0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #320 -: Април 25, 2011, 22:02:00 pm »
Здравейте момичета ,значи отивам в събота в Шейново защото кървенето ми беше малко по силно от предишните дни ,усешах също и леки болки в кръста, а аз отивам с направлението за кюртаж,преглеждаме дежурната докторка и установява че плода си отговаря за 6-7 седмица даже долуви и пулс аз бях много изненадава и щастлива разбира се .Смени ми хапчетата с утрогестан ,някакви витамини и ми увеличи нош-па,каза ми в четвъртък пак на преглед при нея.В неделя ставам аз със силни болки в кръста и корема то бяха повече като стягания и доста по обилно течение ,отиваме ния пак в болницата и при самия вагинален преглед плодното сакче изпадна приеха ме и ми направиха процедурата ,прекарах там ноща и днес ме изписаха .Много ми е тежко ,но само живи и здрави пак ще опитваме :) на мен докторката ми каза след 6 месеца можем пак  да пробваме ,не е ли доста време ?

Леле извинявам се то стана цял роман ...
« Отговор #321 -: Април 26, 2011, 07:38:38 am »
Здравейте момичета ,значи отивам в събота в Шейново защото кървенето ми беше малко по силно от предишните дни ,усещах също и леки болки в кръста, а аз отивам с направлението за кюртаж,преглеждаме дежурната докторка и установява че плода си отговаря за 6-7 седмица даже долуви и пулс аз бях много изненадана и щастлива разбира се .Смени ми хапчетата с утрогестан ,някакви витамини и ми увеличи нош-па,каза ми в четвъртък пак на преглед при нея.В неделя ставам аз със силни болки в кръста и корема то бяха повече като стягания и доста по обилно течение ,отиваме ния пак в болницата и при самия вагинален преглед плодното сакче изпадна приеха ме и ми направиха процедурата ,прекарах там ноща и днес ме изписаха .Много ми е тежко ,но само живи и здрави пак ще опитваме :) на мен докторката ми каза след 6 месеца можем пак  да пробваме ,не е ли доста време ?
Много съжалявам за случилото ти се :(, тъкмо се зарадвах в началото като почнах да чета и .... много се разочаровах.Но не се отчайвай, скоро ще станеш майка. Моя кюртаж беше през януари, на мен някой ми казваха да чакам 3 други 6 месеца. Но според мен ще стане когато си готова психически. Кюртажа с пълна упойка ли беше?
Леле извинявам се то стана цял роман ...
Бъди дявол,за да не те пратят по дяволите!
« Отговор #322 -: Април 26, 2011, 10:40:22 am »
да с пълна упойка беше
« Отговор #323 -: Април 26, 2011, 11:32:14 am »
Сисе,мила,съжалявам за това което ти се е случило.Идентично е с моя случай-лежах в болницата с обилно кръвотечение,полода си беше добре,имаше си сърчице и даже мърдаше.Но в един момент сърцето спря и веднага ме кюретираха с пълна упойка.А ти в коя седмица от бременността беше? Аз бях в последния ден на 10г.с.и лекаря ми каза 3 месеца(или 3 менструални цикъла)без да се брои кървенето от процедурата.А една позната акушерка ми каза 6-7 месеца  8O ,но не мисля да слушам нея.Така че зависи от това колко е била напреднала бременността.Прегръщам те и горе главата и смело напред,няма да се даваме:)
« Отговор #324 -: Април 26, 2011, 13:37:49 pm »
Сисе,мила,съжалявам за това което ти се е случило.Идентично е с моя случай-лежах в болницата с обилно кръвотечение,полода си беше добре,имаше си сърчице и даже мърдаше.Но в един момент сърцето спря и веднага ме кюретираха с пълна упойка.А ти в коя седмица от бременността беше? Аз бях в последния ден на 10г.с.и лекаря ми каза 3 месеца(или 3 менструални цикъла)без да се брои кървенето от процедурата.А една позната акушерка ми каза 6-7 месеца  8O ,но не мисля да слушам нея.Така че зависи от това колко е била напреднала бременността.Прегръщам те и горе главата и смело напред,няма да се даваме:)

Днеска трябваше да влезна в 7 седмица ,на мен ми казаха 6 месеца но немисля да чакам толкова а кървене имах само няколко часа след процедурата ,сега вече нямам .Друго нещо да ви питам имате ли някакъв документ от болницата за процедурата ,защото на мен нищо не ми дадоха а и нишо неспоменаха , а чета тук за някакви експертизи .

Съжалявам и аз,че също си преживяла това ,дано не се включват вече нови момичета в темата
« Последна редакция: Април 26, 2011, 13:56:14 pm от ssissetoo »
« Отговор #325 -: Април 26, 2011, 14:46:47 pm »
И на мен ми казаха 3 месеца, но много зависи от общото състояние и темпото на възстановяване.
ssissetoo от болницата ти дават Епикриза в която пише какво ти е било състоянието, каква процедура е извършена и в какво състояние те изписват. В повечето случаи има и хистология на ембриончето.
« Отговор #326 -: Април 26, 2011, 15:06:44 pm »
на мен защо нищо не ми казаха за епикриза трябва ли да ходя да си я търся,тя ще ми трябва ли за нещо по нататък
« Отговор #327 -: Април 26, 2011, 20:43:38 pm »
На мен не ми дадоха епикриза-казаха че въз основа на резултата от хистологията,нямало как да издадат 8O което е пълна глупост за мен.Но явно съществува някаква епикриза(имам позната акушерка),не се знае защо не искат да я дадат.А за бебеправенето,мисля че са ти казали 6 м. заради психическото възтановяване.мисля,че след 2-рия цикъл вече всичко ще е зарасло,другото време е за възтановяване от псих.травма:)Ако питаш мен,иди след 3-тия цикъл примерно на контролен-може да падне забраната като видят че си ок:)
« Отговор #328 -: Април 26, 2011, 21:46:55 pm »
ами ще изчакаме 3 месеца и ако всичко е наред се заемаме пак с бебеправенето.Доста често често чета по форумите че след аборт много по лесно се забременявало ,заради хормоните мисля че беше,дали е вярно според вас ?
« Отговор #329 -: Април 26, 2011, 21:59:37 pm »
Ами уж е вярно,и на мен така ми каза лекаря.Аз взимах и противозачатъчни,изписа ми ги лекаря за балансиране на хормоните или нещо такова.Каза че лесно се забременявало и след кюртаж,и след противозачатъчни.Ама каза и да не се отчайвам ако случайно не стане веднага.Ние тъкмо щяхме да почнем този месец и ми намериха е.коли и малко гъбички,наплашиха ме и ми изписаха една камара антибиотици.Отидох и на друг лекар,който ме изкара раково болна(!) едва ли не и аз реших да не слушам никой,защото всички са мн зле.Честно казано на доктори хич не вярвам.Как може един да ми каже че съм много чиста и са ми добре органите,а друг да ми каже че имам някакво образувание някъде из вътре(даже не определи дали е отляво или отдясно).Това е от мен-съжалявам че стана малко дълго,ама си споделих:)
« Отговор #330 -: Април 27, 2011, 08:56:28 am »
Ralina86 за съжаление докторите у нас на такива,много рядко се срещат настина професионалисти .Ти само спокойно пожелавам ти  всичко да е наред и скоро да пишеш в друга темичка :)
« Отговор #331 -: Април 27, 2011, 20:56:56 pm »
Момичета, съжалявам за всичко което ви се е случило... Но ви съветвам да не се навивате, че след аборт се забременява лесно, защото зависи от организма. Ако сте забременяли лесно първия път е много вероятно да се случи отново бързо. Изчакайте да се възстановите - важно е лигавицата на матката да се е възстановила достатъчно! При някой жени това отнема 2-3 цикъла време, при други много повече. Моята година и половина след кюртажа все още е малко тънка. Желая ви успех и бързо възстановяване! Прегръщам ви!

« Отговор #332 -: Април 27, 2011, 21:32:27 pm »
Няма как- ЩЕ СЕ СПРАВИМ! При мен лигавицата била много добре и казаха че всичко е ок.Каквото е рекъл Господ,наистина не бива да се навиваме,то когато е писано тогава ще стане:) Прегръщам ви и късмет,момичета!
« Отговор #333 -: Април 29, 2011, 16:24:28 pm »
здравейте , на 01.04 направих мисед , кървенето продължи 10 дена . В4ера 28.04 ми дойде първият цикъл както в4ера така и днес кървенето е много обилно поне според мен тъй като цикълът ми винаги е бил по оскъден а сега направо те4е като от 4е6ма . искам  да  ви питам нормално ли е ?  след като ми свър6и трябва да отида на преглед ,но до тогава искам да разбера как бе6е при вас

url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=vivi0304][/url]
« Отговор #334 -: Април 29, 2011, 18:41:09 pm »
vivi0304, и при мен беше така първите два-три цикъла след кюртажа, не се притеснявай! Но все пак задължително  трябва да те види лекар за да каже дали всичко е наред! Желая ти бързо възсатновяване!

« Отговор #335 -: Април 30, 2011, 01:23:20 am »
vivi0304, и при мен беше така първите два-три цикъла след кюртажа, не се притеснявай! Но все пак задължително  трябва да те види лекар за да каже дали всичко е наред! Желая ти бързо възсатновяване!
мерси , 6те отида само да ми свър6и
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=vivi0304][/url]
« Отговор #336 -: Април 30, 2011, 08:46:31 am »
Виви,при мен циклите също бяха обилни,но аз съм си с обилен цикъл по начало.Хубаво е,че е дошъл по-рано,значи организма започва да се нормализира.При мен дойде чак на 37-мия ден от кюретажа.Стискам палци вс да е наред,но мисля че ще е,не се притеснявай!
« Отговор #337 -: Април 30, 2011, 19:22:07 pm »
Ралина мерси
« Отговор #338 -: Април 30, 2011, 21:55:21 pm »
 :balk_602:
« Отговор #339 -: Май 12, 2011, 09:48:25 am »
Здравейте,момичета   :hello: ето и моята история...След 2 години опити за бебче на 31 март в 6.20 сутринта видях така дългочаканите 2 чертички...да имаше сълзи от вълнение,но някак си имах чувството,че нещо не е наред и най-вече не се чувствах бременна.Мислех си,че е от бушуването на хормоните...На 2 април сутринта видях леко кафеникаво петънце...реших да поизчакам докато отида на преглед,но на следващия ден розово петънце и тогава вече сериозно се разтревожих.Запазих си час и на 5 април чух нещото,което изобщо не съм очаквала - има плоден сак,но зародиш няма.Но доктора ми каза да изчакам и след 2 седмици пак на преглед.За съжаление и на него ми казаха окончателната диагноза КУХО ЯЙЦЕ  :balk_146: Отидох в новата бургаска болница "Дева Мария" и там Д-р Люцканов ми извърши абразиото...Всички бяха много любезни... Физическа болка нямах,болеше ме душата и сега единственото ми притеснение е да не се повтори...Но както на себе си така и на всички преживели това пожелавам УСПЕХ  :balk_602: