0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
Емоционално
« -: Март 28, 2008, 23:35:55 pm »
Дълго мислих дали да споделя, защото става въпрос за нещо много,много лично, а и незная кой как би реагирал...В крайна сметка реших,че може би трябва да го направя,защото вниманието което ми беше засвидетелствано заслужава да се сподели.
Може би повечето от вас знаят, какво съм преживяла...далеч съм от мисълта отново да се връщам назад и да повтарям болезнени спомени....Не...

Повечето от нас са били свидетели на нетактично или по-скоро неосъзнато отношение от страна на близки и роднини, отношение което допълнително натоварва нашите изстрадали души....

Точно тук и сега реших да споделя с вас, какво разплака сърцето ми днес, но не от болка, а от чувство,което думите са бедни да опишат. Имам колега, който се занимава съвсем професионално с изобразително изкуство. За този човек освен,че знаех че е добър художник май нищо друго не знаех. Много пъти сме общували, но не сме близки. Днес се засякохме на работа съвсем случайно и разбирам, че той ме е търсил...причината....в нета...показва ми една икона и ме пита дали ми харесва. Изразих мнението си с леко недоумение, и направо щях да припадна когато разбрах причината за странните въпроси. Същият ме видял преди няколко дни в местната църква, тогава църквата беше празна, нямаше посетители и аз реших да поседя там и да се помоля, и знаейки може би историята ми се впечатлил от моето вглъбяване и решил да ми нарисува икона. Икона, но не каква да е, а Богородица с Младенеца, а името на иконата е "Умиление", копие на оригинал от автор,който от вълнение не запомних....Дори сега, докато пиша всичко това се вълнувам безкрайно много...Душата ми плаче от чувство, което Бог ми е свидетел, че не мога да опиша с думи. Вниманието, съпричасността , не с думи или безразлични успокоявания.... този човек все едно ми каза " Ти си силна! Господ е с теб и те обича!"
Исках да му благодаря, а дори нямам спомен дали го сторих...Аз съм вярваща, и обичам всичко свързано с Богородица. В допълнение само да кажа,че нейна икона си купих и осветих в троянския манастир, а на Игнажден 2007 първото нещо което влезе в дома ми беше друга икона на Богородица -рисувана от съпругата на друг мой колега. Обичам и безкрайно харесвам всяка икона на Богородица, но стойността на последната е много по-голяма, защото носи заряда на едно изключително добро сърце!!!
Благодаря на Бог, че ме срещна с един добър човек!!!!
« Последна редакция: Март 28, 2008, 23:37:54 pm от everything_possible »
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
Re: Емоционално
« Отговор #1 -: Март 28, 2008, 23:38:02 pm »
Много мило от негова страна!!!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #2 -: Март 29, 2008, 19:59:44 pm »
  everything_possible,прекрасен ЧОВЕК е този твой колега.Аз искрено се възхитих на постъпката му...наистина трогателно е.Малко са хората,които раздават доброта безвъзмездно.Радвам се,че около теб има такива прекрасни хора,които те подкрепят.Ще успееш,вярвам в това!Ще бъдеш мама...ще дойде това време.Не спирай да вярваш и ти! :bighug:
*

everything_possible

• 957
« Отговор #3 -: Март 29, 2008, 20:50:09 pm »
  everything_possible,прекрасен ЧОВЕК е този твой колега.Аз искрено се възхитих на постъпката му...наистина трогателно е.Малко са хората,които раздават доброта безвъзмездно.Радвам се,че около теб има такива прекрасни хора,които те подкрепят.Ще успееш,вярвам в това!Ще бъдеш мама...ще дойде това време.Не спирай да вярваш и ти! :bighug:

:bighug: :balk_21:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #4 -: Март 29, 2008, 20:57:08 pm »
Прекрасна история.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

meri_djein

• *
  • 47
  • това което не ни убива ни прави по силни
« Отговор #5 -: Март 29, 2008, 21:14:44 pm »
Много трогателно явно е прекрасен човек.можеш само да си щастлива че го познаваш
Ден преди раждането си дете попитало Бог:Не знам защо ще се появя натози свят?Какво трябва да правя?Бог отговорил:Ще ти подаря ангел, който винаги ще е с теб.Той всичко ще ти обясни.Но как ще го разбирам, аз не знам езика на ангелите?Ангелът ще те научи на своя език.Той ще те пази.А как е името на този мой ангел?Не е важно как се казва, той има много имена.Ти ще го наричаш Мамо

любовта.url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=vesielina][/url]
« Отговор #6 -: Март 29, 2008, 21:26:20 pm »
Хубаво е че имаш такива хора около себе си :D

« Отговор #7 -: Март 29, 2008, 22:06:05 pm »
Дани ,така ме трогна постъпката на този човек.Щастливка си ,че го познаваш.Нека тази икона те пази и вярвай ,че ще бъдеш най-прекрасната мама.
*

everything_possible

• 957
« Отговор #8 -: Март 29, 2008, 23:26:30 pm »
Убедена съм, че до нас ВИНАГИ забележимо или не, крачат хора с добри сърца!

Дани ,... ще бъдеш най-прекрасната мама.

:balk_21: Благодаря от сърце! Да ти се връща поне два пъти!
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #9 -: Март 29, 2008, 23:49:26 pm »
:) За теб, ако още се луташ из емоциите на това прекрасно и човешко, мило отношение и все още не си намерила информация.

Умиление или Елеуса (гр. Ελεούσα- милваща от гр. έλεος; състрадание, съчувствие) е един от най-разпространените видове изображения на Пресвета Богородица с Младенеца. На гръцки те са наричани също Гликофилуса (гр. Γλυκυφιλουσα - сладко любяща)

На тях Младенецът е изобразен седнал в ръцете на Божията майка, прилепил буза до Нейната буза.

Най-ранно такова изображение е запазено от 650 г., в една фреска в базиликата  "Санта Мария Антиква" в Рим, дело на византийски майстор. През XI-XII век получили особено голямо разпространение във връзка с богословските спорове за Кръстната жертва и някои изменения в православното богослужение. Към този тип се отнасят много от най-почитаните икони. Всред тях са Донската, Смоленската и Владимирската икона на Божията Майка, иконата "Утоли моя печали" и други.

*

everything_possible

• 957
« Отговор #10 -: Март 30, 2008, 01:31:36 am »
Умиление или Елеуса (гр. Ελεούσα- милваща от гр. έλεος; състрадание, съчувствие) е един от най-разпространените видове изображения на Пресвета Богородица с Младенеца. На гръцки те са наричани също Гликофилуса (гр. Γλυκυφιλουσα - сладко любяща)
На тях Младенецът е изобразен седнал в ръцете на Божията майка, прилепил буза до Нейната буза.

Благодаря! Абсолютно точно! А това е икона /тази е от нета/.

*
« Отговор #11 -: Март 30, 2008, 10:17:29 am »
Много мило и трогателно. 6тастливка си, 4е има6 такъв 4овек до себе си. Нека тази икона е твоя закрилница и много, много скоро да се сбъдне ме4тата ти.
« Отговор #12 -: Март 31, 2008, 10:18:27 am »
everything_possible,мила,аз мисля че това е знак от Бога.Господ ни дава много знаци,повечето от тях не ги забелязваме,но трябва да вярваме и да се молиме.От Господа идва само добро и ти пожелавам в най близкото време да станеш една щастлива и прекрасна майчица.
<a
*

everything_possible

• 957
« Отговор #13 -: Март 31, 2008, 18:00:32 pm »
everything_possible,мила,аз мисля че това е знак от Бога.Господ ни дава много знаци,повечето от тях не ги забелязваме,но трябва да вярваме и да се молиме.

БЛагодаря ти Влади! Аз също мисля, че е знак от Бога!

От Господа идва само добро и ти пожелавам в най близкото време да станеш една щастлива и прекрасна майчица.

:balk_21: Ти също ще бъдеш прекрасна майчица и на втората / дай боже да не е сама/ си рожбичка! Убедена съм!
« Отговор #14 -: Март 31, 2008, 18:08:55 pm »
Чудесен жест от страна на колегата ти .Дано иконата ти донесе късмет и сбъдне мечтите
ти.Красив начин да изрази съпричастноста си .Това е добър човек.
*
« Отговор #15 -: Март 31, 2008, 23:47:51 pm »
Прекрасна история. Но най-хубавото е, че си имала очи да забележиш добрите хора, които са около теб.

*

siska_rs

• 153
  • Обичайте и бъдете обичани!
« Отговор #16 -: Април 01, 2008, 19:10:26 pm »
 :bighug: Мила почти ме разплака!Сякаш на мен са я подарили!Радвам се че има такъв човек около теб!
*
« Отговор #17 -: Април 04, 2008, 22:21:29 pm »
everything_possible  ти си щастлива, че познаваш този Човек! Аз, обаче също смятам, че това е знак от съдбата и Богородичка иска да ти каже, че скоро и ти ще гушнеш своето детенце!
« Отговор #18 -: Април 05, 2008, 12:15:50 pm »
дани , миличка  :bighug: !и аз мисля,че това е знак.. :D
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
« Отговор #19 -: Април 05, 2008, 12:41:51 pm »
Няма какво да се чудите... това е знак от съдбата! Богородица ни пази всички!!!
Никога не е късно да откриеш себе си!!!

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...