касиопея, много съжалявам за случилото се при теб. Аз също имам ранна загуба на бременност, не веднъж. Малко по-различно е, защото моите са след опити ин витро, но познавам объркването и болката от такава загуба.
Емоционално винаги ми е помагало това да почета медицински статии по въпроса, също теми, в които са споделяли други жени минали през подобен проблем и най-важното да се консултирам със специалист, за да направим нужните изследвания за намиране на причината.
Тъй като при теб е за първи път, не знам дали лекарят ти ще препоръча да се правят някакви изследвания, в повечето случаи пациентите биват насочвани към специализирани изследвания след поредни спонтанни аборти. Но може да направиш (след обсъждане с лекар!), поне тези които не са скъпо струващи, а биха могли да са причина за спонтанен аборт като изследвания за инфекции, преглед с вагинален ехограф за оглед на матката (в първите чисти дни след менструация), изследване на полови хормони (те се изследват по схема: ФСХ, ЛХ, Естрадиол в началото на цикъла 3-5 ден от МЦ, проследяване на доминантен фоликул до овулация, Прогестерон на 7 ден след овулация), евентуално хормони на щитовидна жлеза.
В този подфорум има няколко теми, в които е коментирана ранната загуба на бременност, може да намериш полезна информация:
Усложнения при бременност