0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #140 -: Май 11, 2009, 23:28:55 pm »
За съжаление нищо не разбрах от хистологията. Най-вероятно при мен проблема е в повишените NK-клетки.
sineoka, желая ти това да е последното препятствие пред теб!
*
« Отговор #141 -: Май 12, 2009, 12:57:18 pm »
sineoka, взеха ли ти материал от бебето за изследване? При мен откриха причината по ДНК анализ на бебето... Хистологията не винаги дава такава информация - при мен тя беше ОК. Успех!
« Отговор #142 -: Май 12, 2009, 14:03:43 pm »
Здравей dsd незнам дали си прочела мнението ми,но аз абортирах в болницата и ми взеха материал от плода,но след опоиката не ми стана много ясно какво ще изследват,аз не можех да говоря и питаха съпруга дали искаме да го изследваме и ние се сагласихме.След няколко дни съм на контролен преглед и ще пиша какъв е резултата.Благодаря за отговора!
*
« Отговор #143 -: Май 14, 2009, 13:26:40 pm »
Момичета,

Резултатите от хистологията излизат от 15 до 12 дни след като са взели проба от плода.
На мен ми се обадиха по телефона за да ми кажат че хистологията е готова, и когато искам да отида да си я взема. Така че ако сте си дали телефона на старшата сестра, вероятно ще ви звъннат.
В моята хистология пишеше така:

Бъбреци- недоразвити
Бял Дроб- недоразвити
Черен Дроб- недоразвит
Сърце- недоразвито

Нямаше данни за инфекция.

В предишната ми хистология пишеше само за плацентата а в хисттологията от АГ ВАРНА явно са изследвали и плода.
Синеочка, исках само да те попитам абортите ти в кои месеци бяха?
Защото е възможно да имаш същият проблем като мен- слаба шийка на матката.
« Отговор #144 -: Май 14, 2009, 17:36:58 pm »
Здравей optimiska,едвали това е проблема понеже абортите ми са в началото в 4,5 и 7 г.с.Надявам се при теб следващият път да е наред успех!
*
БЯЛ РАВНЕЦ ЗА СПИРАНЕ НА КРЪВОТЕЧЕНИЕТО
« Отговор #145 -: Май 14, 2009, 18:10:19 pm »
СИНЕОЧКА,
Правила ли си изследване за цитомегаловирус или за листериоза.
При много момичета са причина за ранни спонтанни аборти.
Ако не се изследваш няма как да бъдат открити, защото по нищо не се различават от обикновена настинка за 2 дни.
Но ако забременееш,стават много опасни за бебенцето.

В същност исках да споделя малко опит с вас момичета.
След миналият ми аборт четох че белият равнец страшмо много помага при кървяща матка.
Въпреки че пиех МЕТАРГИН 5 дни, не ми спря в рамките на 10 дни.
Тогава си направих два пъти чай от бял равнец->сутрин и вечер<-
и на следващият ден нямаше кръв.
Помислих че е случайно, но този месец отново изпитах ефекта на белият равнец.

А за момичетата с нередовен цикъл се препоръчва  три дни преди датата на която трябва да има менструация сутрин на гладно и вечер преди лягане по една чашка чай.

Изпробвано е отново лично от мен!!!
« Отговор #146 -: Май 18, 2009, 15:22:31 pm »
mupet4eto, хистологичния резултат излезе, но не разбрах от него нещо по-различно, което вече си знаех: атрофия на хориални въси, които не са могли да изхранват плода. Първата М ми дойде на 28 ден (четох, че при много момичета е дошла точно на този ден след кюретажа). Ходих и на първия преглед, според лекаря всичко е наред, напълно е изчистено. Каза ми, че за да е по-сигурно, че няма да има проблем следващия път да изчакаме с опитите 6 месеца  8O Ама това ми се вижда мноооого дълго време, а и съпруга ми все дава зор.
Притеснява ме факта, че на няколко пъти получавам много силни болки в ляво, вероятно от яйчника. Но лекаря не видя нищо притеснително, имаше само полепнали фоликули по левия яйчник, но със сигурност не били кисти (били по-малки от 3 см). Сега ще следя по кое време се получават тези болки - около овулация, около менструация... Вие имали ли сте такива болки и имате ли представа от какво може да са. Болката на момента е много силна и остра, а докато отшуми известно време ме боли по-слабо при всяко напрежение на коремните мускули.

*
« Отговор #147 -: Май 19, 2009, 18:54:02 pm »
Десита,

Съжалявам че и ти започна да пишеш тук, но такъв е живота.
Ако си била в по-начален етап на бременността -периода за изчакване може и да е по-малък.

НО по отношение на мъжа ти, и неговата настоятелност искам да ти кажа, да не прибързвате заради неговото нетърпение. ТИ ТРЯБВА ДА СИ ГОТОВА!

Но всичко е относително... Разликата между мен и сестра ми е 11 месеца.
Тоест само три месеца след бременност и раждане в деветият месец майками е забременяла отново с мен и си ме е износила до 9 месец.
*

dipet

« Отговор #148 -: Май 21, 2009, 00:26:28 am »
Много ви моля,извинете ме ,че нахлувам така,но имам проблем.12.2008 направих вакумен аборт,след което така и не успях да отина на преглед.Но проблема е в това,че след редовен до сега цикъл,последният ми беше на 6 май и сега на 19май пак ми дойде,но немога да кажа ,че е обилно.Ако някой има идея,моля ви...
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #149 -: Май 21, 2009, 00:41:45 am »
Дипет-Не вярвам да има нещо общо с абразиото....или с някакъв вид бременност! Може да е прокървяване при овулация, нали казваш че не е обилно....не знам пък и май сега някъде трябва да ти е овулацията.....ако искаш иди за всеки случай на преглед доки най добре ще ти каже!
*
« Отговор #150 -: Май 21, 2009, 12:25:43 pm »
Здравейте момичета много сте готини всичките! Тук можеш да намериш информация и съвет и човек, който да те подкрепи, да ти покаже, че ни си сам, че не си единствен. Всеки ден чета сайта, но рядко се решавам да пиша.
Имам едно въпросче: февруари забременях, но за съжаление се оказа "кухо яйце". На 17.03 ме кюртираха. После МЦ ми дойде на 20.04 като беше доста оскъден. След това няколко дена имах ръждиво зацапване от 3 до 6 май. Незнам това да го броя ли като цикъл и дали е вследствие от абразиото - докато се нормализира МЦ, защото иначе трябваше да ми дойде на 19.05, но го няма, а и няма признаци да идва?
Предварително ви благодаря! Успех на всички и много  :bighug:
« Отговор #151 -: Май 21, 2009, 16:49:47 pm »
Здравейте момичета!
Да, optimistka, за съжаление се оказа, че много момичета има в този форум, което първо много ме изненада и страшно много ме натъжи  :(
Кюретажа ми беше в 9 седмица, а плода беше спрял да се развива още в 6 седмица. Доктора ми каза, че няма проблем ако забременея и след 3 месеца, но за по-сигурно да изчакаме 6 м.
Съпругът ми, а и аз искаме по-скоро второ дете, защото първо това което загубихме беше много желано и това е начин по-бързо да преодолеем загубата. И второ вече не съм в първа младост, а времето си тече. Но истината е, че мен много ме е страх и не знам дали изобщо някога ще бъда истински готова  :? Ние изаквахме за второ бебче, защото първия път родих секцио, не съм и предполагала, че може да ми се случи такова нещо  8O А това че си имаш сестричка почти близначка е много мило и хубаво  :) Поздравления за майка ти  :)

*
« Отговор #152 -: Май 21, 2009, 17:33:35 pm »
Прави ми впечатление, че в първите дни след аборта всички много искаме час по-скоро да сме бременни отново, за да можя тази противна празнота да си отиде...
Но с течение на времето с наближаването да времето за бебеправене нещата се променят.
Аз от личен опит ви казвам! Първият месец след първият аборт СИ НАПРАВИХ календарче на което бях планирала кой месец кога ще ми дойде. Кога ще съм в овулация. Дори бях изчислила датата на раждане на бъдещото ни дете. НЯМАХ ТЪРПЕНИЕ да минат тези тъпи 6 месеца.
Когато дойде време страшно много се притесних...
Изпаднах в ужас че нещата може да се повторят. Тръгнах да си правя разни изследвания. И така изчакахме още 4 месеца отгоре. Психиката е нещо много странно, времето ни изкривява педставите за собствените ни желания.
Сега след като за втори път изгубих бебето, не правя никакви сметки :cow: , НИТО КАЛЕНДАРИ  :a_sheep_01: :roll:защото пак като дойде време ще се ошашкам.
*

mupet4eto

• *
  • 21
  • Вярвай в себе си-ти знаеш повече ,отколкото си мис
« Отговор #153 -: Май 22, 2009, 21:11:45 pm »
Зравейте милички,на мен ми дойде на датата на абразиото.Когато отидох при док,той ми каза,че вс е ок и да изчакам следващия цикъл.Днес трябва да ми дойде и ако вс е ок,до 1.06 ще правя пак инвитро :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:стискайте ми палци,този път вс да наред.Иначе загубих бебето в края на 9 г.с.
dipet-отиди на лекар,нека той да те види,тук може да получиш единствено съвет и подкрепа,но не и диагноза :wink:
desita_r-Десинце и ние сме така,но в случая аз бързах,но сега,когато трябва да ми дойде и знам,че остават броени дни до трансфера и настръхвам.Трябва наистина да си сигурна,че ТИ искаш. :bighug:нз защо,но те чувствам страшно близка.Пожелавам на теб и на всички момичета в сайта да получат това така чакано и жадувано бебе :cuddle:
                  Никога не се отказвайте от мечтите си :goodluck:
Само преживяните неща са истински разбрани :)
« Отговор #154 -: Май 29, 2009, 21:14:16 pm »
mupet4eto, чувстваме се така близки явно защото сме сестри по съдба...стискам палци и ти желая с цялото си сърце този път всичко да е ок  Аз съм напълно сигурна, че искам второ детенце, но след това което изживях, много се страхувам да не се повтори. Затова и съпругът ми бърза...за да ни помогне по-бързо да го преживеем и да мислим позитивно за новия живот.
Аз чакам тези дни да ми дойде втория цикъл след абразиото, онази болка за която ви бях писала не се е появявала  8O
Миличка, още веднъж УСПЕХ, както и на всички останали момичета. Целувам ви всички!

« Отговор #155 -: Юни 17, 2009, 21:26:13 pm »
mupet4eto, какво стана, направихте ли трансфера? Надявам се всичко при теб да е наред и скоро да се похвалиш  :lol:

« Отговор #156 -: Август 27, 2009, 13:12:49 pm »
Здравейте, момичета! Прочетох цялата тема и не намерих сходен на моя случай. Та накратко:
Отидох на преглед след двуседмично кървене, болки и 2 положителни теста, изписа ми но шпа и дуфастон и ме извика след 10 дена, защото не видя нищо в матката. Отидох на другия ден за второ мнение и ме приеха в болницата за кюретаж и съмнение за извънматочна. Хистология - ендометриален полип, не доказаха че е имало бременност, но ЧХГ-то ми беше високо. След абразиото имах 1 седмица кървене, което следващите дни премина в кафаво зацапване, но така и не спря напълно. До днес, 20-ти ден след кюретажа, когато зацапването премина в розово и се позасили. Мисля си, че ми идва цикъла, но на 20-ти ден??? Не е ли прекалено рано? Нормално ли е? Моля ако някой знае нещо, да сподели! Вчера бях на преглед и нищо баш не ми каза, само нови антибиотици, възпалението било голямо, затова още съм имала зацапване...
Don't worry, be hippy
« Отговор #157 -: Септември 16, 2009, 06:48:59 am »
Здравейте момичета, и аз се присъединявам към вас след щастливи 10 седмици. Забременях по естествен път след малко повече от година опити. В края на пета седмица видяхме точицата. Беше 5,7мм и имаше сърдени пулсации. Това беше най-щастливия момент в живота ми от година насам! За съжаление в края на 9та седмица с вагинален ехограф видяхме че бебчето ни все още е много мъничко- само 6мм, нямаше вече сърдечен пулс и не отговаряше на седмиците си!Естествено не се примирих и цяла седмица се консултирах с други специалисти. Отговорът беше все един, изходът също - кюртаж! Направих го вчера, с венозна упойка, бях в съзнание! Виждах как се извършва манипулацията, защо позволяват да гледаш това и да се травмираш допълнително?! Достатъчно е че знаеш, че бебенцето ти вече не е живичко, ами и да гледаш как минава през някакви тръби в буркан е направо убийствено! Болеше ме малко физически по време на процедурата, но голямата болка беше психическа! Кютражът беше около 15 мин, а 5 минути след процедурата ме пуснаха да си ходя залитайки все още от упойката и с много силни болки в матката.
Имам малко притеснение относно кървенето. Докторът каза, че ще кървя седмица-две, а аз имах кървене около 3-4 часа след кюртажа и край! На следващия ден няма и помен от кървене  8O Дали е нормално? Дали ме е изчистил напълно? Даде ми антибиотици за 5 дена и ми каза да отида след две седмици на конторлен преглед. Пробвах да му звънна днес, но бил цял ден в болницата на тежко раждане и  незнам какво да правя сега. Ще се побъркам до утре! Можете ли да ми кажете нормално ли е да кървя само няколко часа след почистването?

*
« Отговор #158 -: Септември 16, 2009, 09:52:08 am »
Възможно е ,Линаполи,може да ти зацапа кафяво.Ако не те е изчистил,ще кървиш и зацапваш доста дълго.

*
« Отговор #159 -: Септември 16, 2009, 13:50:43 pm »
Много съжалявам Линаполи за случилото се. Надявам се по-скоро да се оправиш и физически и психически. :bighug: