0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #300 -: Март 03, 2011, 22:24:26 pm »
Да мила, всичко си е ОК. Даже днес ми дойде М, като свърши пак ще ида на док, за да съм спокойна че всичко е наред и да видим и решим кога ще пускаме изследванията...
Никога не е късно да откриеш себе си!!!

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...
« Отговор #301 -: Март 04, 2011, 22:33:22 pm »
Какви изследвания ще правите?Питам,защото на мен нищо не ми назначиха и се чудя дали не трябва да ида да направя?!
*
« Отговор #302 -: Март 04, 2011, 22:55:09 pm »
Ми понеже на мен ми е 2-ри и все една и съща г.с. док се притеснява да няма нещо, имунологични изследвания ще ми правят сега, също така се притеснява нещо за кръвта ми, каза че причина за спонтанния аборт може да е недостатъчно количество кръв към бебето. И ако е това каза че ще трябва да пия аспирин протект  8O Но ще разбера повече след другия преглед и след изследванията :)

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...
« Отговор #303 -: Март 07, 2011, 22:36:42 pm »
Щом се случва втори път,тогава винаги правят изследвания...чудя се защо не ги правят и след 1-ви аборт.Ако има нещо така или иначе да може да се предотврати.Стискам палци и желая да се възтановиш бързо и следващия път успешна бременност и едно усмихнато бебоче:)
*
« Отговор #304 -: Март 08, 2011, 22:46:03 pm »
Благодаря ти мила! Вече съм по-добре, само болката от преживяното по-трудно минава. Но ще се справим, все пак сме жени и ще се борим за сбъдване на мечтите ни. Желая ти и на тебе бързо възстановяване и скоро да се похвалиш с така заветните 2 чертички  :bighug:

« Отговор #305 -: Март 29, 2011, 08:56:44 am »
здравейте, случи се така че направих спонтанен аборт в 3 месец. вчера бях на преглед и ми казаха че след кюртажа ми е нмаляла лигавицата и е опасно да правим инвитро при това положение. моля ви каете това нещо може ли да се оправи с хапчета да се възстанови тази лигавица, предстои ми инвитро от фонда другия месец.
« Отговор #306 -: Март 29, 2011, 09:05:06 am »
santini, след абразио се получава така :?, след няколко месеца тя сама се възстановява.
Ако имаш възможност отложи инвитрото, дори и по фонда може да се пусне молба за удължаване на скора на заповедта.

При мен бяха нужни 5-6 месеца, но и моя аборт беше в доста по-големи седмици.

Иначе има лекарства, които подпомагат лигавицита, често лекарите изписват естроферм, дуфастон, утрогестан.
Но щом лекаря ти не препоръчва започване на опит и не ти е назначил лекарства, значи има основания за това, по-добре го послушай.
« Последна редакция: Март 29, 2011, 09:07:57 am от radosttinka »
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #307 -: Март 29, 2011, 09:08:36 am »
благодаря ти за отговора, моето абразио беше преди 1 година вече трябваше да съм се възстановила...не е ли така
« Отговор #308 -: Март 29, 2011, 09:13:23 am »
Една година си е доста време и наистина би трябвало лигавицата да се е възстановила.
До колкото знам изписват естрофема още в началото на цикъла, а дуфастона и утрогестана са след пункцията.

Ето една тема много подходяща за твоя въпрос:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=37368.0
Момичета писали в нея ще ти дадат много повече насоки в борбата с тънката лигавица.
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #309 -: Април 20, 2011, 19:24:28 pm »
Здравейте момичета,
искам да попитам колко време е нормално да има кървене след кюртажа?!
Дали е нормално да има болки като менструални болки?!
« Отговор #310 -: Април 20, 2011, 19:29:31 pm »
Обилно кървене само няколко дни, вече слабо/запване може и малко повече.
Болки конкретно в дни не мога да кажа, но също не много продължително.

