0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Възстановяване след кюртаж
« Отговор #120 -: Април 03, 2009, 11:02:43 am »
cream как си бе миличка,минаха ли проблемите?Надявам се вс да се е оправило.Аз вече се изчистих напълно.
На мен нищо не ми тече, така че незнам дали съм се изчистила :(. Няколко дни ми зацапваше, но вече няма нищо. Болките ми не са свързани с кървене. Тъкмо си помислих, че всичко е наред и снощи пак ме заболя корема. Не беше толкова силно, както първия път, защото нямаше режеща болка. Отпусна ме от един спазмалгон. Интересното е, че в всеки ден ме наболява, но не постоянно и когато отида до "голяма" тоалетна и ме отпуска. Това пък каква роля играе, идея си нямам. Ходя по 2-3 пъти на ден до WC. 
*

mupet4eto

• *
  • 21
  • Вярвай в себе си-ти знаеш повече ,отколкото си мис
« Отговор #121 -: Април 03, 2009, 13:02:59 pm »
Тъкмо си помислих, че всичко е наред и снощи пак ме заболя корема. Не беше толкова силно, както първия път, защото нямаше режеща болка.
cream-Незная дали това е съвпадение,но и аз с голямата си уста,нали се похвалих,че вс е ок и при мен снощи се получи същото,но болката беше кратка и след това пак ми зацапа.Но не мисля,че трябва да се притесняваме,защото сега е нормално матката да се свива,освен,ако болките не са ти постоянни.Ти ходи ли при док,кога ти е профилактичния след кюржа?
Само преживяните неща са истински разбрани :)
*
« Отговор #122 -: Април 03, 2009, 14:45:10 pm »
Не са постоянни болките и температурата ми е 36.9. Прегледа ми е след първата менструация - предполагам към края на този месец. Пиеш ли обезоболяващи или ти минава? Аз пих само два пъти. Другото, което ме изненадва е, че немога да стоя дълго седнала - заболява ме корема. Като се разхождам, като съм права и като лежа нямам проблеми.
« Отговор #123 -: Април 06, 2009, 12:11:06 pm »
Здравейте момичета! Кюретажа мина в петък, лекарят каза, че всичко е минало нормално и сега ще чакам само хистологията. Все още се чувствам много зле от преживяното, някак си празна и без желание за нищо  :( Крепи ме само моето момиченце и когато е покрай мен някак си забравям за болката, но нощите са ужасни...
Имах кървене само първия ден, а днес вече 4 ден само ми зацапва от време на време. Но корема ми е много подут, имам чувството че ще се пръсне, имам почти непрекъснати болки и то само от ляво, а на два пъти и остра режеща болка. Кажете ми, това нормално ли е? На преглед съм чак след първия цикъл, а това не знам кога ще е. Възможно ли е да не съм изчистена напълно и затова да съм подута така?

*

mupet4eto

• *
  • 21
« Отговор #124 -: Април 06, 2009, 21:32:50 pm »
desita_r-наистина съжалявам за това,че и на теб ти се е случило,но горе главата и се опитай да мислиш позитивно.При мен беше същото и аз имах силни режещи болки,не съм званяла на док,не съм и експерт,но мисля,че е нормално,нали матката се свива.Аз утре съм на преглед(това е първия след абразиото).От тогава минаха 12 дни,но продължава да ми цапа,спира по за ден,два и пак започва.Утре ще разбера повече и ще пиша.Но ако болките са ти силни и се повтарят често,обърни се към доктора си.Стискайте ми палци :crossfingers:А на тебе ти желая бързо възстановяване osi_9
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #125 -: Април 06, 2009, 23:33:45 pm »
Много съжелявам и аз за това което си преживяла, аз вече пеминах през този ад! Горе главата и си мисли, че следващият път няма да е така! По принцип може да поболява малко, за това може да се пие папаверин,мен ли4но не ме боля нищо, освен сърцето но явно е индивидуално за всеки! Не вярвам да не се те из4истили добре, просто матката е раздута и трябва да св свие, затова си надута-поне според мен! Ако все пак нещо те притеснява питай доки да си спокойна!
*
« Отговор #126 -: Април 07, 2009, 11:46:06 am »
mupet4eto, как мина прегледа? Всичко наред ли е?

desita_r, по-добре ли си вече? Болките спряха ли?

При мен коремът продължава да е подут и да ме понаболява, но слабо и не пия хапчета. Днес ми е 15-ти ден от кюртажа. Чудя се дали това подуване и болките не са от фоликулите, които се предполага, че ще са повече на брой, следствие от стимулацията от предния цикъл...
« Отговор #127 -: Април 07, 2009, 12:35:57 pm »
Здравейте момичета!
Днес болките са ми по-слаби, усещам ги по-силни когато ходя по голяма нужда. Кървенето ми почти спря, само леко ми зацапва, но корема ми продължава да е подут. Гледам да не пия хапчета, досега съм взела само два но-шпа.
mupet4eto, мина ли прегледа? Не е ли рано за преглед? На мен лекарят ми каза да отида след първия цикъл, който трябва да дойде около 40-ия ден. Стискам палци всичко да е наред, вярвам, че всичко ще бъде наред  osi_9
anizi, Благодаря! А папаверин за стомашни болки ли е?
cream, може би си права. Аз се чувствам така сякаш съм бременна в пети месец, и болките, и подутия корем, дори гърдите ми все още са напрегнати. Днес съм по-добре, надявам се да не се повтарят вече.
Момичета, желая бързо възстановяване на всички ни  :bighug:

*
« Отговор #128 -: Април 07, 2009, 13:28:40 pm »
Папаверина е същото като но-шпа - трябва да пиеш или едното, или другото.
Искам да те питам стомахът ти твърд ли е?
« Отговор #129 -: Април 07, 2009, 16:52:47 pm »
по-скоро да, твърд е, особено вечер и като го натисна (леко разбира се) усещам болка. Но ми е подут корема ниско, а не стомаха горе.

*

mupet4eto

• *
  • 21
« Отговор #130 -: Април 09, 2009, 20:44:39 pm »
Здравейте милички,да бях при док,каза ми,че всичко е наред,имам само още кръв в канала и ми изписа Methergin.Каза ми ,че хистологичния резултат е добър и няма причина да се притеснявам,че няма да мога да износя следващото бебе.Аз очаквах,че резултата ще е добър,сама си бях виновна,но каруцата вече се обърна и няма смисъл да го коментирам.Все още сънувам кошмари.Сега това ще е обица на ухото ми и надявам се следващият път всичко да се получи добре.Каза ми да отида след първия цикъл.Благодаря ви за всичко.Бързо оздравяване на всички. :blowingdust:
« Отговор #131 -: Април 11, 2009, 00:27:39 am »
mupet4eto, радвам се, че нещата при теб са добре и за хистологичния резултат  :D
Аз да попитам, от този резултат разбира ли се каква е била причината за спонтанния аборт. Това е много важно за мен, за да знам как да го предотвратя следващия път. А за кошмарите сигурно още дълго време няма да се отървем от тях...аз за 10 дни да съм спала най-много 10 часа, вече не знам къде се намирам от умора и изтощение  :(
Прегръщам ви всички и бързо възстановяване ви желая!

*
« Отговор #132 -: Април 11, 2009, 10:03:28 am »
Не съм сигурна още, но май ми дойде. Обаче на 18-ти ден от кюртажа ми се струва рано. В четвъртък ми зацапа червено и по-обилно. Вчера си беше като цикъл, но слаб, а при мен е обилен. Болките са менструални и силни. Ще видим днес как е, но за сега няма нищо.... Обърках се напълно. Може би това не е цикъла все пак.

desita_r, надявам се, че някой ще ти отговори за хистологията. Аз незнам, но си мисля, че щом я правят, значи трябва да дава някакви отговори.

