Дълго мислих дали да споделя, защото става въпрос за нещо много,много лично, а и незная кой как би реагирал...В крайна сметка реших,че може би трябва да го направя,защото вниманието което ми беше засвидетелствано заслужава да се сподели.
Може би повечето от вас знаят, какво съм преживяла...далеч съм от мисълта отново да се връщам назад и да повтарям болезнени спомени....Не...
Повечето от нас са били свидетели на нетактично или по-скоро неосъзнато отношение от страна на близки и роднини, отношение което допълнително натоварва нашите изстрадали души....
Точно тук и сега реших да споделя с вас, какво разплака сърцето ми днес, но не от болка, а от чувство,което думите са бедни да опишат. Имам колега, който се занимава съвсем професионално с изобразително изкуство. За този човек освен,че знаех че е добър художник май нищо друго не знаех. Много пъти сме общували, но не сме близки. Днес се засякохме на работа съвсем случайно и разбирам, че той ме е търсил...причината....в нета...показва ми една икона и ме пита дали ми харесва. Изразих мнението си с леко недоумение, и направо щях да припадна когато разбрах причината за странните въпроси. Същият ме видял преди няколко дни в местната църква, тогава църквата беше празна, нямаше посетители и аз реших да поседя там и да се помоля, и знаейки може би историята ми се впечатлил от моето вглъбяване и решил да ми нарисува икона. Икона, но не каква да е, а Богородица с Младенеца, а името на иконата е "Умиление", копие на оригинал от автор,който от вълнение не запомних....Дори сега, докато пиша всичко това се вълнувам безкрайно много...Душата ми плаче от чувство, което Бог ми е свидетел, че не мога да опиша с думи. Вниманието, съпричасността , не с думи или безразлични успокоявания.... този човек все едно ми каза " Ти си силна! Господ е с теб и те обича!"
Исках да му благодаря, а дори нямам спомен дали го сторих...Аз съм вярваща, и обичам всичко свързано с Богородица. В допълнение само да кажа,че нейна икона си купих и осветих в троянския манастир, а на Игнажден 2007 първото нещо което влезе в дома ми беше друга икона на Богородица -рисувана от съпругата на друг мой колега. Обичам и безкрайно харесвам всяка икона на Богородица, но стойността на последната е много по-голяма, защото носи заряда на едно изключително добро сърце!!!
Благодаря на Бог, че ме срещна с един добър човек!!!!