Елма, моят съвет е първо да решиш къде искаш да раждаш, да проучиш там какви са условията и след това да избереш къде да се запишеш на женска консултация. Най-добре е да се спреш на лекар, работещ със ЗК, за да може да ти пуска необходимите изледвания и да нямаш проблеми с документацията и т.н, а ако това не е непременно гинеколог, на когото имаш доверие - да си ходиш паралелно при такъв, в който си сигурна и вярваш на преценката му.
Конкретно за Токуда - условията и отношението на персонала са прекрасни, по ЗК работи Евтимова, но трябва винаги да си записваш час предварително, аз лично записвах по 2 напред. За собствено спокойствие ходих и на платен прием, при друг гинеколог (15 лв с УЗ), който бях избрала да ми води раждането (друг е въпросът, че като се стигна до този момент, жената дори не успя да дойде на време, предвид скоростта, с която родих).
В стаята, в която лежах имаше момиче, което се беше записало за проследяване в Шейново, но в крайна сметка избрала да ражда в Токуда, тъй като всички изследвния, направени там не са и били предоставени, когато и се е наложило за ги ползва на друго място, което за мен е абсолютно недопустимо.
Съвсем наскоро позната роди в ТК и въпреки, че е била по ЗК са и взели пари - не знам по кой начин, но е факт.
Така че добре обмисляй и винаги имай резервен вариант! Успех!