, при мен се получиха леки усложнения /задържана кръв и частица/ и снощи ми правиха на ново абраио. Този път нямам кървене и се надявам да са си свършили работата до край.