0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Темата на бременните - 21 част
« Отговор #200 -: Март 27, 2008, 10:31:53 am »
Момичета, предварително се извинявам, ако въпросът ми е смешен и глупав, ама нещо хич не съм наясно как стоят нещата с избора на лекар, който ще проследява бременността, здравната каса и изследванията, които се поемат от нея. То може и да ми е малко рано, но този въпрос ме безпокои определено.
Досега бях при д-р Владимиров. Сега продължавам да ходя при него, но докога да продължавам?! Всички знаем там какъв наплив е, колко момичета имат необходимост от помощта му. След като аз вече съм бременна не мисля, че трябва да допринасям за лудницата...
Кога трябва да си избера друг лекар според вас, който да проследява бременността ми?
Доколкото разбирам спокойно мога да се ориентирам към д-р Благоева в същата клиника.
Но какво трябва да направя? Направление ли да си взема и да си запиша час при нея ли?
Това направление чак за регистрацията след 12г.с. ли се взима от личния лекар?
Много ще съм ви благодарна, ако ми помогнете да се ориентирам малко в обстановката :oops:
« Отговор #201 -: Март 27, 2008, 10:32:46 am »
Благодаря :D, дано и с мен да се отнесе така. Аз мисля само на първия преглед да отида в клиниката, да ми кажат в коя седмица съм и ако трябва някъкви изследвания. Иначе мисля да се регистрирам в Шейново, там при др. Богословова и др. Чорбева.
Сега си плащаш 380 лв и те наблюдават през цялата бременност, като в тази цела ти влизат и изследванията.
най-красивото и истинско чувство на света е да бъдеш обичана и да обичаш истиснски
http://www.myvideowish.com/videogallery_watch_view.php?id=1776

« Отговор #202 -: Март 27, 2008, 10:41:24 am »
Момичета, предварително се извинявам, ако въпросът ми е смешен и глупав, ама нещо хич не съм наясно как стоят нещата с избора на лекар, който ще проследява бременността, здравната каса и изследванията, които се поемат от нея. То може и да ми е малко рано, но този въпрос ме безпокои определено.
Досега бях при д-р Владимиров. Сега продължавам да ходя при него, но докога да продължавам?! Всички знаем там какъв наплив е, колко момичета имат необходимост от помощта му. След като аз вече съм бременна не мисля, че трябва да допринасям за лудницата...
Кога трябва да си избера друг лекар според вас, който да проследява бременността ми?
Доколкото разбирам спокойно мога да се ориентирам към д-р Благоева в същата клиника.
Но какво трябва да направя? Направление ли да си взема и да си запиша час при нея ли?
Това направление чак за регистрацията след 12г.с. ли се взима от личния лекар?
Много ще съм ви благодарна, ако ми помогнете да се ориентирам малко в обстановката :oops:
elma, и аз незнам до колко съм оринтирана, но аз си взех направление от личната лекарка и може да отидеш във всяка клиника, работеща със ЗК да ти направят първият ехограф, да определят на колко седмици си и ако е нужно да ти направят изследвания. След което можеш да се регистрираш където си искаш, стига само да те водят бременна :D. А за лекаря, който ще те следи той пък може да е на съвсем друго място, по твое желание, а да не говорим, че може да имаш и 3ма лекари (като моята съседка, която няма какво да прави по цял ден, ходи на 3ма различни лекари през 3,4 дни :)). ЖК пък може  на трето място. А пък екипа , който ще те изражда на четвърти и така.
най-добре е според мен всичко да е на едно място, но то си е индивидулано решение и въпрос на време и финансови възмойности.
Нека и другите момичета кажат как наистина стоят нещата, защото аз съм мн объркана все още и незнам дали не пиша глупости., но тоз ти каже нещо, друг друго.
най-красивото и истинско чувство на света е да бъдеш обичана и да обичаш истиснски
http://www.myvideowish.com/videogallery_watch_view.php?id=1776

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #203 -: Март 27, 2008, 10:43:28 am »
elma,няма глупави въпроси :D
още сега можеш да се регистрираш :D
лично аз си взех направление от личен лекар за гинеколог,и с него отидох да се регистрирам на ЖК,от тям ми издават болничен,всички изследвания са абсолютно безплатни при бременни,имам в предвид кръвни,урина,хепатит,спин,васерман,кръвна група.............

иначе бременноста ми я следят в клиника малинов д-р Персенска ,д-р Сигридов

*
« Отговор #204 -: Март 27, 2008, 10:59:05 am »
[elma, и аз незнам до колко съм оринтирана, но аз си взех направление от личната лекарка и може да отидеш във всяка клиника, работеща със ЗК да ти направят първият ехограф, да определят на колко седмици си и ако е нужно да ти направят изследвания. След което можеш да се регистрираш където си искаш, стига само да те водят бременна :D. ..... ЖК пък може  на трето място.
Не е точно така. Като вземеш направление за ЖК, отиваш с него при избрания лекар. Той те следи през цялата бременност по зк и ти пуска всички полагащи се изследвания (в най-добрия случай), болнични и т.н.
Не може при един да се регистрира бременността, пък друг да те водя бременна, а ЖК при трети - всичко това си е ЖК. Отделен е въпроса, че предпочитаме да следим бременността си при добри специалисти и цзатова си плащаме. Аз например бях на ЖК в МД само за да ми пускат изследванията, а пък всеки месец си ходех при д-р Мазнейкова за УЗИ и за феталните морфологии. Също така, на нея показвах резултатите от изследванията и се съобрзявах с нейното мнение.
*

elma

• 1289
« Отговор #205 -: Март 27, 2008, 11:11:44 am »
Леле, момичета, благодаря ви! :D
То не е хич проста работа :)
Значи доколкото разбирам, още сега мога да си взема направление и да си избера лекар, който да проследява бременността ми и да провежда ЖК, независимо, че съм едва в 7 г.с.
А някой знае ли дали д-р Благоева работи със ЗК и къде провежда ЖК - в медицински център "София" или в "Тина Киркова"?
А и как точно да стане като д-р Владимиров ми каже "Идваш на консултация след 14 дни" примерно... :ask: Да му кажа: ами аз си избрах друг лекар - д-р Благоева?! Много кофти ситуация...
« Отговор #206 -: Март 27, 2008, 11:16:03 am »
Благодаря на всички за топлия прием! Радвам се, че ще вървим по пътя заедно.
Може ли някой да сподели мнение за д-р Димитрова от Фемина, аз при нея съм решила да правя първата фетална морфология през 13 г.с. През останалото време си ме наблюдава мойта гинеложка, при която ходя от 13 г. и живот и здраве ще раждам наесен. И съм много доволна. Отделя ми внимание, обяснява и е много внимателна.

Успешен ден на всички!

« Отговор #207 -: Март 27, 2008, 12:03:11 pm »
Елма, хич не е сложно, не се стряскай. :lol:
Аз например се записах на ЖК в Тина Киркова, защото там смятам да раждам. Нямах претенции за доктор, попаднах на д-р Гергов. За него много противоречиви мнения има, но за сега нямам забележки- води ми документацията, всеки месец ми пуска изследванията, гледа ме на видеозон, знае че съм пациентка на д-р Персенска и е доста отзивчив.
Отделно на 2-3 седмици ходя в клиника "Надежда" при д-р Сигридов (много похвално начинание на клиниката беше той да поеме бременните, защото иначе и на мен щеше да ми е неудобно да се пречкам по коридорите).
За 3-те фетални морфологии ходих при д-р Марков, за фетална ехокардиография при доц.Томова.
Успех!
*
« Отговор #208 -: Март 27, 2008, 12:21:24 pm »
Аз малко рядко влизам тук...  :oops: нямам много време...

Честито на новодошлите и леки 9 месеца до срещата с малките човечета! :)

Фреши, много се радвам за теб! Честито!

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
« Отговор #209 -: Март 27, 2008, 12:23:50 pm »
Stelliana, добре дошла в момичешкия отбор :bori_010:
scarlet  :welcome_1:
elma, аз ходя на ЖК в "Майчин дом" иначе си ходя при Владимиров. В началото на бременността имах разлепване. Доста време кървих. После нещата се стабилизараха и на един преглед в 4 месец, той сам ме попита дали ще оставам при него. Аз реших, че ще се чувствам по-спокойна, ако той ме следи. Ако чакам на ЖК, да съм умряла от притеснения.
*
« Отговор #210 -: Март 27, 2008, 12:40:54 pm »
Честито на всички нови бременни момичета и леки 9 месеца до финала!

Аз рядко пиша, но се опитвам редовно да ви държа под око :wink:

елма, аз също ходя при д-р Владимиров. Не съм се записвала на ЖК другаде. Още в началото на бременността го попитах как стои въпросът с ЖК, трябва ли да се запиша другаде и той ми отговори, че ако искам може и той да ме следи. Та сега си ходя само при него. Все пак той ми знае историята и необходимите лекарства. Само да си призная, досега не ми е пускал изследвания за кръв и урина, та се чудя дали да го подсетя или направо да си пусна и другия път да му ги занеса :ask:
« Отговор #211 -: Март 27, 2008, 12:52:49 pm »
Само да си призная, досега не ми е пускал изследвания за кръв и урина, та се чудя дали да го подсетя или направо да си пусна и другия път да му ги занеса :ask:
Мисля, че той сам ще ти каже, ако сметне за нужно. Но не пречи да го попиташ. Тъкмо ще ти каже какво точно да пуснеш.
« Отговор #212 -: Март 27, 2008, 13:06:59 pm »
Stelliana,честити розови пантофки! :lol:
Skarlet :welcome_1:
Elma,
и аз продължавам да си ходя при д-р Владимиров!
Още в 8 г.с се записах на ЖК при друга гинеколожка за да може да ми издава продължителни болнични, иначе д-р Владимиров може да издава до 7 дни. Споделих му за това и той нямаше нищо против, и каза, че ако искам мога да продължа и при него.Така и правя засега, защото съм по-спокойна в негови ръце!
А относно изследванията още като се записах на другото място ми ги пуснаха всички по каса.
« Отговор #213 -: Март 27, 2008, 13:42:53 pm »
Не съм се записвала на ЖК другаде. Още в началото на бременността го попитах как стои въпросът с ЖК, трябва ли да се запиша другаде и той ми отговори, че ако искам може и той да ме следи.

За моженето - може да те следи д-р Владимиров, но трябва да си записана някъде на ЖК, за да може след това и раждането ти да се поеме от здравната каса.  Освен това изследванията, които се поемат от касата, ще трябва да си ги плащаш сама, ако не си записна някъде за ЖК и не ти дават направления за тях.
*
« Отговор #214 -: Март 27, 2008, 13:56:47 pm »
момичета, ако женската консултация е платена, не по здравна каса, въпреки че бременната е здравноосигурена, раждането може ли да мине по здравна каса? 2-те неща не са ли самостоятелни и като избор на болница/ екип и като начин на плащане?
*
« Отговор #215 -: Март 27, 2008, 14:03:37 pm »
ааа, момичета съвсем се обърках. Ще го питам другият път и за изследванията и за ЖК. Не ти ли пише той картона (обменната карта), с който отиваш да раждаш? Ако не, наистина трябва да се запиша и по здравна каса.
*

elma

• 1289
« Отговор #216 -: Март 27, 2008, 14:05:53 pm »
Момичета! Вие сте страхотни! Безкрайно ви благодаря!
 :bighug: :bighug: :bighug:
Ама нали съм блондинка и бавно загрявам :) :wink:
Значи накратко - отивам и си се записвам на ЖК, регистрирам си се, правя си всички необходими изследвания, ползвам си платените от здравната каса изследвания като здравно осигурено лице, а в същото време мога да си ходя при д-р Владимиров на профилактични прегледи и да си имам и неговото мнение :)
А бихте ли ми препоръчали сега и добър лекар за ЖК :oops:, по възможност като му дойде времето живот и здраве :D да присъства и на раждането...
*
« Отговор #217 -: Март 27, 2008, 14:07:00 pm »
Задължително трябва да се запишете на ЖК по здравна каса с направление от личния лекар, за да нямате после проблем с болничния за бременност и раждане и направлението за постъпване за раждане ако ще е по ЗК. А отделно можете да ходите при колкото искате лекари на частно. Единствено и от ЖК по ЗК се издават болнични за 30 дни, защото се минава през ЛКК, а ако не сте по ЗК няма как да се мине ЛКК, болничния може да е само 7 дни. Затова намерете си някой док да следи бременноста, да мери коремчетата и да пуска изследванията, все пак те ви се полагат, защо да плащате и за тях.
« Отговор #218 -: Март 27, 2008, 14:46:05 pm »
А бихте ли ми препоръчали сега и добър лекар за ЖК :oops:, по възможност като му дойде времето живот и здраве :D да присъства и на раждането...

Зависи къде искаш да раждаш.  Има възможност да се запишеш за ЖК по здравна каса в Токуда и след това съответният лекар да присъства на раждането, но има 2 неудобства:
- часовете за ЖК по каса са за след доста време (но и ти имаш време :))
- плаща се за избор на екип при раждането.
*
« Отговор #219 -: Март 27, 2008, 15:02:25 pm »
Елма, моят съвет е първо да решиш къде искаш да раждаш, да проучиш там какви са условията и след това да избереш къде да се запишеш на женска консултация. Най-добре е да се спреш на лекар, работещ със ЗК, за да може да ти пуска необходимите изледвания и да нямаш проблеми с документацията и т.н, а ако това не е непременно гинеколог, на когото имаш доверие - да си ходиш паралелно при такъв, в който си сигурна и вярваш на преценката му.
Конкретно за Токуда - условията и отношението на персонала са прекрасни, по ЗК работи Евтимова, но трябва винаги да си записваш час предварително, аз лично записвах по 2 напред. За собствено спокойствие ходих и на платен прием, при друг гинеколог (15 лв с УЗ), който бях избрала да ми води раждането (друг е въпросът, че като се стигна до този момент, жената дори не успя да дойде на време, предвид скоростта, с която родих).
В стаята, в която лежах имаше момиче, което се беше записало за проследяване в Шейново, но в крайна сметка избрала да ражда в Токуда, тъй като всички изследвния, направени там не са и били предоставени, когато и се е наложило за ги ползва на друго място, което за мен е абсолютно недопустимо.
Съвсем наскоро позната роди в ТК и въпреки, че е била по ЗК са и взели пари - не знам по кой начин, но е факт.
Така че добре обмисляй и винаги имай резервен вариант! Успех!