0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #220 -: Ноември 12, 2009, 22:06:10 pm »
Здравейте! Открих Вашия форум и се обръщам с молба ако някой може да ми помогне със съвет. Днес ми казаха, че плодът няма сърдечен ритъм и трябва да се направи кюртаж. Не са сигурни в 9-та или 7-ма седмица съм. Няколко пъти ме гледаха с ехограф и са категорични. Но аз не знам - дали винаги това означава, че плодът не е добре. Днес имах леко кървене, но спря. Нямам болки и се чувствам добре, като изключим психически че съм разбита. Кое е най-доброто. Ами ако детето ми е живо?
« Отговор #221 -: Ноември 13, 2009, 11:07:24 am »
Миличка, много съжалявам за това което се случва  :(
Но първо как така на са сигурни коя седмица си, нали знаеш кога ти е бил последния цикъл и си им казала??
Ако си в 7 може да изчакаш още няколко и да направиш още един ултра звук и то вагинален, на теб такъв ли ти правиха??
Ако си в девета и няма пулс се нарича мисед аборт - плода е спрял да се развива, и това че нямаш никакви симптоми за това което се случва е нормално (преживях го два пъти)
Дано има някаква грешка и всичко се оправи  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
« Последна редакция: Ноември 13, 2009, 11:08:59 am от Надеж »

*
« Отговор #222 -: Ноември 13, 2009, 16:13:29 pm »
Щом имаш колебания, потърси и второ мнение. Задължително с хубав ехограф  да е кабинета, за да се избегнат всякакви съмнения.
Ако си в девета седмица, а плодът отговаря на седма и няма сърдечна дейност, най-вероятно е спрял развинието си и трябва да се предприемат мерки.
За да не съжаляваш и да имаш постоянно съмннеия какво би станало ако ..., отивай още сега на преглед при втори специалист.
« Отговор #223 -: Ноември 13, 2009, 19:00:52 pm »
nola, съжалявам за това, което ти се случва и те разбирам напълно  :(

Пишеш, че са те прегледали няколко пъти, предполагам, че прегледите са били през интервал от няколко дни и ако не се е наблюдавало развитие, това е лош признак. Все пак, ако имаш дори малки съмнения, по добре изчакай 2 дни и направи контролен преглед. sia и Надеж са ти написали останалото.

Точно днес ми се наложи да науча още подробности за мисед-а. :( Кървенето започвало приблизително 14 дни, след момента на загиване на плода и при установен мисед, лекарите препоръчват да се премине бързо към абразио, за да се изпревари кървенето. Няма никакъв смисъл да се изчаква и за възстановяването на организма е по-добре. Но това е, само ако е доказан със сигурност.
Освен това, на вагинален уз трябва да се вижда, дали има признаци за отлепяне на плодния сак. Ако няма, може да се изчака още няколко дни. Понякога наистина стават грешки и ти пожелавам при теб да е така!

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
« Отговор #224 -: Ноември 14, 2009, 13:16:09 pm »
Благодаря Ви за подкрепата. Надеждата умира последна, но вчера потвърдиха, че сърчицето му е спряло и наистина дори е трябвало да съм в 10-та седмица, а то е спряло около 8-ма. Не мога да си го обясня. Хиляди въпроси, а нито един отговор. Утре влизам в болница за кюртаж. Стискайте палци. В момента не мога нищо друго да кажа, не мога да мисля. То просто си отиде, сърчицето му се отпуснало и спряло да се бори. Не знам защо... :(
« Отговор #225 -: Ноември 14, 2009, 14:49:31 pm »
Здравейте момичета!Много съжалявам за всички момичета,които са минали през този ад.Аз минах през него,така че разбирам всички Ви.Моят кюртаж беше в 6 седмица.Мога да посъветвам всички ви,да изчакате повече,защото матката трябва да се възстанови.Разбирам ви,че искате по-бързо да минат месеците и пробвате пак!?По-важно е да се възстановите психически.Аз започнах опитите след 3 месец.Все пак трябва да посетите лекар.Пожелавам успех на всички! :bori_021:
« Отговор #226 -: Ноември 16, 2009, 16:10:15 pm »
Не мога да си го обясня. Хиляди въпроси, а нито един отговор.

от медицинска гледна точка, въпросът "защо?" има някакви отговори, макар и съвсем малко. Но знам, че за теб, както за мен и за другите момичета, този въпрос е повече емоционален: "защо трябваше да се случи?", "защо точно на мен?"...
Повярвай ми, на тези въпроси няма отговор и е по-добре да не се измъчваш с тях. Просто е трябвало да се случи, да го преживеш и да отмине.

