0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 21 част
« Отговор #240 -: Март 28, 2008, 12:57:17 pm »
незнам дали мястото на този въпрос е тук, но все пак ще питам.
От година и половина съм с ноктопластика и съм адски доволна. Според вас живот и здраве като родя трябва ли да ги махна. Ще пречат ли на бебо. Те по принцип не драскат.  С маникюристката ми сме си говорили, че много нейни клиентки след като забременеят си ги махат и тя се чуди защо. Какво мислите и какво ще ми препоръчате? :)

Спред мен още на първия ден от грижите по бебето сама ще се убедиш, че няма да ти е удобно да си оставиш нокти. Едно сменяне на папмерс, мазане на дупе с кремче и ще разбереш какво имам предвид. Опитвам се да си представя как размазваш кремчето с маникюр...ами няма как! :)

Относно феталната морфология - споделям мнението на White, въпреки че не съм ходила при Мазнейкова и Димитрова...Но самият факт, че съм се почувствала уверена в направеното от Марков е достатъчен показател, че си заслужава да се отиде при него!
*
« Отговор #241 -: Март 28, 2008, 12:58:27 pm »
Никога не се съобразявам със суеверията.И тука нещо не ми се вързва.Липсва това,че до третия месец не трябва да казваме на никой. Лично аз още на осмия ден от трансфера като видях положителния тест,казах на всички.
« Отговор #242 -: Март 28, 2008, 13:16:16 pm »
Успокоих се, не съм единствена, която каза на целия свят в деня когато си направих тестовете. Бях толкова щастлива, че нямаше как да скрия тази радост.
А майка ми повтаряше, че до третия месец не се казвало, защото започнаха да и се обаждат и честият и тя се страхува.
Каквото е писано, това ще стане, така че да си живеем живота и да се радваме на хубавите неща, случващи се в него.
най-красивото и истинско чувство на света е да бъдеш обичана и да обичаш истиснски
http://www.myvideowish.com/videogallery_watch_view.php?id=1776

*
« Отговор #243 -: Март 28, 2008, 13:39:43 pm »
Аз пак връщам въпроса за ЖК, защото и аз в момента съм пред дилема.Ходя на преглед всеки месец при д-р Владимиров, а що се отнася до изследванията, като се върна , отивам при личния лекар и той ми ги пуска по касата.Имам здравен картон, но досега в него не е попълвано нищо от тях.Искам да ви питам, кой според вас трябва да ми попълва здравния картон, след като не съм записана на ЖК?Трябва ли непременно да се записвам на ЖК, само заради това, и кой всъщност дава направлението за раждане-личният лекар или този при който си записан на ЖК?Толкова се обърках вече, че в момента не знам какво да правя.
*
« Отговор #244 -: Март 28, 2008, 13:44:03 pm »
Ако имаш лекар , които ти води консултацията по каса-той ще ти даде направление.
Направление може да ти даде и личния лекар.
*
« Отговор #245 -: Март 28, 2008, 13:51:32 pm »
Здравейте отново и от мен момичета. Докато отсъствах вие доста сте изписали, но сега ще наваксам. Първо да се похваля - срещнах най-прекрасния мъж на света: моя син, който въпреки всички мои планове реши да се появи на бял свят на 29.02 - сега ще спестяваме от рождени дни :lol: Пожелавам на всички ви леко бременеене, добре дошли на новите бъдещи мами и нека скоро слънцето ви се усмихва всеки ден от своята кошарка.
Относно дългите нокти съм сигурна, че няма майка, която е успяла да ги задържи и след раждането. Аз /която съм с добре изрязани ноктенца/ пак се притеснявам да не го одраскам и нараня.
А за суеверията - тези които са суеверни - нека се съобразяват с тях, за да не се чувстват виновни и гузни. За тези, които не вярват - нека не им се поддават и да си живеят както искат. При нас таткото беше много суеверен и само се опиваше да ми налага разни забрани - не прави така, не се подстригвай, не се боядисвай, не купувай нищо преди раждането и т.н. Добре, че всеки ден след работа си купувах по някоя вещ или дрешка за бебчо. След раждането, когато таткото изпадна в паника и се чудеше кое от къде да вземе, аз само го наставлявах кое в кой шкаф стои подготвено вкъщи и ми беше по - спокойно. Пък и не се лишавайте от тези прекрасни моменти на пазаруването - това няма да навреди на вашето бебе. Честно казано - най -много ползвам дрешките, които аз съм избирала - ами най си ги харесвам.
Извинявайте за дългото включване. Накрая само да благодаря на всички тук, които са ме подкрепяли и съветвали в трудните моменти. ГОООЛЯМО БЛАГОДАРЯ! ОБИЧАМ ВИ И ВИ ЖЕЛАЯ КЪСМЕТ!
*
« Отговор #246 -: Март 28, 2008, 13:54:40 pm »
Ани честито!
Да ти е жив и здрав сина!
*
« Отговор #247 -: Март 28, 2008, 14:01:17 pm »
ani79 Честито!
Сигурна съм, че е било любов от пръв поглед  :wink: Да ти е живо и здраво детенцето, да изпълни дните ви с много щастие!
*
« Отговор #248 -: Март 28, 2008, 14:04:10 pm »
Честито Ани.Да расте здрав и силен вашият юнак и да ви радва.
« Отговор #249 -: Март 28, 2008, 14:07:53 pm »
Здравейте.Днес бях на лекар и той ми каза, че има плоден сак, обаче било твърде рано, за да се види нещо вътре.В края на 5 г.с. съм по мои изчисления.На някой случвало ли се е?
*
« Отговор #250 -: Март 28, 2008, 14:16:04 pm »
Ани79, честита първа прекрасна и незабравима среща с Мъжа.
Да расте здрав, силен, усмихнат и палав.
Слънчеви дни за цялото семейство.
ПП Пусни си отделна темичка, да не пропусне някой да ти честити. :D

