0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Коментирайте графиката ми
« Отговор #200 -: Ноември 01, 2008, 08:16:58 am »
 Денис, наистина се очертава трифазна графика. Какво ще кажеш? Сега се моля да не пада БТ...
« Последна редакция: Ноември 01, 2008, 08:19:41 am от fatalwoman »
« Отговор #201 -: Ноември 02, 2008, 08:11:37 am »
 Денис, освен за бременност  , за какво друго е показателна трифазната графика? За първи път правя такава и температурите са относително постоянни.Болките ми ниско долу спряха и това още повече ме тревожи.
 Какво мислиш?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #202 -: Ноември 02, 2008, 11:16:43 am »
По високи нива на прогестерона, което е добре.  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #203 -: Ноември 03, 2008, 06:13:28 am »
 Денис, май бях започнала да се надявам , а БТ днес започна да пада. Жалко.Никога не бях имала такива температури.
 През ноември отново сме на инсе.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #204 -: Ноември 03, 2008, 06:24:47 am »
Графиката ти е супер до тук. По Бт няма как да разбереш дали е станало или не. Тя може да започне да пада дори няколко дни преди М /при бременност/ и после изведнъж да се повиши и всичко да си е наред. Докато няма М. по никакъв начин не може да разбереш дали е станало или не. Е, разбира се Бт не трябва да пада рязко и с повече от 0,2-0,3 градуса.
Сега ти е 11 ден след О., има поне още 2-3 дни до М.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #205 -: Ноември 03, 2008, 19:47:36 pm »
 Понеже нервите ми тази сутрин не издържаха и не можех да чакам повече да разбера станало ли е чудото , реших да отида до Плевен и да пусна кръвен тест за бременност.
 Резултат - 11 ден след овулация:
 BHCG  0,08 mlU/ml
 Графиката ми явно е пример за трифазна НЕбременна графика.
 Излишно е да казвам колко криво ми стана. :balk_145:
 Усещам прерязвания ниско долу, гърдите ми дори днес са по - напрегнати, а нищо, едно голямо нищо...
« Отговор #206 -: Ноември 04, 2008, 06:16:30 am »
 БТ отново е по - висока , противно на очакванията ми да падне. Вече се моля щом не съм бременна да пада, защото в главата ми започнаха да се застояват много лоши мисли. Не ми се ще да изпадам от сега в паника, все пак нямам дори закъснение...
 Моля ви попоглеждайте ме! Денис , какво мислиш за графиката ми!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #207 -: Ноември 04, 2008, 06:53:16 am »
Спокойно миличка, разбирам те напълно.
Не се отчайвай толкова - явно не е било писано да е сега.
Иначе графиката ти е чудесна - показва добра функция на ЖТ /което също е важно/.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

veni_I_koci

• 609
  • Няма невъзможни неща, когото има желание за тях.
« Отговор #208 -: Ноември 05, 2008, 14:42:27 pm »
Мила все още има надежда за тебе, тази БТ не е ниска дано да е инцидентна и утре да се качи пак, направи пак тест утре сутрин ако е висока БТ и дано да е положителен.

« Отговор #209 -: Ноември 06, 2008, 06:37:00 am »
 Денис, благодаря ти , че ме наблюдана и този месец. МЦ е налице съвсем навреме. На 3 ден ще проверим хормоните и инсето , дай боже, ще е след около 2 седмици, така че няма да се предавам.
 Вени , много благодаря и на тебе , мила.
      :bighug:
« Отговор #210 -: Ноември 06, 2008, 07:10:20 am »
Добро утро Fatalwoman :D Виждам че и ти си от ранобудните мадами. Прочетох последното ти писание, а и малко от предишните. Лично аз не сьм много добра в разчитането на графики дори аз самата имах нужда от вас,което не е срамно да се признае :oops: Искам да ти пожелая много кьсмет за на пред и надеждата да не те напуска :D Много хубав ден от мен :bighug:
« Отговор #211 -: Ноември 06, 2008, 18:21:27 pm »
 mishkoni60 , много ти благодаря , мила, за пожеланията! Този месец отново ще имам нужда от късмет, може би по - голям от друг път... :bighug:
« Отговор #212 -: Ноември 16, 2008, 16:33:35 pm »
 Денис, ето , че отново имам нужда от помощта ти! този цикъл трябваше да правим инсе , но то се отложи, защото на 10 ден, вчера, беше паднало нивото на Е2 и ЛХ не нарастна. :? говорих с доктора ми и според него е настъпила преждевременна лутеинизация на фоликулите.Спомена , че причината може да бъде Ендометриоза и на мен ми настръхнаха косите. :balk_159:
 Ще погледнеш ли графиката ми? В бележките съм написала всичко.Освен ендометриоза , каква може да причината за това , което се случва?
 Предните месеци съм засичала овулация по БТ  и с ову тестове.
« Последна редакция: Ноември 16, 2008, 16:35:54 pm от fatalwoman »
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #213 -: Ноември 17, 2008, 07:57:32 am »
Съжалявам миличка.
Ниските нива на Е2 и ЛХ показват, че няма да има О. /ако Е2 е ниско няма как ЛХ да е високо/. Не съм лекар, но не мисля, че това показва лутеинизация на фоликулите, нито пък е признак за ендометриоза.
Изследвала ли си SHBG, Ts/тестостерон/ ?

Още е рано за коментар на графиката - ако има повече фоликули тя няма да е показателна, т.е по нея няма да се разбере нищо.
« Последна редакция: Ноември 17, 2008, 08:02:20 am от denis »

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #214 -: Ноември 17, 2008, 10:07:45 am »
 Много ти благодаря , Денис! Даваш ми лъч светлина в тунела. :balk_5:
 На 7 ден фоликулите бяха 4 - 15,16,17,20 мм. Е2 = 164 ,20, LH= 2,55
 На 10 ден  Е2 = 60,80 , LH = 1 ,75
 Може би док. предполага ,за ранен пик на LH в периода от 7 до 10 ден и когато на 10 ден правим изследванията , нивата са паднали.
 Има ли смисъл този месец да меря БТ?
Тестостерон никога не съм изследвала , никой не ме е карал.SHBG по същия начин - дори и не зная какво означава.
 Денис, ако имаш време виж ми дневника. Там съм написала всичко за стимулацията.
 Търсих в Интернет и не намерих какви могат да бъдат причините за преждевременната лутеинизация.
« Последна редакция: Ноември 17, 2008, 10:20:07 am от fatalwoman »
« Отговор #215 -: Ноември 18, 2008, 00:02:02 am »
 Денис , а тест за инсулинова резистентност дали е редно да направя? Струва ми се , че има отношение към проблема.Какво ще кажеш?
 Тестостерон и SHBG  на кой ден от МЦ да направя? Какво е тяхното влияние върху еспрадиола и ЛХ?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #216 -: Ноември 18, 2008, 18:42:08 pm »
Добре е да се обърнеш към гинеколог-ендокринолог и заедно да проследите нещата. 
SHBG е  Секс - Хормон - Свързващ- Глобулин SHBG
Този хормон се свързва с Естрогените - за да активират растежа на клетките Естрогените трябва да циркулират свободно в кръвният серум или да са свързани с албумин в серума. Естрогените, които са свързани с този хормон не са биологично активни. Така, че ако е нисък   SHBG - това увеличава количеството на Естрогените.
Или нивото на Естрогените е свързано с нивото на SHBG .

Може да го направиш по всяко време на МЦ /но да е сутрин/
За тест за инсулинова резистентност - пак трябва да говориш с лекар. Има отношение към проблема и просто трябва да се отхвърли като причина за проблема със зачеването.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #217 -: Ноември 19, 2008, 09:09:02 am »
 Денис , снощи имах розовеещо зацапване. Това пък за какво може да е сигнал?
  За SHBG разбрах , че няма определен ден , на който да се изследва , ама тестостерона , май беше за 3 - 5 ден, или греша?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #218 -: Ноември 19, 2008, 10:31:54 am »
Денис , снощи имах розовеещо зацапване. Това пък за какво може да е сигнал?
  За SHBG разбрах , че няма определен ден , на който да се изследва , ама тестостерона , май беше за 3 - 5 ден, или греша?
Незнам от какво е това зацапване, но не е на добре, консултирай се с лекар ако продължи

За тестостерона - няма значение на кой ден

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

veni_I_koci

• 609
  • Няма невъзможни неща, когото има желание за тях.
« Отговор #219 -: Ноември 19, 2008, 17:36:18 pm »
Мила как си, според мен може да си имала зацапване заради ОВ и пробождане си имала, сложете и днес сърце и дано да е сполучливо на финала на цикъла, БТ също днес се качи малко дано да е ОВ било да не е друго.