0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #180 -: Октомври 27, 2009, 23:07:46 pm »
zdraveite momi4eta za sujalenie az su6to 6te se prisuedinq kum vas iskam purvo da izkaja iskrenite si sujalenia na vsi4ki koito im se e sly4ilo tova,tova da izgybi6 dete e nai lo6oto ne6to koeto moje da se sly4i na edna jena.na men mi se sly4i v 12g.s.zacapa mi kafqvo i vednaga otidoh na lekar i togava mi kazaha nai lo6ata novina v jivota mi 4e ploda nqma pyls i e sprql da se razviva neiksah da povqrvam potursih i drygo mnenie no za sujalenie potvurdiha 4ytoto ot purvia pregled.naloji se kiortaj ot koito men su6to mngoo me be6e strah dali voob6et 6te se sabydq ot ypoikata no vsi4ko mina vuztanovqvam se sega ve4e 3 sedmici sled sly4iloto se onzi den bqh na pregled i vsi4ko e nared s fizi4eskoto mi sustoqnie,emocionalno opredeleno mi e adski trydno zatova re6ih da s evkliy4a v tazi tema prosto da si pogovorq s hora koito ssa go izpitali.sled nqkolko dni 6te izleze i histologi4nia rezoltat nemoga da si namerq mira dokato nerazbera kakvo stnana i kak stana.blagodarq vi momi4eta.
« Отговор #181 -: Октомври 28, 2009, 10:09:16 am »
desi_ns съжалявам ,че се е наложило да преживееш това,ще се възстановиш и емоционално,просто трябва да мине малко повече време.не очаквай отговорите,които търсиш от хистологичния  резултат,обикновено пишат стандартни неща и едва ли ще се изясни причината.Успех ти желая!
« Отговор #182 -: Октомври 28, 2009, 19:07:55 pm »
здравейте момичета в 7г.с. съм Бебо няма сърдечна дейност и ми предстои кюртаж казаха ми че имало и някакви хапчета но бях толкова объркана че нищо не разбрах вие знаете ли нещо за това
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #183 -: Октомври 28, 2009, 21:26:25 pm »
здравейте момичета в 7г.с. съм Бебо няма сърдечна дейност и ми предстои кюртаж казаха ми че имало и някакви хапчета но бях толкова объркана че нищо не разбрах вие знаете ли нещо за това

Дори и да има хапчета те са опасни! Все пак си в 7г.с.

Най-правилния вариант е кюртаж, защото е твърде късно за хапчета и химии
« Отговор #184 -: Октомври 29, 2009, 08:48:31 am »

Дори и да има хапчета те са опасни! Все пак си в 7г.с.

Най-правилния вариант е кюртаж, защото е твърде късно за хапчета и химии
знам но толкова много се страхувам :(
« Отговор #185 -: Октомври 29, 2009, 09:17:26 am »
момичета случва ми се за първи път и незнам какво ме очаква.каква е манипулацията,с пълна упойка ли се извършва,какво е усещането след  се страхувам.мисед аборт и кюртаж едно и също ли е :oops:
« Отговор #186 -: Октомври 29, 2009, 09:22:25 am »
Кюретажа се прави след като е установен мисед.Прави се под пълна упойка,не трябва да си се хранила и да си пила вода последните 6 часа преди манипулацията.Не боли самата процедура,поне не физически.Трае около 30 мин.след което се събуждаш и след около 2 часа може да те пуснат да си ходиш.Изписват ти антибиотик,за да се предотвратят инфекции.След това има кръвотечение,възможни са и болки,но при всеки е различно.Не се страхувай,ще мине.
« Отговор #187 -: Октомври 29, 2009, 10:58:26 am »
Цитат
мисед аборт и кюртаж едно и също ли е
Едното следва другото.
Мисед аборт означава, че е спряло развитието на плода, а кюретаж - е медицинската процедура по прекъсване на бременността - изваждане на плода,плацента...
« Отговор #188 -: Октомври 29, 2009, 12:29:01 pm »
zdraveite momi4eta kiortaja e kratka manipolacia pri men li4no trae6e okolo 25 min ot koito 10 sum govorila predi tova s anesteziolozite.az li4no bqh s kartka no pulan ypoika sabydih se i vsi4ko be6e svur6ilo,bolkata sled tova e kato pri menstroacia no az imah i kontrakcii na matkata za okolo polovin 4as sled samia kiortaj,i sled tova sotavat bolki kato pri menstroacia.ne e stra6no no e nepriqtno osobeno ako maha6 bebeto si na koeto my e sprql pylsa fizi4eski se vuztanovqva6 burzo na men mi izpisaha antibiotik i hap4eta za po burzo svivane na matkata az bqh v 12 g.sedmica.i kontraceptivi da s epazq 3 meseca i sled tova da opitame pak za sledva6ta bremenost.pri purvata ti menstroacia matkata ti e ve4e vuztanovena ot samoto isturgvane.
« Отговор #189 -: Октомври 29, 2009, 14:56:07 pm »
Стефи, много съжалявам за това което преживяваш  :( :( :(
Но както са ти казали другите момичета, процедурата е под пълна упойка и трае около 30 мин. , няма от какво да са страхуваш.
Желая ти бързо възстановяване и следващата бременност да е успешна  :)