Доми, нормално е да се види само плоден сак. След 10-тина дни ще видите и пулс.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #251 -: Март 28, 2008, 14:18:44 pm »
Аni79, честито момченце!
Да ви е живо и здраво!
Дано ви носи много щастие и радост!
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #252 -: Март 28, 2008, 14:25:45 pm »
Здравейте.Днес бях на лекар и той ми каза, че има плоден сак, обаче било твърде рано, за да се види нещо вътре.В края на 5 г.с. съм по мои изчисления.На някой случвало ли се е?
Доми, мен ме викат чак на 53-и ден за да чуем пулса (дано :D). Мисля, че при теб е доста раничко за това. Даже бих казала, че е страхотно, че сте видели и плодния сак. При мен на 36-и ден дори и плоден сак не се видя, пък камо ли друго :D
« Отговор #253 -: Март 28, 2008, 14:32:43 pm »
Ани, честито мъжленце. Пожелавам ти да грее като слънчице от кошарката, да не плаче много и само да носи радост вкъщи. :D
 :wave:
най-красивото и истинско чувство на света е да бъдеш обичана и да обичаш истиснски

« Отговор #254 -: Март 28, 2008, 14:53:34 pm »
Domi, не се притеснявай, много е рано още. Всичко ще е наред.
Аз съм в понеделник на доктор, за първи път - тогава ще станат около 2 седмици закъснение и си повтарям, че всичко ще е наред и ще се вди малката сладка точка или дай Боже две точици. :D

« Отговор #255 -: Март 28, 2008, 15:24:39 pm »
Ани,честито ти мъжленце! :P
« Отговор #256 -: Март 28, 2008, 16:06:30 pm »
Доми 123 спкойствие има още време .На този етап всеки ден е от голямо значение..
при едни се вижда по-рано а при други по-късно .......при мен в 6 седмица се видя само плоден сак с жълто вещество и после на 7 седмица се видя и ембрион и пулс...
Търпение мила всичко ще си дойде на мястото !!!! :P
Честито на новите бременелки лека бременост до края!
« Отговор #257 -: Март 28, 2008, 16:16:49 pm »
Привет дами!
Има известен проблем, от няколко дни не мога да си мия зъбите нормално. Почусвтвам ли пастата за зъби в устата си почва да ми се повдига и направо си отива на повръщане ...
Опитах с различни пасти, същото е.
За сега ще си мия зъбите само с вода и четка.
Споделете ако знаете някакви алтернативни методи за устна хигиена.
*
« Отговор #258 -: Март 28, 2008, 16:40:49 pm »
Привет дами!
Има известен проблем, от няколко дни не мога да си мия зъбите нормално. Почусвтвам ли пастата за зъби в устата си почва да ми се повдига и направо си отива на повръщане ...
Опитах с различни пасти, същото е.
За сега ще си мия зъбите само с вода и четка.
Споделете ако знаете някакви алтернативни методи за устна хигиена.

Ооо аз знаеш ли от кога съм така :)
И продължава да ми се гади всики път, ама аз не се отказвам.
*
« Отговор #259 -: Март 28, 2008, 16:57:38 pm »
Пробвайте с детските пасти за зъби,дето миришат на ягодки. :wink: