0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пуснах си хормонални изследвания за първи път след аборт в 17 г.с. преди 4 месеца и половина. Оказа се, че ЛХ е почти 2 пъти по-ниско от ФСХ.  :? При предишните ми изследвания съотношението винаги е било около единица, въпреки че съм с нередовен цикъл.
Цикълът ми все още не се е нормализирал, имах три цикъла от аборта досега - 50, 46, 34 дни. Само последният отговаря по дължина на цикъла ми преди ИКСИ-то и бременността. Процедура правих юли миналата година, имах и тежка хиперстимулация. След аборта ми се наложи да пия почти 2 месеца Парлодел заради проблеми с кърмата. И за капак през последните месеци съм подложена на стрес и преумора.
Възможно ли е просто организмът ми да не се е възстановил все още напълно и дали хормонът ще влезе в норма сам или ще са нужни мерки?
Давам всички хормони, които изследвах на 4 ден от МЦ, моля за коментар.
След стрелкичката посочвам и стойности от предишни изследвания (преди ИКСИ-то).

TSH 1.399 mIU/l 0.35 - 5.00 ->3,80/3,62

ТАТ 21.8 IU/ml до 34 ->17,05

МАТ - (TPO) 2.5 IU/ml до 12 ->4,55

Prolactin 397,99 IU/l  Ж(59.0 - 619.0) -> 358,64/499,00

LH 3,64 IU/l Ж(фол 1.9-12.5) -> 6,76/7,66

FSH 7,12 IU/l Ж(фол 2.5-10.2) -> 6,59/7,31

Estradiol 112,9 pmol/l Ж (фол 40-606) -> 110,35/80,56

Testosteron 0,80 nmol/l Ж (0,5-2,6) -> 1,49/0,57
  09.11.2007
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Жабче, нали пак Икси ще забременяваш, не ти трябва ЛХ-то! :bighug:

Тази година ще по-добра от предната! :D
Искам да успеете! Ще успеете! :crossfingers:

п.п. Не го мисли ЛХ-то, ако няма пик в овулаторна - фоликула ще претърпи регрес.
« Последна редакция: Март 23, 2008, 19:05:52 pm от evro »

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Евро, с ИКСИ да, но си ме човърка защо е толкова ниско и дали няма да навреди.  :oops: Подозирам, че нямам овулация последните 2 цикъла или задържам фоликули - оскъдна фертилна ЦС, слаби болки в яйчниците, никога не е било така. Имам вече час при Док, запазен с голяма борба, та ще се види и на ехографа какво е положението другия месец.

Пожелавам и за тебе тази година да е по-добра от предходната, време е вече за успех.  :bighug:
  09.11.2007
Здравей Жабче. Радвам се, че си на хоризонта вече с нови сили да започнеш борбата си. Писахме си преди 2 месеца в друга тема - за болката от преживяното. Може би няма да си спомняш, но и аз имах аборт на 19.01.2008г. в 10 седмица след първо ин-витро. Сега се подготвям за втори опит и пусках отново хормони. И при мен се е увеличило съотношението ЛХ/ФСХ. Преди беше до към 1/1.5, а сега почти 2. Много ми е нисък и Е2. Минаха вече 2 цикъла/не броя кървенето след аборта/, но пък аз вземам Дуфастон от 14ден-10 дни, защото иначе образувам кисти и решихме с док да си карам така за сега. Док още не е виждал резултатите , но утре съм на преглед и ще видим какво ще каже.
Помня те, Теди. :D
Дали пък при теб тези промени не се дължат на Дуфастона...
Аз очаквах проблеми с пролактина или ТСХ, но пък те ме изненадаха приятно, особено ТСХ, което винаги е било над 3,50.  :lol:
  09.11.2007
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Жабче, погледни от другата страна - не ЛХ е два пъти по-ниско, а ФСХ е два пъти по-високо! :lol:

Та, сега по-сериозно, ако ще си на дълъг протокол - изобщо не го мисли ЛХ-то, в последните дни на стимулация се включва уринарен препарат /който е фсх и лх/, тъй като  се приема че, определено количество лх  има отношение за фоликулогенезата.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=587&Itemid=26
А ако ще си на къс, ултра къс, лекостимулиран или ЕЦ, ще контролирате ЛХ с Цитротид или Оргалутран.
Пък изброените симптоми ги остави за тези които имат шансове за спонтанно забременяване, въпреки че вярвам в Чудеса! :kiss:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
 Жабче, при мен също от както правя стимулации съотношението между ФСХ и ЛХ е около две. Аз си мисля, че по-скоро ФСХ-то ни е високо, отколкото да е ниско ЛХ-то. Това може би се дължи на стимулациите, които правим. Нека се включи някой, който разбира повече.
 Много се радвам, че се подготвяте отново за опит!!!  :P

Киара, аз също първоначално реших, че ФСХ е високо, но като си погледнах старите изследвания видях, че всъщност си е с почти същите стойности като при предните изследвания.
Време беше да се събудя от летаргията, а и половинката само припира да ходим вече при Док.  :oops:

Евро, то с нашата спермограма чудесата са почти невъзможни, но пък не е лошо човек да вярва в тях.  :lol: Миналият път бях по дълъг протокол, сега ще видим Док какво ще измисли. Стимулацията ми беше с Гонал и Меногон, даже си кътам 4 Гоналчета от касата още. :oops:
  09.11.2007