0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 21 част
« Отговор #60 -: Март 23, 2008, 12:49:57 pm »
Лара, леко раждане и щастлива среща със съкровището!

На новите момичета-лека и успешна бременност с възможно най-малко притеснения!

...За стриите - май си е до кожа и каквото и да мажеш, пак се появяват. Поне аз се мазах яко, пък си имам навсякъде.

И аз мисля, че е до кожа. Етърва ми с какво ли не се маза, почна още след + тест. Появиха се стриите, нищо не можа да ги спре. :lol:
Аз реших да не се мажа с нищо, пък да видим. И да се появят, хич не ми пука.
*
« Отговор #61 -: Март 23, 2008, 14:11:39 pm »
Елана добре дошла в отбора на бъдещите мами! Лека и спокойна бременност!
За боядисването - аз изчаках да мине първия триместър, не исках да рискувам с нищо, но ти сама ще прецениш.
Лара, безпроблемно раждане и щастлива среща с малкото съкровище!!! Ще чакаме скоро хубавата новина и подробности! :)
Ади предаването за стриите беше скоро,най-много преди месец. Идеята беше, че не е толкова важно с какво се мажем  /в смисъл маркови и скъпи кремове или по-евтинки/, а кожата непрекъснато да е хидратирана, да се маже честичко и да се движим повече. Аз в началото ползвах олиото но Джонсън, сега сутрин се мажа с Percitalfa или Mustela, те не са чак толкова мазни, а вечер с маслото на Икаров против стрии, ама има много силен аромат и няма да си взимам повече от него. Може би ще мина пак на олиото, от лосиона на Джонсън също съм много доволна, макар че не е специално против стрии – много хубаво овлажнява.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #62 -: Март 23, 2008, 15:41:53 pm »
maia_st благадаря ти много за инфо,ще го потърся в нетера :D
*
« Отговор #63 -: Март 23, 2008, 16:16:30 pm »
За стриите при първата ми бременност се мажех с обикновен вазелин.Имаше го в едни големи кутии.Тогава още нямаше такива луксозни козметики като сега. Въпреки че тогава качих 30 кила, нямам нито една стрия. Сега пак ще избера нещо по-мазно.

Имам и аз един въпрос към вас.В 8ма седмица съм и вече 4-5 дни не мога да стана от леглото, а направя ли го съм готова да припадна. Хемоглобина ми е 119, кръвното уж засега е добре,поне аз като го меря. Нормално ли е това и преходно ли е? Пия много течности и айрян със сол,но явно не е в това проблема.
*
« Отговор #64 -: Март 23, 2008, 16:25:08 pm »
Пуки и аз не се чувствам добре.Чувствам се постоянно неразположена и постоянно ми се спи и съм уморена.Имам една непрекъсната болка или напрежение в корема.Колкото до стриите Vichy ili Mustela за стрии са ефективни .Но се започват от 4 месец
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #65 -: Март 23, 2008, 17:37:39 pm »
Благодаря ви от сърце, момичета!!!  :bighug: :bighug: :bighug:
Живот и здраве, непременно ще се отчета, щом се приберем :grouphug2:

За мазането - аз минах през Икаров, после едно английско био-олио, после кокона и майка и накрая на матерн програм...Общо взето - каквото ми попадне, без стягащи, както ме посъветвахте в началото :D Доволна съм от всичките, без аромата на последното...Стрии нямам, но мисля, че е и до кожа. Дано при повече момичета е така!!!

*
« Отговор #66 -: Март 23, 2008, 17:48:19 pm »
Лара, леко и без проблемно раждане и незабравима среща с твоето съкровище! :)

За стриите и аз мисля, че е до кожа.
Мажа се с един лосион за тяло, не много мазен, но за сега съм доволна.
« Отговор #67 -: Март 23, 2008, 18:21:07 pm »
Еха, колко много нови момичета. Честито на всички ви и леко бременее. Като ви чета с голямо удоволствие си спомням за приятното усещане да носиш бебчо в себе си. Успех на всички ви.

Лара, то не останало много до вашата среща. Безпроблемно раждане!

Аз се мажех с Икаров - два пъти седмично и всяка вечер с премита мас. Нямам нито една стрия.Стриите зависят и от самата кожа, до колко податлива на разтягане е. За сравнение ще кажа, че получих стрии по ханша си още в последните класове на средното училище, но през бремеността си не. Затова си мисля, че маслата помагат повече от козметичните кремове.
« Отговор #68 -: Март 23, 2008, 18:26:47 pm »
С малко закъснение - и аз да си кажа :D :oops:

Много се радвам, че темата така нараства, когато аз бях бременна беше положено началото.

Пожелавам много и все здрави бебета, след прекрасни и безпроблемни бременности! :stroller: :stroller: :stroller: :ballons: :ballons: :ballons: :bighug: :ballons: :ballons: :stroller: :stroller:
« Отговор #69 -: Март 23, 2008, 19:38:48 pm »
пуканка,за мен хмоглобина ти е добре и състоянито ти е нормално.аз никога не съм повръщла,но първите мсеци само спеех :D

за стриите-аз от самото начало с мажа по 4-5 пъти на ден.най-доволна съм  от един немски крем против стрии с какаово масло.до скоро нямах проблми,но от няколко сдмици кожата  вече май няма на къде да се разпъне и сърби ужасно.другото спасение от стриите е многото висене в банята.аз ако мога ще стоя само под душа :lol:
*
« Отговор #70 -: Март 23, 2008, 20:36:20 pm »
другото спасение от стриите е многото висене в банята.аз ако мога ще стоя само под душа :lol:
И аз така,а пък имам още време докато те настигна!  :lol:
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #71 -: Март 23, 2008, 22:13:32 pm »
kit kat, браво на теб, браво че издържа толкова много. Много се радвам за теб и ти стискам палци!  :D

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #72 -: Март 23, 2008, 22:18:39 pm »
аз от шубе и до термин мога да изкарам :lol:
« Отговор #73 -: Март 23, 2008, 22:28:57 pm »
Кит Кат, успешен финал и на теб, а за сърбенето сърби си. Чесане му е разрешението. :lol:
*
« Отговор #74 -: Март 24, 2008, 00:28:11 am »
Стискам палци на тези които са на финала , желая им много леко раждане.Аз да питам с какво се обезкосмявахте в бикини зоната , аз винаги ползвам крем , но взе да ме хваща шубе да не вреди на бебето, уж гледам все да внимавам със всичко, дори газирани напитки не пия, а хич не се бях замилила за това . Засега спрях да ползвам крем депелтоар , но не виждам как ще ги махам?
*
« Отговор #75 -: Март 24, 2008, 00:42:05 am »
Има специални дамски машинки за бръснене на бикини зоната.Ако искаш пробвай с такава.
Момичета,аз имам един въпрос и срам несрам ще ви питам щото аз отсега си задавам въпроса и отговор не намирам. Как си бръснете и епилирате триъгълника вече при напреднала бременност?Предполагам коремите пречат и няма и видимост и не може и да се наведете добре.Какво е вашето решение в тази ситуация?
*
« Отговор #76 -: Март 24, 2008, 00:50:12 am »
Pukanka, по спомен  :oops:
Сериозно, коремът ми беше станал огромен, но въпреки съветите да поверя тази деликатна работа на мъж ми, аз тъпо и упорито продължих да се мъча сама до края :?

Кит-кат, колкото повече, толкова повече  :wink:
*
« Отговор #77 -: Март 24, 2008, 01:04:46 am »
Аз да питам с какво се обезкосмявахте в бикини зоната , аз винаги ползвам крем , но взе да ме хваща шубе да не вреди на бебето, уж гледам все да внимавам със всичко, дори газирани напитки не пия, а хич не се бях замилила за това . Засега спрях да ползвам крем депелтоар , но не виждам как ще ги махам?

С кола маска при моята козметичка. :D
Коремчето ми не е много голямо, но вече накои места ми е трудно да ги виждам. :wink: Ако трябва сама да се справям незнам как ще стане.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #78 -: Март 24, 2008, 07:08:19 am »
аз от шубе и до термин мога да изкарам :lol:

kit kat пожелавам ти мила леко и безпроблемно раждане!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

« Последна редакция: Март 24, 2008, 08:39:35 am от adi »
« Отговор #79 -: Март 24, 2008, 07:24:33 am »
За стриите - момичета, какъвто и супертурбо крем против стрии да се използва, ако кожата не е достатъчно еластична - стриите са в кърпа вързани. Е, с това не искам да кажа, че мазането се обезсмисля, а човек да си има едно наум.

За почистването на триъгълника- аз го правех, колкото и да ми беше трудно особено след 6-7 месец, с огледалце и крем, епилацията на краката също е задача с много повишена трудност.