0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 21 част
« Отговор #260 -: Март 28, 2008, 17:20:55 pm »
Виктория, АнтиДгамаглобулинът ти се полага, ако бебето е с положителен резус фактор. В този случай се бие до 72 часа, за да се предотврати резус конфликт при следваща бременност. В болницата са длъжни да го осигурят.
Благодаря ти за отговора!!! :D
*
« Отговор #261 -: Март 28, 2008, 18:02:50 pm »
ani79 Честита ти раожба! Да е живо и здраво детенце, да ви радва много! Весело и безгрижно детство на малкия мъж!

ketti аз ходя при д-р Даскалов на прегледи и за феталните морфологии, а съм записана отделно на ЖК, но в картона ми също не се попълват изследванията, а само дните използван болничен.

DOMI123 както вече са ти писали момичетата - рано е да се види повече, а и зависи от ехографа.

На мен не ми се е гадило от пастата за зъби, но започнаха да ми кървят венците и не само при миене, знаете ли нещо с което да си помогна?

*
« Отговор #262 -: Март 28, 2008, 18:05:50 pm »
И при мен венците кървят-мислих да пробвам гаргара с лайка-ама все не ми остава време да си я приготвя :oops:
« Отговор #263 -: Март 28, 2008, 18:19:22 pm »
Лайката се препоръчва при проблеми с венците. Доколкото разбрах е и допустима за умерена употреба по време на бременост.
Другото добро за венци е смрадликата. Не знам как седи въпроса за употребата и сега.
Става дума за промивка на устата, не за пиене  :lol:

*
« Отговор #264 -: Март 28, 2008, 18:34:29 pm »
Смрадликата е по-хубава за венците.А като е гаргара и не гълтат, не мисля че има рискове от лайката и смрадликата.
« Отговор #265 -: Март 28, 2008, 18:53:20 pm »
Дребно уточнение ...
Гъргарата се прави в гърлото, с вдигната назад глава.
Жабуркането е в устната кухина.
Ако ще лекуваме венци трябва да се жабуркаме (ква-ква), ако лекуваме гърло трябва да си правим гъргара :)

*
« Отговор #266 -: Март 28, 2008, 18:55:46 pm »
Мерси момичета, ще пробвам с жабуркане :wink:

*
« Отговор #267 -: Март 28, 2008, 20:21:37 pm »
Здравейте момичета, искам да ви попитам какво мислите за FT4 14,79 и  TSH 2,248 в края на 5г.с? Д-р Персенска каза, че резултатите са добри,да не се притеснявам, ама аз онзи ден четох един пост на Пуки - че ТСХ трябва да е под 1, за да са ОК нещата, и оттогава все ме гризе нещо.. :?
*
« Отговор #268 -: Март 28, 2008, 20:34:32 pm »
Не под 1 Дианче, а около 1 и леко отгоре. :wink:До 3 не е опасно,така че не се шашкай.Ние отатъка говорехме за стойности над 7.
« Последна редакция: Март 28, 2008, 20:36:23 pm от Pukanka »
*
« Отговор #269 -: Март 28, 2008, 20:37:56 pm »
Здравейте момичета, искам да ви попитам какво мислите за FT4 14,79 и  TSH 2,248 в края на 5г.с? Д-р Персенска каза, че резултатите са добри,да не се притеснявам, ама аз онзи ден четох един пост на Пуки - че ТСХ трябва да е под 1, за да са ОК нещата, и оттогава все ме гризе нещо.. :?

Щом д-р Персенска ти е казала, че всичко е наред, значи е така. Отпусни се и се наслаждавай на бременността! Ако все пак се притесняваш, консултирай се и с ендокринолог.
*
« Отговор #270 -: Март 28, 2008, 20:53:04 pm »
Благодаря ви!!! Чакам да излязат имунологичните и генетичните и ще мислим какво ще правим нататък  :)
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #271 -: Март 28, 2008, 20:59:14 pm »
Благодаря ви!!! Чакам да излязат имунологичните и генетичните и ще мислим какво ще правим нататък  :)
dianka д-р Персенска е много добър специалист и човек,довери й се. :D

