0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Към преминалите IVF / ICSI
« Отговор #20 -: Януари 31, 2006, 10:05:09 am »
Всички знаят, че щях да правя опит в Солун във въпросната клиника. поне 5 пъти им казах, че предпочитам да не съм на декапептил, а отговорът беше: Щом не вярвате на доцентите..
После казах и на тукашния лекар. Значи аз нали питах за мнение на разни лекари поради издънката на единия от тях вече по абсолютно същия начин. Мислех да не ходя при него. Отговорът беше, че димов е некадърник и да бягам далеч(мисля, че Стефи ми отговори), а при Киров отидох и с ужас установих, че няма вагинален узи и има пропуски в знанията си...Съответно се върнах при въпросния, който всички го знаят. Още навремето heaterbg беше писала, че е ходила при него и е бременна. Дамянов му е името. Та аз отидох при него-той има вагинален узи.
Всъщност този същия лекар ме заблуди, че естрадиола не бил така. Иначе трябваше да се прекъсне стимулацията и да не ми правят поне пункция.. Сега той ли ще ми плати 900 евро за този дето духа?
*

Eli___

« Отговор #21 -: Януари 31, 2006, 10:06:48 am »
Поредния пример за докторското безхаберие ! Мила,Туто,много съжалявам  :cry:  :cry:  :cry:  Бъди силна,ние сме с теб ! Да,за доброто на много момичета,може би е хубаво да разкажеш кой и къде работи толкова непрофесионално и безотговорно ! УСПЕХ следващия път !
*
« Отговор #22 -: Януари 31, 2006, 10:07:56 am »
Съжалявам много...
Какво да кажа. Вчера защитавах докторите, днес като прочетох това ми се отлепи ретината от бяс!
Хайде, мила, дай си малко почивка. Споко!
Почини си, пък после ще те водим при Владимиров :lol: . Поне за консултация. Най-малкото ще те успокои и ще ти даде кураж.

Р.S.
Ако не си платила още. Дай да ти видим договора (ако има такъв), пък ще видим. Ако нямаш договор - тогава толкова по-зле за него
В очакване ....
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #23 -: Януари 31, 2006, 10:09:06 am »
Туто, аз ако съм на теб ще му отвъртя скандал, след като е сгрешил, той да ти плати сумата.
« Отговор #24 -: Януари 31, 2006, 10:21:34 am »
Туто, мила, много съжалявам  :cry:
« Отговор #25 -: Януари 31, 2006, 10:23:23 am »
Ще копирам един постинг от дира за същия случай. бих искала, ако някой има връзка с момичето да ми се обади.

Значи, сега ще ви отговоря на въпросите.
1. ИКСИ-то го правих в Солун - повлияна от успешните опити на Хийтър и Светило. Там всичко беше както те го описват. Гърците бяха много любезни и пр. Тук стимулацията ми я направи д-р Дамянов. Според него бях направила 9 големи фоликула, но на пункцията гръцкия му колега няколко пъти каза, че фоликулите са само 2 – няма големи, няма малки. Също каза, че не може да са се спукали по пътя, защото нямам течност в коремната кухина. Пълна "мистерия", казвам ви!
Гърците бяха много коректни. Първо ми казаха истината (на което не сме свикнали много, много тука) - фоликулите са два и това е положението. Никога не са били 9??? Второ - единия е кух, има само една яйцеклетка, вероятността да се захване е не повече от 5 %., но все пак нали има такава вероятност. Трето - оплодената яйцеклетка не започна да се дели въобще т.е. те според мен можеха да се направят на ударени и да ми я трансферират, но казаха, че няма смисъл. Не ми взеха пари за трансфер (Отбиха ми 800 евро от 2000-те евро). След това майка ми се обади в клиниката за подробности (тя работи в Атина и знае езика) и се оказа, че не са ми поставяни инжекциите по протокол. На мен Дамянов ми поставяше Орлагутран и Пурегон наведнъж само вечер и всичко мускулно. Не знам дали това има значение, но щом има протоколи значи би следвало да има и различен резултат. Като разбраха това, гърците ми върнаха още 200 евро, а и защото не откриха в изследванията нивата на Естрадиола - той беше нанесен на ръка от Дамянов в протокола.
И така, побъркахме се с мъжа ми. Лошото е, че не знам вече към кого да се обърна. Истината е че съм отчаяна не от резултатите до сега, а от факта, че не зная истината за състоянието си. Не знам дали наистина не реагират яйчниците ми или това е от сгрешения протокол. Не знам дали въобще съм имала 9 фоликула или са си били 2 от самото начало, но тогава Дамянов защо ще ми говори глупости и ще ме праща на екскурзия в Солун, която не искам?
Ох, пак започнах да се разстройвам, май още не съм напълно готова да разкажа цялата история и да споделя всичките си подозрения.
Та това за Солун, ако нещо ви интересува - отговарям.
2. Питахте дали съм имала някакви заболявания. Не никога не са боледували яйчниците ми. Когато започнах най-първите си опити за забременяване с Клостилбегит - около 6 месеца, тъй като всичко беше в норма, се установи непукане на фоликулите ми и гинеколога ми предложи операция т.нар. обелване на яйчниците за да се пукат фоликулите. Направих я - коремна си операция, пак 6 месеца с Клостилбеги но нищо... Тогава спрях опитите за около 1.5 г. След това реших да опитам с ин-витро и така. Иначе при всички изследвания нямам проблеми, тръбите ми са проходими - видели са ги по време на операцията. Хормоните ми са в норма. Но имам дебели кори на яйчниците и фоликулите ми не се пукат за да излезе яйцеклетката от тях. А сега пък кухи и самите фоликули.
Аз много ви благодаря за съветите. Изобщо не бях чувала за съществуване на изследване на яйчниковия резерв.
Освен това много се зарадвах като разбрах, че и при някои от вас организма реагира на едни, и не реагира на други препарати.
При мен наистина това за съжаление не може да се определи. Особено по отношение на втората стимулация - защото както се изрази Jam, нещо позамириса.
Та това е засега, аз май се поувлякох, обикновено и пет реда не мога да драсна, а сега ... множко ми дойде обаче май този път.
Още веднъж благодаря!

Това е постинга на ful_moon
Копирам го, за да покажа, че това се случва и при 31 годишни жени. а ето и линка към темата.
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=probzab&Number=1944783872&page=0&view=collapsed&sb=5&part=2&vc=1
*
« Отговор #26 -: Януари 31, 2006, 10:26:13 am »
Бени, пусни си кю-то моля те!
От 2 дни не мога да се събера от яд ...
« Отговор #27 -: Януари 31, 2006, 10:32:21 am »
Нямам никакъв договор.
Имам само протокола за стимулация.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #28 -: Януари 31, 2006, 10:36:54 am »
Не може ли по някакъв начин да се свържем с Дамянов и да му дадем възможност да даде обяснение тук.
*
« Отговор #29 -: Януари 31, 2006, 10:54:31 am »
Много съжалявам Туто, но явно и Дамянов е същия некъдърник като Димов :( Направо незнам какво да ти кажа :?
« Отговор #30 -: Януари 31, 2006, 11:01:02 am »
Туто, това е направо потресаващо :twisted:  Не ти стига емоционалното и финансовото натоварване и загубеното време от неуспешния опит, ами тоя идиот да те праща на "екскурзия до Солун, каквато не съм искала" - както се е изразила другата пострадала. И още 900 евро :twisted:
Това е направо отвратително :twisted:

Много съжалявам, че се е наложило да преминеш през това :balk_21:

Дано това да изчерпва лошия късмет за теб и следващият път всичко да е наред!!
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #31 -: Януари 31, 2006, 11:02:42 am »
С извинение за прагматичния въпрос - плати ли или още не.
Ако не си - да не си посмяла!!!!!
Ако кажеш ще отидем заедно. Не е необходимо да се караме, просто спокойно трябва да се обясни защо няма да си получи парите.
В очакване ....
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #32 -: Януари 31, 2006, 11:03:35 am »
Туто съжалявам много за случилото ти се  :balk_133: Просто не проумявам  :balk_132: как може така да си играят с хората голяма част от лекарите?

Fussii неможе ли нещо да се направи по въпроса след като има само протокол за стимулация?

Честно ви казвам момичета като всеки изминал ден се убеждавам че лекарите в България в която и да е област се броят на пръстите на едната ми ръка.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #33 -: Януари 31, 2006, 11:13:19 am »
този случай с full_moon, който копира Tutto, е известен на повечето от нас, а също така и на повечето специалисти по въпроса.
аз съм удивена, че Солунската клиника е продължила да работи с този д-р Дамянов, след очевадната изцепка от негова страна!
затова и попитах при кой д-р е ходила Tutto, не можех да повярвам, че солунчани са продължили да се доверяват на Дамянов и да пращат пациентки при него!

това не говори добре и за тях.

колкото до успешната история на heaterbg, бих искала поне един човек да каже - да, аз знам, че бременността беше успешна. тя трябваше вече да е родила май?!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #34 -: Януари 31, 2006, 11:15:26 am »
Ооо, тя трябваше отдавна да е родила :roll:
« Отговор #35 -: Януари 31, 2006, 11:19:38 am »
Цитат на: jam
аз съм удивена, че Солунската клиника е продължила да работи с този д-р Дамянов, след очевадната изцепка от негова страна!

Ето това е добър въпрос!
Благодаря ти, Бени!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #36 -: Януари 31, 2006, 11:28:16 am »
Ами Светило нали забременя по съветите и пътя на heaterbg? :roll:
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #37 -: Януари 31, 2006, 11:32:46 am »
Цитат на: FreshBreeze
Цитат на: jam

Ето това е добър въпрос!

Ами не се знае как стоят точно нещата! Може да имат дългосрочен договор с неустойки или някакви такива дивотии. А може и нашенеца да ги е омаял нещо и поналъгал.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #38 -: Януари 31, 2006, 12:59:05 pm »
Аз на Дамянов си му платих за прегледите. Но трябвало да платя на гръцката клиника 900 евро за пункцията. Та си мисля дали Дамянов да не ги плати. А и предполагам, че щом имат договор подписан с него трябва него да го държат отговорен, а не аз да плащам за грешките му или може даже и в критическата да ме вкарат. Де да знам какво ще измислят.
« Отговор #39 -: Януари 31, 2006, 13:44:27 pm »
Туто, мисля си че можеш да опиташ да напишеш едно писмо до клиниката в Солун, евентуално с копие до Дамянов, като опишеш още веднъж случая и им кажеш, че смяташ за редно финансовите отношенията да се уредят между клиниката и Дамянов, след като се е получило така. Все пак Фуси ще те посъветва по-добре де :!:

Иначе, Старлет, права си - сигурно Дамянов е извадил по-различна теория.

Добре де, Туто, в Солун като ти пристигнаха книжата какво пишеше за естрадиола?
Благодаря ти, Бени!