Freshi ще ти кажа какво направих аз. От Пловдив съм и ходя да ме следи д-р Даскалов. Но за да ползвам болнични се записах при гинеколог, който има частен кабинет в нашия квартал, но има д-р със Здравната каса. на определената дата отива свекърва ми, той попълва амбулаторната книжка, дава и талон за ЛКК и казва къде да отиде. Тя носи документите в съответната поликлиника, в която я изпраща той, оставя ги и от там и казват кога да отиде да вземе готовия болничен. И така всеки месец. Аз имах проблеми в началото, защото след трансфера отидидох при майка ми, която живее на 65 км. от Пловдив и беше практически невъзможно да отида на гинеколог за болничен. Всичко свърши моята свекърва. Отишла при моето Джи пи, обяснила му че съм след трансфер и че не съм в Пловдив, той ми издал болничен за 7 дни. След като изтича този болничен самото джи пи ми търси гинеколог, който да ми пусне поне за още 2 седмици без да ме вижда естествено. Първата му колежка му отказала, с доводите че искала да ме види, като че ли нещо щеше да разбере, но след това се обадил по тел, на сегашния гинеколог при който ходя на ЖК и той човека се съгласил и уредили всичко с мойто свеки. После когато се прибрах и разбрахме че съм бременна, той ми издаде още един болничен и каза че за да продължава трябва да се регистрирам при него на ЖК. Така и направих и досега проблем не съм имала. Той като чу за многоплодна бременност и направо се опули. Човекът за първи път виждаше 3 плодни сака и така до 11 седмица. Определено си е занимавка с тия болнични, но не е задължително ти да ходиш и да висиш пред кабинетите на ЛКК.