« Отговор #272 -: Март 29, 2008, 00:07:53 am »
Здравейте,момичета!
Радвам се,че се увеличаваме все повече! :welcome3:на всички нови бъдещи мами!
Честито синче на мама ani79!Да ви е здраво и много да ви радва и са ви слушка! :bori_002:

maia,ако не стане със жабуркане,можеш да пробваш с паста Парадонтакс,само че те предупреждавам,че наистина е отвратителна на вкус :balk_153:...ама казват,че помагала...
dianka,имай доверие на Д-р Персенска и не се тормози излишно :balk_602:

А пък моята бебка днес е застанала в много кофти положение-сигурно е с крачетата надолу,защото имам чувството,че ми рита мехура...Не че се оплаквам,много е хубаво да я усещам как ме ритка малката ми душичка,но започнах да се притеснявам с тази ниско прикрепена плацента,да не вземе да стане нещо,защото е доста заякнала бебка и рита доста силно...Дано през нощта да се размести! :babyflips:
Желая на всички леки  :cloud9: :crossfingers: Лека нощ от мен! :bighug:
*
« Отговор #273 -: Март 29, 2008, 11:11:18 am »
Ми да ви кажа мойто TSH беше преди месец-1,5 и тодорова каза,че трябва да го смъкнем...около 1 трябвало да е
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
*
« Отговор #274 -: Март 29, 2008, 14:04:43 pm »
Ани, честито и от тук, миличка!
Да ти е жив и здрав малкият-голям мъж и много да ви радва!

*
« Отговор #275 -: Март 29, 2008, 19:22:33 pm »
Моят TSH в началото на месеца беше 3,13 и ендокринолога ми увеличи дозата на Л-тироксина, каза че обикновенно по-време и след бременност жлезата се активирала и затова трябва да се следи TSH всеки месец и ако TSH се увеличава, съответно да се вземат мерки. И също, че трябва да е в стойностти около 1 както е писала Пуканка.

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #276 -: Март 31, 2008, 11:33:15 am »
Привет, момичета :D и успешна нова седмица! :D
Дано е слънчева и изпълнена с много хубави емоции за всички ни!

По въпроса с проблемните венци с две ръце съм за жабуренето със смрадлика и лайка. Ефектът се усеща още от първи опит :D
Парадонтакса е също хубава паста (лечебна имам предвид, иначе отвратителна на вкус - не се пени изобщо и е тръпчива...), но зъболекарката ми каза да не я ползвам в никакъв случай повече от месец (преди да забременея), не знам дали може да се ползва по време на бременност. Аз лично в момента ползвам Лакалут и засега нямам проблеми.

Аз се връщам пак на темата за ЖК :oops:
Спрях се на болница Вита и д-р Кълвачева (позната ми я препоръча). Вие чували ли сте някакви отзиви за нея, за раждането изобщо във Вита?

Благодаря ви предварително!
*
« Отговор #277 -: Март 31, 2008, 11:59:59 am »
Слънчева нова седмица и от мен!

Елма, аз съм доволна от д-р Кълвачева като общ гинеколог. 4 години я посещавах за профилактични прегледи и други дребни проблеми. Тя следеше двете ми кратки бременности, преди да се ориентирам към специалист по стерилитет. За раждането там нищо не мога да кажа, освен че нямат неонатологично отделение и ако има проблем с бебето го карат в Шейново.
« Отговор #278 -: Март 31, 2008, 12:38:35 pm »
Здравейте,момичета да се включа и при вас,вече съм в 8 седмица,но вчера като ходих на лекар се оказа ,че са 3 и се налага редукция,а това много ме притеснява.Направих сериозна хиперстимулация вече 3 седмици не мога да се оправя а сега и редукция,моля който е минал по този път да сподели,че съм много притеснена.
*
« Отговор #279 -: Март 31, 2008, 12:42:05 pm »
Катерицата, не мога да помогна със съвет, но ще стискам палци всичко да се развие по най-добрият за теб и бебчетата начин.  :crossfingers: :bighug:

Пожелавам на всички една много емоционална и прекрасна седмица!