0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 21 част
« Отговор #140 -: Март 25, 2008, 14:00:16 pm »
Момичета, а някой да е пил фероградумет?
И дали дава странични оплаквания?
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #141 -: Март 25, 2008, 14:04:43 pm »
.....обаче от време на време имам някакви пробождания в яйчниците, по-често левия.Случва се рядко 5-6 пъти през деня и е краткотрайно.Това обезпокоително ли е?
DOMI123, аз бях точно така до 39-и ден. Силна болка в левия яйчник, дори и когато си лежах, достатъчно беше само да си помръдна крака и ме заболваше. Точно на следващия ден ходих пак на преглед - успокоиха ме, че е съвсем нормално, а то пък на следващия ден болката поотшумя :D

А колко съм щастлива като гледам колко много бъдещи маменца ни радват с прекрасната новина :D Дай Боже да ставаме все повече и повече!
Честито на всички и прекрасни бременни месеци!
« Отговор #142 -: Март 25, 2008, 14:06:23 pm »
Може ли да задам един въпрос.Все още не съм ходила на лекар, защото е рано, обаче от време на време имам някакви пробождания в яйчниците, по-често левия.Случва се рядко 5-6 пъти през деня и е краткотрайно.Това обезпокоително ли е?

и аз съм така, не се притеснявай, казаха ми, че е нормално.
Аз пък имам леко коремче (по мои изчисления съм в 4 г.с),
което е невъзможно май. Ама явно си въобразявам.
Така че don't worry всичко ще е наред.
Ти кога мисиш да ходиш на лекар?
най-красивото и истинско чувство на света е да бъдеш обичана и да обичаш истиснски
http://www.myvideowish.com/videogallery_watch_view.php?id=1776

*

elma

• 1289
« Отговор #143 -: Март 25, 2008, 14:11:21 pm »
Аз пък имам леко коремче (по мои изчисления съм в 4 г.с),
което е невъзможно май. Ама явно си въобразявам.
Аааа и аз си имам коремче, уж днес е първи ден от седма седмица...ама аз преди цикъл си се подувам доста, така си и останах този път :D :D :D
А ти как изчисли, че си в 4 г.с.? Седмиците нали се броят от датата на последна редовна М. 8O. Поправете ме, ако греша.
« Отговор #144 -: Март 25, 2008, 14:12:10 pm »
Благодаря за успокоението.Мисля да отида в петък, пък ако е рано...не знам
« Отговор #145 -: Март 25, 2008, 14:13:40 pm »
колко ти закъснява?
най-красивото и истинско чувство на света е да бъдеш обичана и да обичаш истиснски

*

elma

• 1289
« Отговор #146 -: Март 25, 2008, 14:19:29 pm »
Доми123, при мен се видя чак на 38-ми ден, на 36-ти го нямаше, т.е. на 23-и ден от евентуалното оплождане.

Еlanaa, според мен ти си в шеста седмица, като гледам ПМР ти е била на 15.02.
« Отговор #147 -: Март 25, 2008, 14:27:54 pm »
Ами закъснението ми е 5 дни
« Отговор #148 -: Март 25, 2008, 14:32:06 pm »
Доми123, при мен се видя чак на 38-ми ден, на 36-ти го нямаше, т.е. на 23-и ден от евентуалното оплождане.

ema, може и да си права, не мога точно да изчисля, до края на седмицата съм решила да отида на доктор за кръвните изследвания и ще ми кажат с точност, предполагам.
Имам един въпрос, много обичам моцарела, може ли да я консумирам или и тя спада към меките сирена. Мноо я обичам и това ми е основното ядене, поне беше :D

« Отговор #149 -: Март 25, 2008, 14:32:41 pm »

ema, може и да си права, не мога точно да изчисля, до края на седмицата съм решила да отида на доктор за кръвните изследвания и ще ми кажат с точност, предполагам.
Имам един въпрос, много обичам моцарела, може ли да я консумирам или и тя спада към меките сирена. Мноо я обичам и това ми е основното ядене, поне беше :D

« Отговор #150 -: Март 25, 2008, 14:38:13 pm »

мисля, че е много рано за доктор, изчакай поне две седмици да минат и тогава
отиди на доктор. Това е мое мнение.
Аз съм на седмица и малко закъснение и ми казват, че е рано, но аз съм решила да отида до края на тази седмица, защото искам да знам в коя седмица съм.

