извинявам се без да искам го пуснах, ето ги изследванията:
стоматолог - за фокална инфекция (при мен се оказа това-зъба почти винаги се вади, няма симптоми вижда се само на ренгенова снимка в корена на зъба се образува нещо като гнойно огнище,което не боли, но от което пада косата, ако стоматолога не гледа специално за фокална инфекция може изобщо да не разбере за нея), за информация няма болка изобщо не подозираш че може проблема да е от там, затова и аз това изследване го оставих за последно- а то се оказа най важно
щитовидната жлеза
иследване на кръвта- но не помня на какво
Аз дълго време се оплаквах от косопад но ту падаше ту не шампоани, ампули и какво ли не мислех че е сезонно защото определено тогава се засилва, през това време фокалната инфекция явно се е засилвала, ходила и съм на лекари почти всяка година никой не го взе на сериозно защото кръвните изследвания бяха наред, докато накрая косата започна да пада по много и нищо не помагаше косата пада повърхностно (не на кръгове), просто си е същата но много по рядка, тогава ме пратиха на тези изследвания.....А като се замисля всеки на стоматолог просто при хора с косопад може да се консултира дали има вероятност за фокална инфекция- моя зъболекар се осъмни за 2 зъба, само единия имаше
Надявам се да съм била полезна на някой, да ти капе косата е ужасно дори започваш да сънуваш такива кошмари