« Отговор #190 -: Октомври 29, 2009, 16:15:18 pm »
на мен това ми беше 2 бременност.вече имам едно момиченце да ми е жива и здрава на 10 ноември ще стане на 2г втората бременност беше планирана.много желаех това дете но в понеделник вече няма да е вътре в мен.на талона който ми дадоха пише МИСЕД АБОРТ за  същото ли е
« Отговор #191 -: Октомври 29, 2009, 21:36:32 pm »
да за същото е , но ти не се притеснявай добре е , че са го установили рано при мен сам изпадна ембриона , който не беше станал още ембрион всъшност , защото е спрял да се развива ( преди няколко дни ми правиха същата процедура не боли ,за щото си под упойка , но чувството е неприятно .успех и бързо оздравяване от мен )
*
« Отговор #192 -: Октомври 29, 2009, 23:19:42 pm »
 Момичета, съжалявам, че минавате през това.
Не се страхувайте от манипулацията. Няма болка, освен душевна. Но с времето и тя се притъпява.
Важно е седмица след това да отидете на контролен преглед. За да сте сигурни, че всичко е наред.
И ако ви се случва за втори път или пък в по-напреднала бременност да се обърнете към специалист, които ще ви насочи към необходимите изследвания.

п.п. desi_ns, пиши на кирилица. Правилата на форума го изискват.
« Отговор #193 -: Октомври 30, 2009, 16:09:30 pm »
izvinqvam se 4e nepi6a na kirilica no laptopa mi nqma kirilica za6toto ne e ot bulgaria sujalqvam mnogo ako vi drazni no nqma kak da pi6a po dryg na4in.
« Отговор #194 -: Октомври 30, 2009, 17:44:02 pm »
благодаря ви момичета за куража.сърцето ми се е свило.остава да чакам понеделник и всичко да свърши
*
« Отговор #195 -: Октомври 30, 2009, 19:48:53 pm »
izvinqvam se 4e nepi6a na kirilica no laptopa mi nqma kirilica za6toto ne e ot bulgaria sujalqvam mnogo ako vi drazni no nqma kak da pi6a po dryg na4in.
Можеш да ползваш KREDOR  :wink:, горе до емотинките има бутон! :)
А за хистологията, просто пишат че е имало бременност, но не и причините :(.
« Отговор #196 -: Ноември 02, 2009, 18:13:10 pm »
Здравеите и от мен, моят кюртаж беше на 29 септември след мисед в 10 г.с. Лекарят ми ми каза да пия Дуфастом от 15 октомври( от 16 ден след кюртажа) до 25, за да ми регулира цикала след процедурата и по неговите думи менструацията трябваше да започне наи-късно на 30 октомври. Все още няма дори зацапване.На профилактичния преглед 10 дни след кюртажа всичко беше наред. Искам да попитам момичетата с кюртаж след мисед, кога е започнала менструацията им след това. Не знам дали това закъснение е проблем, но сега сам извън БГ и не мога да отида на преглед и искам съвети от преживелите подобно нещо.
Със здраве и усмивки;)
« Отговор #197 -: Ноември 02, 2009, 20:35:28 pm »
naniha , много съжалявам че е трябвало да минеш през това  :( :( :(
Лекарите казват че е нормално да ти дойде цикъл между 20 и 40 ден, но ималко по-късно да ти дойде не е страшно  :)
Но ако не ти дойде до 45 ден се обади на лекаря си за преглед.
Бързо възстановяване ти желая  :balk_103:

« Отговор #198 -: Ноември 02, 2009, 21:08:59 pm »
naniha много съжалявам за случилото се с теб :(
Моят цикъл след първият аборт дойде на 35 ден ,а след втория на 43 ден.
Преди две седмици пак имах мисед,лекаря каза между 30 и 43-ият  ден трябва да дойде цикъла ,ако до тогава още не дошел , веднага на преглед.
Не се притеснявай,всичко ще бъде наред :)
« Последна редакция: Ноември 02, 2009, 21:10:41 pm от Leila »

« Отговор #199 -: Ноември 03, 2009, 07:49:35 am »
naniha моето абразио беше на 28 в 11 седмица. Започнах дуфастон за 10 дни след прегледа на 18 ден и на 28 точно, в деня на последното хапче, имах цикъл. Доста по-обилен и болезнен от нормалното за мен, но все пак цикъл, защото на прегледа нямаше никаква лигавица и имахме опасения, че и цикъла скоро няма да се възстанови.
При мен цикъл идва само след дуфастон, иначе задържам фоликули и стават на кисти. Винаги до 7 ден от спирането ми е идвал цикълът.