0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Момичета, моля ви кажете си мнението! На тестовете пише, че втората бледа черта е - - НО СЛЕД КАТО НЕ СЕ ПОЯВЯВА ДРУГА може ли това да се приеме за + при положение че на 8-ми ден от цикъла е видян зреещ фоликул? Моля дя ме извините, ако ми е тъп въпроса!
*
Re: Бледа втора черта в тест за овулация
« Отговор #1 -: Март 27, 2008, 22:04:34 pm »
Не е тъп, напротив. Бледа тестова черта (доста по-бледа от контролната)може да означава две неща или е още рано за овулация, или такава няма. Разбира се тестовете не са абсолютно точни, за това е добре ако още на 1-2 цикъла нямаш наситена тестова черта да направиш фоликулометрия, за да се види има ли овулация въобще или няма! Успех с двете черти - дано скоро ги видиш на един друг тест! :bighug:
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #2 -: Март 28, 2008, 18:42:42 pm »
Е дано! Мерси за съвета  :balk_21:
« Отговор #3 -: Март 28, 2008, 19:00:44 pm »
Колко дена подред прави тестове за овулация ?
Ако днес примерно е бледа, след ден-два да кажем ще потъмнее, принципно.  :)
*

eveishan

• 373
  • Напред и нагоре!
« Отговор #4 -: Март 28, 2008, 19:28:53 pm »
Момичета, моля ви кажете си мнението! На тестовете пише, че втората бледа черта е - - НО СЛЕД КАТО НЕ СЕ ПОЯВЯВА ДРУГА може ли това да се приеме за + при положение че на 8-ми ден от цикъла е видян зреещ фоликул? Моля дя ме извините, ако ми е тъп въпроса!
Мила,аз никога не видях наситена втора черта,но Ову си имам!Питах док и тя ми каза,че до сега много момичета като мен не са имали наситена втора черта пък си имат Ову и повечето от тях вече са родили!
« Отговор #5 -: Март 28, 2008, 20:25:01 pm »
  Когато използвах CLEAR OVU test ,никога не видях еднакво наситени черти ,въпреки че имах овулация.За мен OVIEW е по-добрият виариант,там ми се получават еднакво наситени чертички.Но може и теста да ти показва така,защото наистина да е още рано за овулацията.
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #6 -: Март 28, 2008, 23:35:32 pm »
Iffi.13, и на мен ми се случи първия път с Clear Ovu тест, втория месец беше по-наситена от първия, но пак не беше достатъчно и затова сега купих други тестове (Blue dream), но те даже  втора черта не показват, камо ли бледа.Чета добри отзиви за Овю тестовете.
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #7 -: Март 29, 2008, 10:05:15 am »

Както пише в теста - 5 дни то и вътре имаше толкова, следващият месец повторих. Първият месец нищо не излезе - всички бяха твърдо отрицателни, но то и тогава нещо ми се измести цикъла със седмица така че реших да се пробвам следвещият месец пак. Вторият месец се появи бледата черта. Тестовете бяха Oview.
« Последна редакция: Март 29, 2008, 10:08:19 am от Iffi.13 »
*

siska_rs

• 153
  • Обичайте и бъдете обичани!
« Отговор #8 -: Март 29, 2008, 16:11:46 pm »
И моят тест е Блу Дрийм и днес ми показа бледа втора черта....надявам се утре да е по ярка,а междувременно активно  :bed: и това е.....
« Отговор #9 -: Март 29, 2008, 17:35:09 pm »

Както пише в теста - 5 дни то и вътре имаше толкова, следващият месец повторих. Първият месец нищо не излезе - всички бяха твърдо отрицателни, но то и тогава нещо ми се измести цикъла със седмица така че реших да се пробвам следвещият месец пак. Вторият месец се появи бледата черта. Тестовете бяха Oview.
Ама ти много бързо си се отказала. Можело е още да продължиш с тестовете. Добре е да попълваш резултатите от тестовете в графиката си, да се ориентираме по-добре. Ако мериш БТ, по покачването на температурата ще разбереш дали е минала О.
« Последна редакция: Март 29, 2008, 17:38:18 pm от Stivarip »
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #10 -: Март 30, 2008, 08:54:29 am »
Добре е тест. ленти да се събират и да се определя кой ден тестовата линия е най-наситена - тогава е пика на ЛХ.
Понякога са достатъчни 3 теста, а понякога повече от 5 бр.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #11 -: Март 30, 2008, 08:55:53 am »
Вчера и аз се отказах независимо, че имам още  4 теста.Толкова ми костваше да се науча да пия достатъчно вода през деня, а като се правят Ову тестове - 4 часа никакво пишкане, никаква вода.Много нервна ставам и  не мога за нищо да се съсредоточа.Знам, че много детско звучи ама така се чувствам.Така че 7 дни ми стигат май, то и без това тоз месец няма да мога да  се ориентирам за Ову-то :(.
ПП. Докато публкувам и Denis се включи.Искам да попитам те не стават ли невалидни след като мине времето упоменато на опаковката, или за сравнение стават?
« Последна редакция: Март 30, 2008, 08:59:53 am от _Elfita_ »
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #12 -: Март 30, 2008, 09:20:35 am »
Не , спокойно може да си ги събереш и сама ще се увериш че така по-лесно се определя пика на ЛХ.
Колкото до пишкането и водата, не се измъчвай с тези 4 часа.
Ако ти са много - намали ги, напр. на 2 часа.
Аз никога не съм успявала повече от 2, макс. 3 часа.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #13 -: Март 30, 2008, 09:27:30 am »
Ами живот и здраве другия месец ще ги събера, дано  да не трябва :)
*

siska_rs

• 153
« Отговор #14 -: Март 30, 2008, 12:29:59 pm »
Да ви попитам нещо!Моите тестове са Блу Дрийм и....Вчера втората лента беше по-бледа,днес е със почти същия цвят като на контролната,но е наполовина по-тънка?Мога ли да считам че резултата е+++ ?
« Отговор #15 -: Март 30, 2008, 13:40:01 pm »
Според мен е +. И при мен винаги е изглеждала по-тънка тестовата линия, когато е достатъчно наситена. Другата половина стои по-бледа.
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #16 -: Март 30, 2008, 15:29:07 pm »
здравейте момичета! този мисец като правих тестовете трите теста бяха с по-бледа втора черта ,а на четвъртия тест въобще нямаще втора черта. Някой може ли да ми обясни защо стана така? сега имам закъснение на М, ама не съм и бременна,възможно ли е хич да не съм имала ову?
07.10.2009
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #17 -: Март 30, 2008, 15:42:58 pm »
Stivarip: Не съм се отказала. А не ми се ще да почвам с базалната темп. защото мисля че това вече би ми нарушило естествения ритъм на живота. Но този месец ще си взема тестове - 10 броя за да видя как стоят нешата с ову-то според мен всичко е ок. въпреки отрицателните резултати.  А МОЖЕ БИ ПРОСТО НЕ ИСКАМ ДА СИ ПРИЗНАЯ ЧЕ АЗ СЪМ ПРОБЛЕМА :balk_145:
*

siska_rs

• 153
« Отговор #18 -: Март 30, 2008, 16:45:57 pm »
Stivarip: Не съм се отказала. А не ми се ще да почвам с базалната темп. защото мисля че това вече би ми нарушило естествения ритъм на живота. Но този месец ще си взема тестове - 10 броя за да видя как стоят нешата с ову-то според мен всичко е ок. въпреки отрицателните резултати.  А МОЖЕ БИ ПРОСТО НЕ ИСКАМ ДА СИ ПРИЗНАЯ ЧЕ АЗ СЪМ ПРОБЛЕМА :balk_145:
Мила не се отчайвай!Аз вярвам,че няма проблем! :bighug: Вярвам,че с ову-то ти всичко е наред...не се отчайвай!Аз съм с един яйчник/десния ми е отрязан почти целия-е,той се възстанови,но фоликулчетата няма как да се върнат/ и пак вярвам,че всичко е наред....Чудото ще стане рано или късно,не се затормозявай!Опитвай се да мислиш позитивно и всичко ще е наред! :blowingdust2: От колко време опитвате?На нас ни е пети месец вече и се надявам искрено този месец да успеем-особено след тези :bfp1: на ову тестчето...ВЯРВАЙ И ЩЕ СЕ СЛУЧИ!
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #19 -: Март 31, 2008, 21:37:09 pm »
Правим опити от април миналата година - е има и месеци в които сме пропускали по една или друга причина Съжалявам за това което ти се е случило  :bighug: Страхотна си - заразен е оптимизма ти! Пожелавам ти много, много късмет и съвсем скоро да ни зарадваш с най-хубавата новина! :bori_022: :balk_21: