0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #160 -: Септември 28, 2009, 13:47:47 pm »
Искам да попитам миналите по този път - кога да започна да пия ГЕРИТАМИН - самоназначен?!
На 09.09.2009 ми беше кюретажа - 9г.с /плода беше спрял да се развива още в 6г.с./ На прегледа док каза, че всичко е наред, но нямам никаква лигавица. На своя глава реших да пия малко витамини, няма да ми навредят, но не знам кога да почна - сега /преди да ми е дошло след абразиото/ или по-добре след първия цикъл?
Моля за съвет!!!
« Последна редакция: Септември 28, 2009, 13:49:49 pm от viki_vat »
*
« Отговор #161 -: Септември 28, 2009, 17:56:43 pm »
Вики,на мен ми бяха изписали Геритамин заедно с антибиотика веднага след кюретажа.Не пречи да почнеш да го пиеш и сега.

« Отговор #162 -: Октомври 02, 2009, 09:39:33 am »
На 3 ден от абразиото започна болка ниско долу в корема и кръста. Почти непрекъсната е, тъпа и засилваща се на моменти. Кървенето е слабо, ясна кръв. Температура нямама. Преди не ми се случвало подобно нещо. Дали е признак за инфекция, за не добро изчистване или задържане на кръв в матката. Бяха ми изписали метергин за 3 дни. Дали има връзка с него?
*
« Отговор #163 -: Октомври 02, 2009, 10:01:24 am »
Според мен, ако болката е като при цикъл е нормално (аз бях така) и кървенето ми беше много слабо, но следващия път... Обаче за да си по-спокойна консултирай се с лекар.
« Отговор #164 -: Октомври 02, 2009, 20:53:05 pm »
Защо не направиш 1-2 курса герикапс, или витамин Е. Помага за лигавицата и по-бързото възстановяване.

Защо проклетите доктори не ми изписаха герикапс и витамин Е, а трябва от вас да научавам какво може да ми помогне :(!!! Нали не би могло да ми навреди, след като не е изписано от лекар :))
« Отговор #165 -: Октомври 04, 2009, 10:43:45 am »
Според мен, ако болката е като при цикъл е нормално (аз бях така) и кървенето ми беше много слабо, но следващия път... Обаче за да си по-спокойна консултирай се с лекар.
Болката стана като при спонтанен аборт, а кървенето съвсем намаля. Вдигнах температура и се оказа, че канала се е затворил та се наложи отваряне на канала, ревизио и аспирация. Още антибиотици.
*
« Отговор #166 -: Октомври 04, 2009, 15:26:38 pm »
Искам да попитам миналите по този път - кога да започна да пия ГЕРИТАМИН - самоназначен?!
На 09.09.2009 ми беше кюретажа - 9г.с /плода беше спрял да се развива още в 6г.с./ На прегледа док каза, че всичко е наред, но нямам никаква лигавица. На своя глава реших да пия малко витамини, няма да ми навредят, но не знам кога да почна - сега /преди да ми е дошло след абразиото/ или по-добре след първия цикъл?
Моля за съвет!!!
Вики, моят съвет е първо да изчакаш да ти дойде мц, на мен ми дойде на 42 ден, въпреки че докторът каза, когато ти е дата за цикъл.После отидох на преглед за да се види дали всичко е ок, изчаках още един мц,и чак на 3мц, от 1ви ден до 15 запачнах да пия герикапс.
Не знам дали ще ми помогне за качеството на яйцеклетките, но поне ще заздрави косъма и ноктите :D.
*
« Отговор #167 -: Октомври 07, 2009, 16:46:38 pm »
здравей рая минаха вече два мои цикъла и още нямам нормално течение,но докторите казват че трябва да минат около 3 месеца,за да зарасне лигавицата на матката и още трида се чака преди да се првят нови опити за забременяване
:):)url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=di_1984][/url]:)
« Отговор #168 -: Октомври 08, 2009, 15:42:55 pm »
Здравейте!Кървенето след аборта продължи около 2 седмици,като втората имаше само еднократни зацапвания,болките бяха доста силни между 3и 6 ден,а цикъла дойде като по часовник на 28 -ия ден!На прегледа док каза да изчакаме още един цилъл и да деистваме
*

