0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 21 част
« Отговор #180 -: Март 26, 2008, 16:36:47 pm »
Днес ходих на ЖК.
Както се вижда от лентичката ми съм края на 20-тата седмица.
Назначиха ми пак кръвни изследвания и изследвания на урина.
А за антителата ми казаха чак края на 6-ти месец. Досега не съм си правила изследвания за антитела.(Имам Rh-). Не е ли късничко чак тогава да си ги правя.
Сега вече изцяло си изясних влечението ми напоследък към розовия цвят :P
Ще си имам дъщеричка :P

Честито  :bori_007: Да се появи здравичка и усмихната на бял свят, за да радва мама и тати.
най-красивото и истинско чувство на света е да бъдеш обичана и да обичаш истиснски
http://www.myvideowish.com/videogallery_watch_view.php?id=1776

*
« Отговор #181 -: Март 26, 2008, 17:15:00 pm »

Добре дошла в розовия отбор :D
« Отговор #182 -: Март 26, 2008, 17:25:18 pm »
   Stelliana, по принцип аз знам, че първото изследване за антитела при отрицателна кръвна група и жени с необременена акушерска анамнеза се прави м/у 17 и 20г.с.Второто изследване е от 26 до 28г.с., като за бременни без данни за антитела се предлага профилактика с една ампула анти-Д-гамаглобулин в 28-30г.с.
  Аз също съм с Rh(-) и от ЖК ми казаха, че ще ми пуснат изследването чак в 26г.с., защото не съм имала предишни бременности и аборти и се съмняват, че ще има проблем. За твое успокоение обаче може да си пуснеш изследването. Нормално е от ЖК да пропуснат едното изследване, защото доколкото разбрах направлението за това изследване им е доста скъпо и им дърпа доста от лимита.  :wink:

Не се знае какво губиш, когато печелиш и какво печелиш, когато губиш!!!
Когато минаваш по въжено мостче над планинска река, не мисли за водата-мисли за брега...!
« Отговор #183 -: Март 26, 2008, 18:17:09 pm »
Благодаря на всички, дето ми обърнаха внимание на въпроса за колбасите :lol: То е ясно, че са пълни с добавки, консерванти и оцветители :( ама взех да се чудя какво да ям вече. Обичам да закусвам солидно с някой хубав сандвич, а и явно си обичам месо, като се замисля.
Толкова извънземни изследвания направих, а все отлагах токсоплазма, листериоза и CMV - сега ще му треперя :?

Стелиана, честито розово очакване :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #184 -: Март 26, 2008, 19:18:58 pm »
Здравейте,
днес ходих на консултация и нещата не са хич розави, бебо си е добре и на УЗ го видяхме. Но цитонамазката не ми е добра  :balk_145:, дадоха ми един куп генетични изследвания, а и за плацентата ми казаха че е много ниско и е доста дебела :balk_160:.
Нищо не рзбирам ..............

« Отговор #185 -: Март 26, 2008, 19:20:04 pm »
Stelliana 4естита ви дъщери4ка!!! :D
scarlet добре дошла и лека бременност!!! :D
 Ние днес бяхме на консултация и ве4е 100 процента ще си имаме мъж!!! :D всичко е нормално много шаваме пак една гонитба падна  :lol: а снощи до 12 часа голямо протягане голямо шаване  :lol:
 А що се однася до анти-Д-гамаглобулин вярно ли е 4е много трудно се намира инжекцията която трябва да се бие след раждането???? :ask: :ask: :ask: тка до4ух  :? :oops:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #186 -: Март 26, 2008, 19:36:17 pm »
Здравейте,
днес ходих на консултация и нещата не са хич розави, бебо си е добре и на УЗ го видяхме. Но цитонамазката не ми е добра  :balk_145:, дадоха ми един куп генетични изследвания, а и за плацентата ми казаха че е много ниско и е доста дебела :balk_160:.
Нищо не рзбирам ..............

за цитонамазка не мога да коментирам,не съм достатъчно компетентна,...........
но за плацента ,мисля че е още рано   да се каже какво точно става,рано е още има време да се вдигне плацентата........в началото и на мен така ми казаха че била много дебела,много ниско......,но на последния преглед се видя че се е вдигнала и сега нещата са по-добре :D
Stelliana честита ти розова панделка! :D
scarlet Привет!желая ти лека и безпроблемна бременност!

*
« Отговор #187 -: Март 26, 2008, 21:17:54 pm »
На 14 ет. в генетичната лаборатория без предварително записване. Трябва да си носиш снимка от ехограф от предния или същия ден, на която да е уточнена точната седмица от бременността. Благодаря, White, много ценна информация - нямаше да се сетя да нося снимка  :balk_602:
scarlet,  :welcome:  Пожелавам спокойна бременност

Момичета, аз днес имам ужасни киселини  :balk_155: За първи път ми се случва и не спряха цял ден.
В петък съм на ЖК и нямам търпение да видя младежа   :dogrun:
*
« Отговор #188 -: Март 26, 2008, 22:12:25 pm »
Stelliana, настоявай пред доктора от ЖК да ти пусне изследванията, тъй като ти се полагат тези изследвания по каса, и то в сроковете, в които ти е посочила Ассс.

Виктория, АнтиДгамаглобулинът ти се полага, ако бебето е с положителен резус фактор. В този случай се бие до 72 часа, за да се предотврати резус конфликт при следваща бременност. В болницата са длъжни да го осигурят.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #189 -: Март 26, 2008, 22:20:40 pm »
А що се однася до анти-Д-гамаглобулин вярно ли е 4е много трудно се намира инжекцията която трябва да се бие след раждането???? :ask: :ask: :ask: тка до4ух  :? :oops:

И да и не! При аборта ми, трябваше да ми сложат ампула и тъй като бяха допуснати куп лекарски небрежности, една частна клиника се погрижи да ми осигури ампулата и то безплатно, за да компенсират грешка и тогава си спомням, че се бяха затруднили.

По време на втората си бременност не съм слагала, но след раждането сложих в рамките на 72 часа, но си я закупих сама, тъй като от болницата не я поемат и ми казаха тогава, че и касата не я поема. Нямах време за проучване /направи сега, че след раждането няма да ти е до това, а и срока е 72 часа/ и си я купих сама - имаше си я налична в аптеката на болницата Света София /бившата Тина Киркова/. Нямах проблем с намирането.

Цената беше около 160-170 лв.
« Последна редакция: Март 26, 2008, 22:24:04 pm от Nina »
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #190 -: Март 26, 2008, 22:33:49 pm »
Фреши, ако закусваш с термично обработени варено-пушени меса, не е проблем. Важно е да мине термичната обработка, а не да се яде сурово. Месото, което консумираш трябва да е добре изпечено, пържено, варено. Да няма сурово по него или кръв. А за изследванията - можеш да пуснеш и сега, после просто трябва да повториш в рамките на 1 месец мисля, за да се види има ли покачване на титрите.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #191 -: Март 26, 2008, 22:36:08 pm »
Нинче, нещо са те излъгали в Тина Киркова. Ей много се ядосвам на такива мошенгийки на дребно от тия лекари бе. :x Ампулата се полага, независимо от родоразрешението. На мен при първия ми аборт не ми казаха, че се полага и си я купих. При втория в МД след хиляди обяснения ми пак си я купих, като ми изплатиха по-голямата част от сумата, тъй като нямаха налична в момента в болницата. А пък при раждането бях в частна болница и въпреки това ми я биха напълно безплатно, тъй като се полага по каса.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #192 -: Март 26, 2008, 22:41:07 pm »
Нинче, нещо са те излъгали в Тина Киркова. Ей много се ядосвам на такива мошенгийки на дребно от тия лекари бе. :x Ампулата се полага, независимо от родоразрешението. На мен при първия ми аборт не ми казаха, че се полага и си я купих. При втория в МД след хиляди обяснения ми пак си я купих, като ми изплатиха по-голямата част от сумата, тъй като нямаха налична в момента в болницата. А пък при раждането бях в частна болница и въпреки това ми я биха напълно безплатно, тъй като се полага по каса.

Знам, че ти беше добре запозната с тази материя. И друг път си писала и сигурно си права. Те и за други неща там така ме баламосаха  :x , ама нали си взех детето....
Затова обаче моя съвет е предварително да си се пита и ако човек си е избрал лекар да си уговори нещата предварително, че после докато се изясни...а не е малка сумата!
Поздрави!
*
« Отговор #193 -: Март 26, 2008, 23:43:51 pm »
не съм чела отдавна тук, Фреши, сега виждам, ще ме извиниш - искам да кажа, че се радвам за теб от сърце, много, много. Ти може и да си забравила, но аз те помня колко се беше натъжила веднъж, че повечето ти приятелки отдвна вече имат деца, а ти с кого ще си гледаш твоите някога - виж колко много момичета има тук, колко много и в съседнат седмична тема, и колко деца в темата за снимките :D ще има с кого, и още как :wink: лека бременност ти пожелавам, успех до края!

само положителни емоции на всички бременни!
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #194 -: Март 27, 2008, 08:02:32 am »
...
Честитооо, Stelliana! Малка принцеска ще е значи :)  :) :)
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #195 -: Март 27, 2008, 08:51:27 am »
stork-boy ГОЛЯМО ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ БРЕМЕНЕЛКИ  :welcome_1:

yahoo_17 Пожелавам ви една много щастлива и лека бременност. yahoo_17

Фреши, много съм щастлива да те видя в тази тема.
   :bighug:

« Отговор #196 -: Март 27, 2008, 09:10:10 am »
Честито на новите бременелки,много се радвам,че се увеличават!Честито и на всички други момичета с хубави новини!
Вчера разбрах и недоразбрах нещо много странно и искам да ви питам дали някой е чувал такова нещо. От приятелка разбрах,че имало някаква програма,при която по време на бременността внасяш месечни суми в някакви малки размери-от рода на здравни осигуровки.След раждането получаваш 16 000 лв.Но незнам към коя институция е,банка ли,кредит ли безлихвен....Някой ако има повече инфо,нека пише...Аз продължавам да разучвам въпроса.
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #197 -: Март 27, 2008, 09:37:39 am »
Честито на новите бременелки,много се радвам,че се увеличават!Честито и на всички други момичета с хубави новини!
Вчера разбрах и недоразбрах нещо много странно и искам да ви питам дали някой е чувал такова нещо. От приятелка разбрах,че имало някаква програма,при която по време на бременността внасяш месечни суми в някакви малки размери-от рода на здравни осигуровки.След раждането получаваш 16 000 лв.Но незнам към коя институция е,банка ли,кредит ли безлихвен....Някой ако има повече инфо,нека пише...Аз продължавам да разучвам въпроса.

8O не съм чувала такова нещо,мисля че не си разбрала :D

« Отговор #198 -: Март 27, 2008, 10:12:08 am »
и аз не съм чула такова нещо, единствено знам за осигуровките, че си додаваш на шефа (ако те осигуряват на минималната) някъква сума 6 месеца, за да те осигуряват примерно на 1200 лв, за да можеш после 9 месеца да взимаш 90 % от заплатата, на която те осигуряват.
За такива големи суми 16 000 лв. не съм чувала и не мисля, че има такова нещо.

Мимичета искам да ви попитам за др Павлова в клиниката на Мазнейков, някой ходил ли е при нея? Аз си записах час в понеделник за първия ми преглед , може и с направление и всички изследвания са по здравната каса.
най-красивото и истинско чувство на света е да бъдеш обичана и да обичаш истиснски
http://www.myvideowish.com/videogallery_watch_view.php?id=1776

*
« Отговор #199 -: Март 27, 2008, 10:18:38 am »
Мимичета искам да ви попитам за др Павлова в клиниката на Мазнейков, някой ходил ли е при нея? Аз си записах час в понеделник за първия ми преглед , може и с направление и всички изследвания са по здравната каса.
Тя е невероятно мила жена. Направила си много добър избор. Аз не съм ходила на консултации при нея, но впечатленията са ми от секциото (тя ме оперираше заедно с д-р Мазнейкова) и от 5-дневния престой в болницата. Страхотен професионалист и много отзивчива по всяко време на денонощието.