Добрата новина е, че според лекарите и статистиките, мисед се повтаря в сравнително малък % от случаите. Затова, не го мисли повече, не си създавяй излишни страхове и ще видиш, че следващият път, всичко ще е наред :crossfingers:

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*
« Отговор #227 -: Ноември 16, 2009, 16:16:21 pm »
Аз отново се включвам с молба за съвет! :help1:
Днес ми е 63 ден от абразиото /09.09.2009/ и все още нямам цикъл. Бях на преглед на 05.11 и док Стаменов каза, че трябва да ми дойде скоро. Вече много се притеснявам и не знам какво да правя. Нямам никакви симптоми за цикъл. Според вас още колко да чакам преди да отида пак на преглед?!
Само за протокола - от днес пия дуфастон, за да предизвикаме цикъл.
« Отговор #228 -: Ноември 16, 2009, 17:30:36 pm »
Това все пак е нещо - браво,миличка, ама все си мисля че нетрябваше да те оставя толкова да чакаш.... Те минаха почти 70 дни  8O , дано от тук нататък всичко е наред  :D

*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #229 -: Декември 12, 2009, 11:41:06 am »
Здравейте момичета, на 04.12. ми направиха абразио след доказан мисед,плодът е спрял да се развива още в 5-6 г.с. В деня на абразиото и следващия до обяд имах зацапване,което после спря, но от 07.12. прокървих по-силно и до днес продължава. Още първия ден се обадих на док и той каза,че това е следствие от абарзиото,да си пия метаргина /5 дни/ и да не се притеснявам.Въпреки това искам да ви попитам има ли и други момичета при,които да е кървяло толкова време?
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #230 -: Декември 12, 2009, 14:20:02 pm »
На мен ми кървя 20 дни и все още ми зацапва от време на време.
« Отговор #231 -: Декември 13, 2009, 00:06:11 am »
Здравейте момичета, на 04.12. ми направиха абразио след доказан мисед,плодът е спрял да се развива още в 5-6 г.с. В деня на абразиото и следващия до обяд имах зацапване,което после спря, но от 07.12. прокървих по-силно и до днес продължава. Още първия ден се обадих на док и той каза,че това е следствие от абарзиото,да си пия метаргина /5 дни/ и да не се притеснявам.Въпреки това искам да ви попитам има ли и други момичета при,които да е кървяло толкова време?

При мен кървенето спря към втория ден, след което към четвъртия,петия ден започна обилно кървене, което продължи около седмица.После имаше около една седмица зацапване.
« Отговор #232 -: Декември 13, 2009, 10:28:06 am »
Цвете, нормално е да кървиш, не се притеснявай. Антибиотик изписаха ли ти да пиеш?

*

Цвете

• 734
« Отговор #233 -: Декември 13, 2009, 11:48:11 am »
Да, пих 5 дни ципрофлоксацин 500 и ми каза от 16 ден започна Оргаметрил за 10 дни, предполагам,че като го спра след 3-4 дни трябва да ми дойде.
« Отговор #234 -: Декември 13, 2009, 14:12:59 pm »
Това е добре, миличка, бързо въстановяване ти желая  :D

*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #235 -: Декември 14, 2009, 11:00:56 am »
Цветенце, аз след абразиото кървих около месец, да не кажа и малко повече, така, че не се притеснявай! Оправяй се скоро и ти пожелавам повече нкога да не преживееш това!!! Дано това да е било последното стъпало към срещата с твоето бебче!!!
*

Цвете

• 734
« Отговор #236 -: Декември 14, 2009, 11:34:27 am »
Благодаря ви момичета  :bighug: с вас всичко се преживява по-леко,за сега основното, което трябва да направя е да преодолея страха си,че всичко може да се повтори,но може би още всичко ми е много пресно,аз имам вяра и знам,че само с положителни мисли ще вървя  напред.  :D
« Отговор #237 -: Декември 14, 2009, 12:13:17 pm »
Цвети, за съжаление този страх е почти невъзможно да изчезне :? . По лесно ще ти е да го приемеш че съществува и да продължиш напред въпреки него. Пожелавам ти следващата ти бременност да завърши с 1-2 здрави бебока и знай че мечтите се сбъдват и то некогато ние пожелаем, а когато им е дошло времето  :wink:  :bighug:

*

Цвете

• 734
« Отговор #238 -: Декември 15, 2009, 07:37:01 am »
Благодаря ти Надеж,дано другата година по това време,да гушкаме своите мечти. :bighug:
« Отговор #239 -: Декември 20, 2009, 21:59:28 pm »
здравейте момичета ,новичка съм в тази тема,надявам се при вас да намеря утеха и да се поткрепямв една друга и с каквото можем да си помагаме.
Аз преди 4 дена загубих момиченцето си ,бях в 5месец , стана бързо и изненадващо за нас,трудно ми е да го преживея но мисълта а си имаме бебче и да сме щастливи е по силно от ада който преживях преди няколко дена,надявам се бързо да се възстановя и след няколко месеца пак да пробваме.
Още не мога да разбера как се случи ,какви са причините ,какво е възстановяването за жалост големите ни специалисти докторите не са много приказливи, бях в стрес и каквото се сетих питах ,но сега обмисляйки всичко има много въпроси който искам да разбера и се надявам тези дни да получа отговори.
Искам да питам на мен ми казаха че след спонтанният аборт , преглед може да се направи след като ти мине първата менструация, мен ме е страх много и ми се ще по рано дали е възможно , някой преглеждан ли е по рано ,......
За сега това е от мен ......