0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Трети аборт-помогнете!!!
« Отговор #40 -: Май 07, 2008, 23:50:17 pm »
Изследвала съм много повече неща, просто само това не ми е наред.
Нямам никакви антитела,НК клетките ми са в норма,всички хормони на щитовидна жлеза също са в норма,нямам никакви инфециозни,нито вирусни инфекции.само полови за полови хормони чакам резултати,но утре ще са готови-тях ги правя във Варна.пак ще пиша
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
*
« Отговор #41 -: Май 08, 2008, 00:16:37 am »
Ако не те мързи, седни един ден тука и напиши точно какви изследвания имаш, всичко, с резултатите и референтните стойности.Така хем ще разберем какво още не си изследвала и някой все ще те насочи,хем ще разгледаме уж нормалните резултати всъщност не подсказват ли за някой скрит проблем. Прочети и тези статии ако не си ги чела още и виж не пропускаш ли нещо.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=869&Itemid=31

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=807&Itemid=37

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=722&Itemid=37

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=646&Itemid=37

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=642&Itemid=37

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=522&Itemid=37

И тука мисля че е най-важното във всички статии за имунологията  http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=185&Itemid=19
« Отговор #42 -: Май 08, 2008, 11:09:19 am »
Чела съм статиите разбира се.
Изследванията които съм правила са:
1.антифосфолипидни антитела
2.антикардиолипинови антитела
3.антипермални антитела
4.целия пакет имнологични изследвания в Плевен
5.Нк клетки
6.токсоплазмоза
7.листериоза
8.бруцелоза
9.ТАТ МАТ на щитовидни хормони
10.хламидия
11.цитомегаловирус
12.генетичен пакет(чакам резултат)
13.хромозомен анализ(чакам резултат)
14.микробиологични изследвания(кандида, еширихия коли)
15.резус фактор-съвместим
16.хормони 3-ти ден от цикъла-днес ще олуча резултат
17.прогестерон-ще пусна на 21-ви ден
Това е!
Всичко е в нормите освен общия ми имунитет(засега)
« Отговор #43 -: Май 08, 2008, 14:28:27 pm »
Излязоха ми резултатите от хормоналните изследвания.Правих ги на 3-ти ден от цикъла
LH, FSH, prolaktin-в референтни граници,само Естрадиол не беше готов.
*
« Отговор #44 -: Май 08, 2008, 14:36:00 pm »
Хм, ама ти наистина си изследвала всичко. :? Ако другите момичета тука се сетят нещо да пишат. Аз се сещам само че е добре като забременеш а и преди това по време на овулациите, да ти мерят лигавицата и нивата на прогестерон, защото дефицита му също предизвиква аборти. Може сега да е добре, но по време на бременноста да е нисък. В кои гестационни седмици ставаха абортите Рая?
Освен това не съм сигурна, но мисля че имаше някакво генно изследване при мъжете. Все пак ако сперматозоида има генетичен проблем, това също ще доведе до аборт. Но последното си е мое разсъждение и не съм запозната все пак.Просто имам спомен че бях чела нещо.
*
« Отговор #45 -: Май 08, 2008, 17:21:28 pm »
Пропуснали сте спермограма и то разширена!
*
« Отговор #46 -: Май 08, 2008, 17:24:46 pm »
Ето и аз намерих нещо.

Цитат
Панел за установяване на мъжки фактор

Мъжкият фактор допринася за около 50% от причините за стерилитет. До скоро, диагностицирането на мъжки фактор при стерилитет включваше само резултатите от стандартна спермограма – брой на сперматозоидите, подвижност и морфология. Аномалии в тези параметри се изразяват клинично като стерилитет. Резултати, получени при съвременни проучвания показват, че сперматозоидите са отговорни не само за причините за стерилитет, но и за нарушения в ранната ембриогенеза и прекъсване на бременността. Нарушената ранна ембриогенеза е резултат от дефекти в ядрото на сперматозоидите. Ролята на ядрото към мъжкия фактор за стерилитет може да се измери като процент фрагментирана ДНК (SDI тест).

Панелът включва следните тестове:

Стандартна спермограма
 Метод за установяване на фрагментация на ДНК на сперматозоидите (Sperm DNA Integrity assay – SDI тест)
*
« Отговор #47 -: Май 08, 2008, 20:36:44 pm »
Точно SDI трябва да направите за мъжкия фактор, ако всичко е наред при теб, вероятността да е там проблема е голям.

« Отговор #48 -: Май 08, 2008, 21:19:53 pm »
Здравеи Рая. Искренно сажелявам за теб. Незнам дали това което ще кажа ще те оспокои или обратното. Аз вече сам на 6-ти аборт. В началото беше като при теб.
Последните са спонтанни. Наскоро един гинеколог ми разказа за една жена , която след 11 аборта(кухо яице) забременяла yспешно и сега има дете. Затова не се отчаиваи.
Сащо така ми каза че в парвото тримесечие на бременноста ембриона е доста самостоятелен и фактора маика и болести при маиката почти не влияят на плода наи вероятният мотив за тези  аборти е  ненормално протекло оплождане(лош сперматозоид или нещо генетично в самия ембрион).  На сапруга ми мй направиха генетични изследвания на сперматозоидите (незнам дали се прави в бг) и има по голям процент с генни аномалии. От тук ни посъветваха да направим инвитро но предварително да се направи генетично изследване на ембриона.
Другия вариант е да се опитва по стария начин на тото и касмет. 
Старите доктори расказват че преди да се появи  инвитрото това е било решението.

Искам да ти пожелая yспех и да си много силна.
Само незацикляи на проблема.
« Отговор #49 -: Май 11, 2008, 16:41:23 pm »
Бяхме в Плевен,при имунологията ми излезе само Т-цитотоксични лимфоцити-понижени,Т-хелпери-Относно спермограмата казаха че няма смисъл,щом забременявам значи не бил там проблема.Относно тютюнопушенето и двамата не пушим.

За тютюнопушенето ти написах като повод за размисъл относно марихуаната. (в смисъл, че някои вредни за здравето навици явно се отразяват зле). От спермограма може да нямате нужда, това е ДНК тест на сперматозоидите.

П.С. Извинявай за страничния въпрос, но по мое време, за да пробваш марихуана, трябваше тя да се смеси с тютюн в цигара - сега нов начин ли има?
« Последна редакция: Май 11, 2008, 16:43:18 pm от FreshBreeze »
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #50 -: Май 12, 2008, 11:52:58 am »
Рая, ако прогестеронът ти е добър, както и не излезе нищо от тромбофилията, помислете за  цитогенетично (хромозомно//кариотипиране) изследване на двамата (Правили ли сте такова? Имаш някакъв генетичен пакет, но не знам какво включва?)
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #51 -: Май 12, 2008, 16:03:13 pm »
Izvinqvam se 4e ne pi6a na kirilica,prosto iz4ezna nqkade.
I Estradiola mi e v normite.
Da vzeha ni kryv za hromozomen analiz,no ne6to ne se polu4ilo izsledvaneto i 6te pra6tame nanovo po kurier(dnes govorih s Kova4eva)
Nqkoi moje li da me naso4i kade se pravi tozi SPI test vyv Varna?
Sy6to ne mi e qsno za6to doc. Konova mi nazna4i Estradiol na 14-sti den ot menstruaciq?Doktorkata v laboratoriqta kaza 4e nqma smisyl.Na koi da vqrvam?
*
« Отговор #52 -: Май 12, 2008, 19:37:53 pm »
Рая, доц. Конова ти е лекуващ лекар и сигурно има нещо предвид, щом иска това изследване, а докторката в лабораторията си е "докторката в лабораторията" и нейната отговорност и задължение е да ти направи това изследване, след като неин колега е преценил.
Успех и много стиснати палци!
*
« Отговор #53 -: Май 13, 2008, 20:32:39 pm »
Sy6to ne mi e qsno za6to doc. Konova mi nazna4i Estradiol na 14-sti den ot menstruaciq?Doktorkata v laboratoriqta kaza 4e nqma smisyl.Na koi da vqrvam?

Естрадиол в 13/14 ден от менструалния цикъл се назначава, за да се види дали може да се очаква качествена яйцеклетка от настоящата овулация. Изследването има смисъл. Ако се установи, че има недостатъчност на този хормон се назначава допълваща хормонална терапия.

Рая, и аз имам въпрос към теб за себе си. Хромозомният анализ при доц. Конова ли го прави - за теб и мъжа ти ли?? И, моля те, сподели колко ви е струвало това изследване, че и ние май ще го правим...
« Отговор #54 -: Май 13, 2008, 21:20:12 pm »
Цитат
Хромозомният анализ при доц. Конова ли го прави - за теб и мъжа ти ли?? И, моля те, сподели колко ви е струвало това изследване, че и ние май ще го правим...
Ще си позволя да се включа в темата. Аз правих хромозомен анализ при доц. Конова. Цената е по 80лв на човек т.е. 160 за двамата. Задължително предварително се прави консултация с генетик - задават се въпроси по родословното дърво, болести в семейството, причините да се подложиш на това изследване и др. такива. Тази консултация е 30лв и важи и за двамата. Общо ние платихме 190лв. Резултатите са готови след поне 3 седмици. Има вероятност клетките в кръвта да не започнат деленето, което се очаква и да се наложи повторно вземане на кръв. Втория път обаче изследването е безплатно, но пък се удължава срока. Резултатите са с препоръки и може и по пощата да се изпратят или с куриер или по имейла.
« Отговор #55 -: Май 14, 2008, 12:16:02 pm »
Tedi e prava.V saita na centyra po reproduktivna medicina ima cenorazpis s vsi4ki izsledvaniq,tam moje6 da pogledne6.
Pri nas se polu4i to4no tova,kletkite ne se delqha i sega 6te pra6tame nanovo kryv po kurier.
Polu4ih rezultatite ot ostanalite 5 markera, vsiko e nared i tam!
Ostana hromozomniq analiz i progesterona,i neznam ve4e kakvo?!
Otnosno SDI testa,dopitah se do doc Konova i d-r Kova4eva,i dvete sa kategori4ni 4e v na6iq slu4ai nqma nikakyv smisyl da go pravim,6tm zabremenqvam.
Sy6to taka doc Konova kaza 4e ponijeniq imunitet i ponijenite T-citotoksini limfociti NE sa pri4ina za mised aborti! Kyde da tyrsq pri4ina ve4e neznam! :(
« Отговор #56 -: Май 14, 2008, 13:55:28 pm »
Ние правихме цитогенетичен анализ в Медицинския Университет в Пловдив. Първо се прави консултация с генетик - ние бяхме при д-р Грозданова, разпитва ни много подробно за заболявания в дмата рода, прегледа предишните ни изследвания, след това се дава кръв за анализа и след излизане на резултатите отново имахме консултация с генетика, за да ни ги разчете и да ни обясни какво следва. За всичко платихме 150 лв. Д-р Грозданова отговори изчерпателно на всичките ни въпроси.
*
« Отговор #57 -: Май 14, 2008, 14:45:17 pm »
Теди, Рая, Татяна, много благодаря за отговорите!

Така и така трябва да ходя до Плевен след имуностимулиращата терапия, ще помоля доц. Конова да направим при нея това изследване и още една генетична консултация няма да ми е излишна... че в тая София много неща се опорачиха, вече бесовете ме хващат...
Относно записването за консултация при генетик -  предварително ли става, в нейния ли център се осъществява, може ли след консултацията с доц. Конова, веднага да направя и консултацията с генетик?
Иначе знам, че изследването е продължително... но това е друга история за друга тема...

Рая, ще погледна моите изследвания и ще ги сравня с тези, които си правила, в случай, че има нещо, което липсва като вид, ще пиша.
« Отговор #58 -: Май 14, 2008, 19:13:34 pm »
Цитат
Относно записването за консултация при генетик -  предварително ли става, в нейния ли център се осъществява,

Да, трябва предварително да се запишеш. Съгласувай си така часовете, че да се срещнеш и с двете. Генетик е д-р Ковачева. Консултацията е в центъра. Нещо май генетичните трябваше да се пуснат до вторник, така че питай предварително по телефона.
*
« Отговор #59 -: Май 14, 2008, 20:05:08 pm »
Благодаря, Теди!  :P