0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Към преминалите IVF / ICSI
« -: Януари 20, 2006, 15:56:46 pm »
Знам, че вече е писано по тоя въпрос, четох, но в крайна сметка не ми е съвсем ясно....
Цикълът ми, който последва неуспешното икси беше на 17 ноември.
От тогава - НИ - ЩО!!!!
Звъннах на док, той каза, че е нормално да прескоча един месец, ама станаха два...... вече почна да ми става леко притеснено....
Та въпросът ми е към тези, които са минали по тоя път, кога ви се нормализира цикъла след процедурата и имахте ли месеци на "прескачане".
Че ще се ходи на преглед - то ясно, ама само като си помисля и ми става мммммммного гадно!!!
В очакване ....
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #1 -: Януари 20, 2006, 16:57:20 pm »
Съжалявам Fussi! :balk_113:
Аз правих ИнВитро процедура  и 2 дни след спирането на Utrogestana ми  се възстанови менструалния цикъл.  
Да не би пък да е настъпила бременност....  :cloud9:
Желая ти успех при прегледа!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #2 -: Януари 20, 2006, 18:07:35 pm »
Здравей, Fussi!
Правих инвитро октомври месец. След неуспешния опит цикъла ми започна на 29.10. Трая 5-6 дни, после спря, после пак ми зацапваше 5-6 дни, накрая спря и мина доста време. Отидох на лекар, изписаха ми лекарства, но аз реших да изчакам още малко и така на 17.12 се появи отново. Сега след третия цикъл - 16.01.2006 мога да кажа, че вече се нормализира горе долу. Това ми е 5 опит инвитро - досега за първи път ми се случва такова нещо. Аз го свързвам с Декапептил Депо, който използвахме за първи път.

Дано при теб всичко е наред.
Поздрави!
*
ммммм даааааааа
« Отговор #3 -: Януари 20, 2006, 18:18:20 pm »
на мен също ми сложиха Декапептил - де да знам може и от него да е...
Доколкото аз разбрах - този препарат блокира собствената ендокринна система, само дано не я е блокирал за дълго  8O
В очакване ....
« Отговор #4 -: Януари 23, 2006, 13:57:16 pm »
При мен се получи по същия начин - вероятно просто дозата Диферилин е била по-голяма - последния М преди стимулацията ми беше 29 септември и след това ми дойде чак на 10 дек. и то след определена доза дуфастон.....Вече се регулира де  :?
*
« Отговор #5 -: Януари 23, 2006, 14:07:22 pm »
Здравей Fussii.
Проблема е в Депото - и при мен цикъла прескочи с повече от 2 месеца. Щом си се сетила скоро ще дойде:) Ама колко свободен се чувства човек без един цикъл, нали. Проклетите мъже дори не си представят какво е.

Косето е на небето.
*
« Отговор #6 -: Януари 23, 2006, 14:45:42 pm »
Блягодаря много! Успокоихте ме  :D
Защото вече взе да ми става много гадно и да си мисля всякакви глупости и простотии.
А за мъжете .... чак проклети не са, пък и предполагам, че не е лесно да живееш жена с кофти предменструален синдром  :twisted:  :twisted:
Като мен например Муааахахахаа
В очакване ....
*
« Отговор #7 -: Януари 25, 2006, 15:59:07 pm »
И при мен се случи така. Злополучнаята менструация беше на 27-ми октомври и после 50 дена - нищо. После пък след 20 дена цъфнах отново. Нормалния ми цикъл беше около 25 дни - никога по-малко от 23. нито пък повече от 27. Така че аз още не мога да кажа, че съм се нормализирала. Не знам какъв ще бъде настоящият цикъл. Днес ми е 21-ви ден :wink: демек прескочих двайсетия. През тези месеци имаше и друг, допълнителен ефект - гърдите ми почти изчезнаха. При мен също имаше Декапептил и очевидно беше оказал силно влияние, щото стимулацията зор я докарахме.
*
« Отговор #8 -: Януари 25, 2006, 16:36:17 pm »
Да, да - точно същото се получи и при мен!!!!
Образувах 10 фоликула със сума ти пурегон (този от касата плюс още 12 ампули от 100), че и меногон, да не съм капо!!!!!
Като имаш предвид, че аз с клостил бегит образувам средно по 3 фоликула във всеки яйчник.......
Та представям си как въпросният декапептил ме е "запечатал"  :lol:
Шегувам се естествено
Така или иначе - днес на 69-тия ден от посл. ми М. аз най-накрая се "върнах от критическата". Не съм вярвала, че ще радвам, когато ми дойде.....
Сега по съвет на док. ще пия един два месеца противозачат. за регулация, после ще видим

Успех на всички
В очакване ....
« Отговор #9 -: Януари 26, 2006, 12:10:41 pm »
Значи и аз да чакам, че ако този опит, който правя в момента е неуспешен ще ми липсва мензиса дълго от декапептила... Аз исках да ми правят стимулация с оргалутран, но хормоните ми били наред та ме боднаха с декапептил депо, въпреки възрастта ми.
« Отговор #10 -: Януари 26, 2006, 12:27:14 pm »
Туто, желая ти от сърце кураж и късмет! Тоз път ще е успешен!!!
*
« Отговор #11 -: Януари 26, 2006, 12:45:52 pm »
Цитат на: Tutto
Значи и аз да чакам, че ако този опит, който правя в момента е неуспешен ще ми липсва мензиса дълго от декапептила...

Стискам всичките си налични палци М. да ти липсва 9 месеца, но не от декапиптила  :D
Хайде и скоро да ни зарадваш! Успех!
В очакване ....
*
« Отговор #12 -: Януари 26, 2006, 12:46:41 pm »
Туто, стискам палчи този опит да е успешен :D
Къде го правиш?
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #13 -: Януари 26, 2006, 12:47:43 pm »
ТУТО успех и от мен. Този път да стане :crossfingers:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #14 -: Януари 26, 2006, 12:49:15 pm »
Успех, миличка Tutto! Този път ще видиш, че ще стане!  :balk_21:
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #15 -: Януари 26, 2006, 13:04:44 pm »
Цитат на: Tutto
Значи и аз да чакам, че ако този опит, който правя в момента е неуспешен ще ми липсва мензиса дълго от декапептила... Аз исках да ми правят стимулация с оргалутран, но хормоните ми били наред та ме боднаха с декапептил депо, въпреки възрастта ми.

Късмета да е с теб!
« Отговор #16 -: Януари 26, 2006, 13:36:44 pm »
Нормално е да се наруши цикъла и при мен при всичките 4 опита имаше закъснение ,или прескачане на цикъл.
« Отговор #17 -: Януари 31, 2006, 09:22:56 am »
Еми аз приключих... мерси за пожеланията, но нищо не стана. Този път стимулацията ми беше доста по-различна и явно това е причината, че яйчниците ми не отговориха. Биха ми инжекциите само по веднъж на ден и мускулно, а не подкожно. Изследването на естрадиола го направих и се оказа, че е нисък-306 след стимулацията, но лекаря ме излъга и заяви, че в лабораторията били сбъркали. Резултатът е, че ходих до клиниката, направиха ми пункция и от 8 фоликула извадиха 2 яйцеклетки, които били неузрели и не се развиха. Ами това е. Приключвам с въпросната клиника, защото те дори не са намерили добри лекари, които да им правят стимулацията и просто няма смисъл човек да рискува. На всичкото отгоре ходих и говорих с още един от въпросните лекари, които предлага клиниката и той има пропуски в знанията и няма вагинален узи, а само коремен. Когато го попитах защо няма коремен узи, той си изкриви устата на една страна и каза: Ами то това струва пари.
Аз между другото им заявих, че трябва да съм на друг протокол, а не на декапептил депо, защото реагирам по-добре на оргалутран. Отговорът беше, че понеже естрадиола ми е висок 659 и е изследван август месец нямало проблем да съм на този протокол...Като ми биха декапептил депото ме боля глава 5 дни. Аз още тогава си помислих, че става нещо нередно. Абе пълно объркване. Просто ми загубиха времето, съсипаха ми нервите и сега ще трябва да си платя освен стимулацията още 900 евро заради безхаберието на доктора, който ме стимулира и лъжите му!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #18 -: Януари 31, 2006, 09:45:57 am »
Тутто, много съжалявам и безкрайно ме е яд на тоя лекар (или тия лекари), които прецакаха твоя опит и ти загубиха толкова време, надежди и финансови средства...
от моя лекар знам, че при жени над 35 години се избягва подтискане на хипофизата с депо-препарати (диферелин или декапептил).
твоята схема на стимулация кой я измисли - от чужбинската клиника или тукашния доктор? който и да е, явно това говори лошо за него...
ако мислиш, че това ще помогне на други да не повторят твоята случка, сподели името на лекаря.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #19 -: Януари 31, 2006, 10:01:59 am »
Туто, съжалявам.
Кой е този лекар, който няма вагинален ултразвук, а се занимава със стерилитет?
Ти защо се ориентира към него?