mupet4eto, радвам се, че вече си добре!
*

mupet4eto

• *
  • 21
« Отговор #133 -: Април 11, 2009, 16:47:43 pm »
desita_r-убедена съм,че хистолигичния резултат дава отговор(но все пак не съм лекар :wink:)при мен хориалните въси са прекъснати и това си го направих сама с дърва за камината :(не бяха тежки,но явно са били достатъчни и още същата вечер получих кървене,което после ту се появяваше,ту изчезваше,като постоянно променяше цвета си, а аз не спирах да повтарям,че вече не се чувствам бременна и така... :bonk:Те затова хората са казали:"Каквото сам си направиш и най-големия душманин не може да ти го причини!"Но станалото станало,цял живот ще си блъскам главата заради това.Дано сега пак се получи,имам още 4 замразени яйцеклетки.Предполагам,че след 2 цикъл,ако вс е наред,ще ми направят трансфера.Док още 1 път ми каза,че съм "като кибрит",надявам се и при вторият опит да съм такава кибритлиийка :
cream-може наистина да е цикъла,не очаквай,че 1 път ще бъде както е бил досега,все пак нали организма тепърва се съвзема.И ако наистина е цикълът ти,повярвай ми благородно ти завиждам
 :bighug:
надявам се и на мен да ми дойде по-скоро,а не да го чакам още месец :(,нямам търпение да направя втори опит  :balk_600:А аз съм позитивен човек и вярвам,че стане.
Целувам ви милички мои,пожелавам ви многоооо успех,повече поводи за усмивки и много вяра!!!!!!!!
« Отговор #134 -: Април 11, 2009, 22:25:36 pm »
mupet4eto, желая ти късмет и силно се надявам да се получи веднага. И аз не се замислях много и си вдигах тежки неща: дъщеричката ми, компютри в работата, но вече ще ми бъде като обица на ухото.
Аз нямам търпение да видя този хистологичен резултат, защото не мога да си обясня как така изведнъж няма зародиш  8O Не съм получавала никакво кървене, да не говорим за кръвоизлив, болките бяха слаби, такива имах през цялата си първа бременност. На първия преглед в 5г.с. уж всичко беше наред и когато в 9г.с. очаквах да чуя сърчицето на бебо ми казаха "празен сак"  :? Лекарите ми казаха само, че зародишът е спрял да се развива в 6г.с. Но къде е изчезнал... Лекарят ми каза "мисед", но аз все си мисля, че може би е било "кухо яйце" и още при първия преглед си е било така  :( Хистологичния резултат ще е готов чак след 2 седмици и дано ми даде някакъв отговор.
cream, и на мен ми се струва, че 18 ден е рано за цикъл (моя лекар ми каза да го очаквам към 40-ия ден). Но пък всеки организъм е различен и това кога ще ти дойде първия цикъл също е индивидуално. На мен досега само леко ми зацапваше, но тази сутрин си беше направо кръв като при цикъл, а следобяд пак само зацапване. И корема ми ту се издува и боли, ту спада...луда работа.
Надявам се скоро да си възстановим нормалния ритъм и да заченем така желаните бебета  :) УСПЕХ момичета!

*

mupet4eto

• *
  • 21
« Отговор #135 -: Май 01, 2009, 23:52:27 pm »
desira_r
Какво стана с хистологичния резултат?На мене ми дойде на датата на която ми направиха абразиото.Вече почти съм се изчистила и др седмица ще ходя при док да ми каже кога ще правим новият опит. :D
*

ilka

• *
  • 16
  • iskam bebe
« Отговор #136 -: Май 07, 2009, 22:31:18 pm »
Здравейте момичета! За възстановяването след кюртаж- това е индивидуално за всеки.Всеки организъм се справя по различен начин с една и съща болест.Затова при някои е за около 3 месеца- както на мен ми каза доктора, а при други до 6 или 12 месеца.Зависи как се е възстановила лигавицата.Успех на всички :bighug:
*
« Отговор #137 -: Май 08, 2009, 23:59:44 pm »
Бях на преглед на 20.4. Всичко, според док е ОК. Лигавицата се е възстановила. Даже каза, че до 2 дни ще имам овулация, т.е. имах вече. Вероятно тези дни ще ми дойде.
Взех си и епикризата от кюртажа. Пише, че в материала, който са изследвали няма данни за бременност 8O. Явно съм си го била изхвърлила сама,  незнам...... Нищо не разбрах в крайна сметка, относно причината за аборта...........
« Отговор #138 -: Май 11, 2009, 21:42:26 pm »
Здравейте момичета и аз се включвам в тази тема малко късно,след като изчетох мненията ви,разбрах че има много момичета като мен,това ми дава кураж да продължа след трите ми абортта и сега възстановяването ми,защото виждам че сте много силни и опорити.Cream и аз чакам хистологията нищо ли не се разбира за причината за абортта???Аз изчетох сумати материал в нета,никой не пише че е разбрал причината от хистологията.Ще пиша какъв е моят резултат! :bighug:
« Отговор #139 -: Май 11, 2009, 21:48:03 pm »
Здравейте момичета и аз се включвам в тази тема малко късно,след като изчетох мненията ви,разбрах че има много момичета като мен,това ми дава кураж да продължа след трите ми абортта и сега възстановяването ми,защото виждам че сте много силни и опорити.Cream и аз чакам хистологията нищо ли не се разбира за причината за абортта???Аз изчетох сумати материал в нета,никой не пише че е разбрал причината от хистологията.Ще пиша какъв е моят резултат! :bighug: