0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Сутрешен блок на БТВ-25.03.2008г.
« Отговор #20 -: Март 25, 2008, 09:25:43 am »
За тези,които не са гледали:
Гости бяха д-р Стаменов и Теодора – негова пациентка, в момента бременна от втори опит инвитро.
Представиха книгата на д-р Стаменов, повод да се поговори за проблемите.
Д-р Стаменов говори за създаването на фондация “Искам бебе” – миналата година е помогнала на 80 двойки, тази година ще са повече. Говори за надеждите, емоциите и чувствата на двойките, които идват при него. За значението на индивидуалния подход. За новостите – набора от изследвания, които се предлагат вече в клиниката и според него са на европейско ниво (имунологични, хормонални и т.н.). Изнесе статистика от миналата година – клиниката му има 38% успеваемост от първи опит, като имат месеци и с 43%.
Ани Цолова засегна въпроса за поемането на повече опити от Здравната каса, за това как стоят нещата в чужбина – че в Словения например се поемат напр. 5-6 опита. За това, че борбата за поемане на повече опити в България продължава, макар и не много успешно засега.
Говориха за причините за безплодието – че не са само при жената, а и при мъжа, за това, че броят на проблемно забременяващите непрекъснато се увеличава, както в България, така и в световен мащаб.
Ани Цолова попита от къде може да се получи информация за проблемите със забременяването - Теодора спомена интернет, близки и познати с такива проблеми. За съжаление не споменаха "Зачатие".
И завършиха с надеждата.

Това в общи линии за протокола. Може и да пропускам нещо.

Иначе беше много емоционално, професионално и полезно интервю. Преживях всичко отново.
Благодаря на д-р Стаменов за всичко, което прави за нас.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #21 -: Март 25, 2008, 09:27:26 am »
Наблегнаха на трудностите през които минава двойката докато стигне до самата процедура инвитро, а именно-изследвания, намиране на средства за тях и за финансирането му, психологическия фактор също беше споменат. Д-р Стаменов каза, че е мит , че третия опит инвитро е успешния, че доктора трябва да навлезе в проблема на двойката и да подхожда индивидуално към всяко семейство. Стана въпрос за безхаберието на държавата към проблема на хората борещи се за "най желаните бебета" и , че ве4е 2 години има само празни обещания за някакви действия и помощ, но той все още се надява макар да е умерен песимист.
Ани Цолова попита д-р Стаменов дали е мит, че почти винаги причината за стерилитета е в жената и той отговори, че 40% е в мъжа, 40% в жената и 20% в двамата,и независимо в кого е, той никога не разделя проблема само към единия а го разглежда като проблем на семейството, защото реално семейството се бори за проблема заедно. Също така каза, че все повече се влошават спермограмите при мъжете и все пове4е се наблюдава изчерпване на яйчниковия резерв при жените... и разбира се не обвини за това абортите и противозачатъчните:)(това последното беше опит за шега).Когато го попитаха какви са причините за стерилитета и за огромния брой на стерилните двойки, той отговори, че неможе да каже и, че стреса, замърсяването, начина на живот са фактори които също влиаят.

Май това беше, но моля ако някой може да допълни или да ме поправи ако някъде греша:)
« Последна редакция: Март 25, 2008, 09:33:01 am от Lisko »
« Отговор #22 -: Март 25, 2008, 09:50:53 am »
Поздравления за д-р Стаменов и Теди.  :balk_46:
Доктора е невероятен човек.
Поздравления и за медиите, че засягат тези толкова важни за нас проблеми.
« Отговор #23 -: Март 25, 2008, 11:11:38 am »
Предаването наистина беше хубаво, но според мен трябва повече да тръбим, че държавата с нищо не ни помага. Борбата е изцяло наша! На мен ми е много обидно как така за всякакви алкохолоци, които не полагат никакви усилия, за да се излекуват,  имат пътеки по здравна каса, а ние който си плащаме и здравни осигуровки и всичко, вземаме кредит, за да се лекуваме. Дори и да стане инвитрото безплатно какво от това, за онзи за когото е късно.
Може би за следващите, може би.
« Последна редакция: Март 25, 2008, 11:28:07 am от green apple »
« Отговор #24 -: Март 25, 2008, 12:00:11 pm »
Здравейте момичета!
Искам да се извиня,че не упоменах Зачатие,откъдето наистина започнах.Нямаше никаква предварителна уговорка какви въпроси ще се засегнат и сами сигурно разбирате,че на прима виста много неща се забравят.Аз исках да кажа толкова много неща,а забравих 70% от тях.Ани Цолова е много предразполагаща и отворена към нашите проблеми.
Но Док си беше върха,както винаги!
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

« Отговор #25 -: Март 25, 2008, 12:01:56 pm »
Забравих да пиша,че в Часът на мама отново ще бъде д-р Стаменов днес.
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #26 -: Март 25, 2008, 12:09:40 pm »
Браво, Teoxa! Беше чудесна, миличка. Браво! А за док думите не ми стигат. Нямам търпение да се видим довечера на премиерата на книгата. И да се наплача.
Ще гледам и "Часът на мама"!  :D

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #27 -: Март 25, 2008, 12:33:39 pm »
Теоха, ти наистина беше чудесна. И много смела. :bighug:
Извини ме за коментара, наистина последната ми мисъл беше да критикувам.
Просто аз открих моя път благодарение на "Зачатие" и ми се иска някакси повече хора с нашите проблеми да имат достъп до информацията тук, която е безценна.

« Отговор #28 -: Март 25, 2008, 12:54:24 pm »
Ех, как ме е яд, че не успях да го гледам, но трябваше да тръгна за работа в 8.30 най-късно.  :(
Дали го има някъде в интернет?
Теоха, браво на теб и на д-р Стаменов, представили сте се чудесно!  :D
  09.11.2007
« Отговор #29 -: Март 25, 2008, 13:00:53 pm »
Шапка ти свалям ТЕОХА на тебе и на д-р Стаменов вие бяхте чудесни аз съм една от късметлийките успях да забременея от първия път при д-р Стаменов ,пожелавам ти на тебе лека бременност и нека господ бъде  стебе и твоята рожба а на д-р Стаменов да е жив и здрав и все така всеотдаен към такива като нас
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #30 -: Март 25, 2008, 14:15:01 pm »
аз успях да гледам само първите 4-5 минути защото трябваше да изляза за работа. но и това ми беше достатъчно да пролея няколко сълзи. с нетърпение очаквам презентацията на книгата довечера.. :D
Много се надявам да го има все пак някъде предаването за да го гледам..

« Отговор #31 -: Март 25, 2008, 15:52:00 pm »
чудно беше днес! поздравления и за нашия док и за теб, теоха! щеше ми се да се кажат повече неща за книгата, защото това, доколкото разбирам, ще е книга, която ще свърши много работа на тези, които нямат достъп до информация или тепърва са се сблъскали с проблема... онази думичка, дето док я мрази няма да я казвам, а ще я подменя с "проблемно забременяване"..

за съжаление няма да мога да дойда днес. гушнете Стаменов и от мен! и да разкажете как е минала премиерата довечера!
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #32 -: Март 25, 2008, 17:00:09 pm »
Поздравления за  :flower:д-р Стаменов и  :flower:Теоха!
Поздравления и за Ани Цолова интервюто беше направено с вещина
и познаване на проблема!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #33 -: Март 25, 2008, 17:50:32 pm »
Теоха, поздравления и от мен, и макар никога да не бях виждала д-р Стаменов, си ли4и, че е човек с голямо сърце.С удоволствие ще прочета и книгата му:)
Пожелавам ти леки месеци до така 4аканото събитие и дано всичко вече да е наред а тревогите да са зад гърба ви:)
*
« Отговор #34 -: Март 25, 2008, 18:52:07 pm »
Теоха  :bighug:

« Отговор #35 -: Март 25, 2008, 19:10:57 pm »
Теоха ти беше супер за доки няма думи които магат да го представят той дарява надежда и живот.Няма втори като него.Дано всички успеем :grouphug: :bighug:
« Отговор #36 -: Март 25, 2008, 19:59:44 pm »
... на 4 април Стаменов ще е гост в "Часът на мама", а на 27 март можете да го слушате в сутрешния блок на БГради - Стартер.
« Отговор #37 -: Март 26, 2008, 08:11:57 am »
... на 4 април Стаменов ще е гост в "Часът на мама", а на 27 март можете да го слушате в сутрешния блок на БГради - Стартер.
само едно уточнение -в БГ радио е днес - 26.03.
Всеки има право да се бори за мечтите си !
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #38 -: Март 26, 2008, 09:00:51 am »
От колко часа :ask:
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #39 -: Март 26, 2008, 09:21:55 am »
По Бг радио всеки момент ще говори, а по Бтв от 15.30 на 04 април.  :D

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!