« Отговор #151 -: Март 25, 2008, 14:46:22 pm »
Имам един въпрос относно моцарелата, може ли да се консумира или спада към пеките сирена, които не са препоръчителни в нашето прекрасно състояние  :D

*

elma

• 1289
« Отговор #152 -: Март 25, 2008, 14:53:34 pm »

мисля, че е много рано за доктор, изчакай поне две седмици да минат и тогава
отиди на доктор. Това е мое мнение.
Аз съм на седмица и малко закъснение и ми казват, че е рано, но аз съм решила да отида до края на тази седмица, защото искам да знам в коя седмица съм.
Аз лично направих тест на 4-ти ден от закъснението. Толкова бях шокирана и толкова не вярвах, че това е истина и ми се случва в действителност, че отидох на преглед веднага - още на следващия ден. Пуснахме изследване на ЧХГ, което беше над 2000 и доказа, че има бременност. Въпрос на дни беше бебчо да се види дали е там, където трябва. Аз мисля, че можете да отидете на преглед, но да не се притесните излишно, ако бебето не се види на УЗ - може да е рано, но поне ще се види лигавицата, може да пуснете и кръвен тест и да сте по-спокойни :D
« Отговор #153 -: Март 25, 2008, 15:10:27 pm »
да, elma и аз така съм решила, но ми казват,
че ако отида сега ще ме върнат за след 2 седмици и затова така изчаквам.
Леля ми роди преди година и половина и аз се съветвам много с нея, все пак е още прясна.
Но утре отивам да си взема направление и отивам в клиниката на Мазнейков да си направя изследванията. Не мога да чакам повече.

*
« Отговор #154 -: Март 25, 2008, 15:18:58 pm »

Доми, мисля, че е рано все още за ехограф.
Ако си много нетърпелива, направи си кръвен тест. След 2 часа ще знаеш със сигурност  дали си бременна.
Ехограф най-рано на 10 дни закъснение.
*
« Отговор #155 -: Март 25, 2008, 15:20:35 pm »
Момичета аз отидох на първи преглед след 14 дни закъснение, док установи че съм бременна в 6г.с., видя се вътрематочна бременност и живо ембрионче. Дори чухме пулса на малката точка! Но прегледа беше с добър вагинален ехограф, това е важно, защото доста по-късно го видяхме при другия д-р от ЖК.

*
« Отговор #156 -: Март 25, 2008, 15:22:02 pm »
Имам един въпрос относно моцарелата, може ли да се консумира или спада към пеките сирена, които не са препоръчителни в нашето прекрасно състояние  :D

Елана, Моцарелата мисля, спада към меките сирена.
Аз обичам Синьо сирене и от време на време си купувам и хапвам по малко.
Естествено без да прекалявам.
Сподед мен, нищо в умерени количества не е вредно.
« Отговор #157 -: Март 25, 2008, 15:25:53 pm »
така и си мислех :(, това ми е (или по-скоро беше)основното препитание, домати с моцарела и салата Цезар. От както разбрах, че съм бременна започнах да се храня повечко и по-разнообразно.
Но за бебо ще направя всичко. :D

*
« Отговор #158 -: Март 25, 2008, 15:39:30 pm »
Аз видях нашите точици на 33 ден от М. при ЧХГ 1018. След 2 седмици и сърчицата им видяхме. Най-важното е да се гледа на добър УЗИ.
Преди малко се прибрах от док, че се бях паникьосала. Не бях усетила едното бебе от вчера следобяд и се ошашках малко. Видях и двете мъничета сега, че са с нормална сърдечна дейност и вече съм спокойна. Момата ни се завъртяла и крачетата и ритали към гръбнака ми, затова не съм я усещала... Но пък сега се видя толкова хубаво, че е момиченце. И младежа не се срамуваше да се покаже отново  :lol:
Снощи с тати им измислихме и имена вече. Вече започвам да вярвам, че и ние ще гушнем малки сладки бебенца.
« Отговор #159 -: Март 25, 2008, 15:45:26 pm »
Аз видях нашите точици на 33 ден от М. при ЧХГ 1018. След 2 седмици и сърчицата им видяхме. Най-важното е да се гледа на добър УЗИ.
Преди малко се прибрах от док, че се бях паникьосала. Не бях усетила едното бебе от вчера следобяд и се ошашках малко. Видях и двете мъничета сега, че са с нормална сърдечна дейност и вече съм спокойна. Момата ни се завъртяла и крачетата и ритали към гръбнака ми, затова не съм я усещала... Но пък сега се видя толкова хубаво, че е момиченце. И младежа не се срамуваше да се покаже отново  :lol:
Снощи с тати им измислихме и имена вече. Вече започвам да вярвам, че и ние ще гушнем малки сладки бебенца.

толкова е хубаво, че ще имаш 2 малки съкровища и то най-голямото щастие
 :bori_007: и  :bori_004:.
Пожелавам ти успех до края и щастлива среща с бебоците.
А тежко ли е да носиш две? Винаги съм се чудила какво е.
Аз мечтая от малка да си имам близнета, имаме и в рода и моето поколение сме наред, но не съм само аз. Така че не се знае на кой ще се падне. Ако е вярно, че се предават шпрез поколение де