« Отговор #311 -: Април 21, 2011, 16:47:09 pm »
Здравейте момичета много сила и кураж ви пожелавам на мен ми предстой кюртаж защото според докторката имам мисед ,имам кървене което от време на време е със съсиреци но много малки ,значи аз имам направление ,но плаща ли се нещо за самата процедура и колко време се седи в болница
« Отговор #312 -: Април 21, 2011, 22:15:32 pm »
Здравейте момичета много сила и кураж ви пожелавам на мен ми предстой кюртаж защото според докторката имам мисед ,имам кървене което от време на време е със съсиреци но много малки ,значи аз имам направление ,но плаща ли се нещо за самата процедура и колко време се седи в болница
Здравей ssissetoo,
Съжалявам за миседа, и аз минах по този път  :( Знам как боли... Не мога да ти кажа дали и колко се заплаща, зашото аз не бях с направление и си платих процедурата - 450лева + 200лева за избор на екип. Не се седи в болница, упояват те и като се събудиш имаш чувстовото, че си спала цял ден, а всъщност са минали 30-40 минути. КАто се свестиш от упойката те пускат да си ходиш. При мен това отне около 10ина минути, но имаше две момичета в моята стая, на които им трябваха два-три часа. Зависи от това дали успеят да ти дозират упойката правилно според килограмите. А на теб кога ти предстои процедурата?

« Отговор #313 -: Април 21, 2011, 22:30:13 pm »
аз болки нямам все още докторката каза да чакам да се усили кръвотечението и тогава да тръгвам към болницата ,сега е доста малкоа пия още и дуфастон,иначе направление АГ ми даде .Незнам много съм объркана ...
« Последна редакция: Април 21, 2011, 22:32:43 pm от ssissetoo »
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #314 -: Април 22, 2011, 11:53:51 am »
ssissetoo, съжалявам, че трябва да преминеш през това, дано от тук нататък всичко да е на добро. Не разбирам, защо чакат да ти се усили кръвотечението, при мен още след установяване на миседа ми направиха абразиото,бях в частна клиника която работи със ЗК и платих само за престоя в клиниката 60лв., водиха ме 3 дни, но всъщност веднага след като се съвзех от упойката си тръгнах.
Късмет, желая ти бързо възстановяване и с нови сили напред!
« Отговор #315 -: Април 23, 2011, 21:44:49 pm »
Здравей ssissetoo,
съжалявам за missed , наистина много боли  :(
При мен нямаше никакво кървене, просто след като бе установено, че е missed и на следващия ден ми направиха кюртажа.
И аз бях в частна клиника процедурата е бърза, като се събудих от пълната упойка  ми вляха три банки и си полежах няколко часа преди да си тръгна.
Желая ти бързо възстановяване физически и психически и вярвай, че най-доброто предстои!!
Кураж!
« Отговор #316 -: Април 24, 2011, 08:18:54 am »
ssissetoo, а доктора не казали нещо за Дуфастона?
Моя аборт беше в доста по-големи седмици, а там нещато стоят по много по-различен начин, но си мисля че при месед трябва да се спре Дуфастона. Дано се включи още някой да каже със сигурност, но май от него вече няма смисъл.
А и наистина защо не те праща в болницата направо, а само удължава агонията ти :?

Във Варна в АГ, след кюретаж престоя в болницата е 24 часа или с уговорики те пускат веднага, но на твоя отговорност.
« Последна редакция: Април 24, 2011, 08:20:28 am от radosttinka »

*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #317 -: Април 24, 2011, 11:10:56 am »
Да така е, аз пиех Утрогестан, но то е като Дуфастона, след установяване на мисед ми го спряха, безмислено е да се продължава.
« Отговор #318 -: Април 24, 2011, 14:48:08 pm »
Здравейте, аз бях постъпила в болницата за задържане, но се оказа че е мъртъв плод. Там ми ми направиха кюртажа с пълна упойка, нищо не усетих и не ме болееше след това, но ме държаха още три дни. За кюртажа и за престоя в болницата не съм платила нито 1 стотинка.
Бъди дявол,за да не те пратят по дяволите!
« Отговор #319 -: Април 25, 2011, 20:28:21 pm »
ssissetoo, какво става с теб?