ilka

• *
  • 16
  • iskam bebe
« Отговор #169 -: Октомври 14, 2009, 18:48:37 pm »
Здравейте момичета! Аз отдавна не съм влизала във форума и гледам, че има доста нови тук, което не е толкова похвално, но такъв е живота. Не се отчайвайте и всички стискаме палци заедно за хубавииииииииии  stork-girl
« Отговор #170 -: Октомври 16, 2009, 07:47:06 am »
18 дена след първото абразио и 14 след второто нямам никаква лигавица... Иначе кървенето спря. Ясно е, че хормоните са объркани, но това дали е нормално?
*
« Отговор #171 -: Октомври 16, 2009, 15:13:13 pm »
И аз съм така - никаква лигавица 2 седмици след абразиото! Явно е нормално. Смятам да пия геритамин, за да подсиля организма, но още не ми е дошло. 38 ден от кюретажа ми е и започвам да се притеснявам! Док каза до 30-40 дни трябва да ми дойде,но...
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #172 -: Октомври 16, 2009, 15:18:23 pm »
Не се претиснявайте! При всеки е различно.
Вики на мен ми дойде чак някъде на 45 ден.
*
« Отговор #173 -: Октомври 22, 2009, 14:47:11 pm »
Привет!
Да помоля за коментар, че се притеснявам вече... :(
09.09.09 - кюретаж в 9г.с. след ИКСИ. 20.10 - 42 ден от кюретажа силни ПМС. 21.10 - зацапване само по хартията /светло кафяво/. 22.10 - нищо  8O
Това цикъл ли е? Нормално ли е след кюретаж?
*
« Отговор #174 -: Октомври 22, 2009, 16:52:32 pm »
Вики, не се притеснявай, ще ти дойде.
При мен мц  беше доста обилен първите 1-2 дни, така че няма как да го сбъркаш, не е само зацапване.През следващия месец имах 2-3 пъти зацапване, преди самия цикъл.Затова лекарите казват, че са необходими 2-3 месеца докато ограниза  се възстанови.
Хубаво е след като ти свърши да отидеш на контролен преглед.
« Отговор #175 -: Октомври 27, 2009, 11:21:14 am »
здравейте , преди 3 дни ми направиха кюретаж в шейново изписаха ми да пия ципрофлоксацин , но от него имам големи болки в стомаха , подуване мисля че ми се възпали от него колита дайте съвет какво друго мога да пия и нужно ли е да пия нещо пила съм го 2 дни
« Отговор #176 -: Октомври 27, 2009, 11:24:29 am »
Съжалявам за случилото се!
Сигурна ли си, че подуването на стомаха е от лекарството? При мен това беше нормлано състояние след кюретажа.
По-добре се консултирай с лекаря си, не е подходящо да се предписват лекарства по форуми.
Бързо възстановяване!
« Отговор #177 -: Октомври 27, 2009, 18:36:29 pm »
ами мисля , че е от лекарството ,защото и друг път са ми го изписвали и болките бяха същите реших да преустановя антибиотика и да пия витамини за укрепване на имунната система .Надявам се да нямам проблеми и сега не ми става нищо друго освен да чакам до февруари когато е и моя рожден ден да започна с опитите за забременяване )дано да се получи бързо ) :bori_020:
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #178 -: Октомври 27, 2009, 18:48:14 pm »
ами мисля , че е от лекарството ,защото и друг път са ми го изписвали и болките бяха същите реших да преустановя антибиотика и да пия витамини за укрепване на имунната система .Надявам се да нямам проблеми и сега не ми става нищо друго освен да чакам до февруари когато е и моя рожден ден да започна с опитите за забременяване )дано да се получи бързо ) :bori_020:

Не е хубаво да се спре антибиотик!
Винаги след кюртаж изписват някакъв и той е с цел предотвратяване на възпаления, усложнения и прочие!
« Отговор #179 -: Октомври 27, 2009, 20:23:47 pm »
зная , че не е хубаво , но се надявам да е наред всичко , а и като се замисля нашите баби ,а и майки не са пили нищо през онези времена и са нямали проблеми просто аз съм против антибиотиците помагат на едно и вредят на много други неща !