0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Коментирайте графиката ми
« -: Март 18, 2008, 14:10:32 pm »
   Моля ви , ако някой има желание, нека да коментира графиката ми. И аз започвам  наново с меренето. Искам да разбера дали имам ову и на кой ден да я очаквам? Преди кюретажа беше на 14 ден , при дължина на цикъла 30-31 дена. Незная сега пак ли ще е тогава...Меря анално всяка сутрин в 6 часа.
 Четох , четох и ми се струва , че този месец ову няма да имам... :(
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Коментирайте графиката ми
« Отговор #1 -: Март 18, 2008, 14:25:29 pm »
Цитат
Възникна грешка: 
Съобщение:
Този потребител не споделя графиките си!
обратно
Трябва да разрешиш графиката ти да се вижда и от др.потребители

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #2 -: Март 18, 2008, 14:38:43 pm »
  :oops: Разреших.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Март 18, 2008, 14:57:26 pm »
Графиката ти /до тук/ не показва да е имало О.
С какъв терм-р мериш? Колко го държиш?

Ако е живачен 10 мин
Ако е дигитален 3 мин след сигнала

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #4 -: Март 18, 2008, 15:06:09 pm »
 Денис , меря с живачен термометър за 10 мин , всяка сутрин по едно и също време или до 10 мин по - късно .
 Пия аспирин протект , а за него четох мнения , че подтискал овулацията. Твоето мнение какво е? Аз трябва да го пия от 15 до 28 ден на цикъла.Струва ми се , че това е за стандартен цикъл , и сега като се видя с доц. Конова ще питам и при моя цикъл ли да е до 28 ден.
Също пия кафе Вита Голд за отслабване , а то съдържа л- карнитин. Той дали има отношение конкретно към овулацията, защото аз зная че не бива да се употребява при бебеправене?
 Много ти благодаря , Денис!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Март 18, 2008, 15:42:51 pm »
Денис................
Аз не съм специалист и не е редно да изказвам мнение за лечение.
Ако ти е изписан /аспирина / от лекар - пий го.
Л-Карнитина не оказва влияние на БТ и О. спокойно

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #6 -: Март 19, 2008, 18:14:16 pm »
 Днес на 19 ден от цикъла имам ужасни болки в яйчниците и температурата ми тази нощ беше 41 градуса. Сутринта пих течен аналгин , купих нов термометър , който отчете 40 градуса , но след изпиването на аналгина.
 Личният ми лекар каза , че би могло да е грип, въпреки , че нямам хрема , не кашлям, не ме болят ставите , главата и мускулите.Нищо , освен високата ТТ. БТ тази сутрин не съм мерила , защото нямах сили , а и резултата нямаше да е достоверен.
 Искам да попитам , възможно ли е тази висока температура да се дължи на овулация?
 Някъде бях чела , че след кюретаж , а това ми е първи цикъл, овуто може да е болезнена , съпроводена със световъртеж и главоболие.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Март 19, 2008, 18:56:10 pm »
Днес...........
Не, О не може да повиши толкова Т.
Т след О. се повишава от прогестерона, като в началото той е малко, после - на 7 ден след О. е неговият пик/най-висока стой-ст/ и после пак се понижава.
Прогестерона може да повиши Т на тялото с 0,5 до 1,0 градус.
Всяка Т., по-висока от това, говори за възпалителен процес и трябва да се търси лекарска помощ.
41 градус- това е ужасно висока Т. и е опасна - лекувай се

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #8 -: Март 19, 2008, 19:01:03 pm »
Днес...........
41 градус- това е ужасно висока Т. и е опасна - лекувай се
Да , зная , че е ужасно висока и опасна. Нямам симтоми на грип, само болките в яйчниците. Обадих се в КИРМ- Плевен и запазих час за д-р Бързашки за утре, пък да видим той какво ще каже. Вече не зная какво ме боли - яйчниците или бъбреците , защото всичко тупти в тази област.
« Отговор #9 -: Март 21, 2008, 11:40:06 am »
 Док. потвърди , че няма да има овулация. Има съмнения за ендометриоза.Изписа ми Регулон от първия ден на цикъла.Май няма смисъл и другия месец да меря ову...
Ендометриозата има ли връзка с овуто?
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #10 -: Март 21, 2008, 12:33:29 pm »
Това, което съм чувала е, че ЛУФ-а (непукането на фоликула, което би могло да бъде причина за липса на ову) може да бъде предвестник на ендометриоза (но не е сигурен белег за наличие на ендометриоза).
При теб каква е причината за липса на ову този месец, Док каза ли ти?
« Отговор #11 -: Март 21, 2008, 14:37:45 pm »
 Първи цикъл след кюретажа ми е.Може пък да е нормално да не се появи веднага ову.Оказа се ,че освен  бременността в матката е имало и втори плоден сак в едната тръба - извънматочна бременност , за която аз научих вчера.Не знам какво са направили с него - док каза , че в ранен етап е претърпял "обратно развитие" и това спасило тръбата, но тогава как са го видели незная. Мисля да не би той да оказва някакво усложнение.
Док каза , че много често извънматочните са предизвикани от ендометриоза, пък и след прегледа на ехографа , незная какво видя , но каза , че има такива съмнения. Сега се чуди лапароскопия или хидротубация да направим.
« Отговор #12 -: Май 05, 2008, 17:07:17 pm »
 Днес отново започвам с меренето на БТ. Лапарото ще остане за наесен , ако дотогава няма бременност. От 1 ден на МЦ съм на Бромокриптин 1/2 вечер до ову, а от 3 ден (вчера) до 7 ден (10.05) - Клостилбегит 1/2.
 Ще се радвам много , ако попоглеждате графиката ми и я коментирате. :wink:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #13 -: Май 06, 2008, 08:28:50 am »
Добре дошла отново и дано докато чакаш лапарото - чудото да стане.
И само да вметна че ендометриоза на УЗ не се вижда.
Другото е само предположения, не се ядосвай.
Не само ендометриозата може да е причина за тубарна бременност

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #14 -: Май 08, 2008, 00:42:54 am »
 Благодаря ти , Денис ! Стимулацията ми е много слаба и много се притеснявам  дали ще има ову този месец изобщо. След кюретажа не съм имала овулация за съжаление.Дано този месец е по - различен. :?
« Отговор #15 -: Май 09, 2008, 10:51:27 am »
 Денис, снощи имах болки и напрежение в яйчниците , а тази сутрин БТ е като предния ден - 36,75 . На какво , според теб , се дължи това? Нормално ли е да имам тези болки? Съжелявам , че те отрупвам с въпроси , но съм много разтревожена. Добре ли започвам графиката? :(
« Отговор #16 -: Май 10, 2008, 12:52:31 pm »
 Момичета, имам въпрос!
 В упътването на Клостилбегита  е описана схема от 5 до 9 ден на МЦ и очакваната ову обикновенно била между 11 и 15 ден на цикъла.
 Аз го приемах от 3 до 7 ден на МЦ. Вече да започвам ли с ову тестовете ?БТ днес се е понижила. Какво мислите?
« Последна редакция: Май 10, 2008, 14:47:23 pm от fatalwoman »
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #17 -: Май 10, 2008, 16:20:19 pm »
Чисто математически изчислено е в същото съотношние като на упътването.Аз бих ги почнала.Иначе ще се ядосвам(аз поне).
« Отговор #18 -: Май 10, 2008, 16:30:11 pm »
Чисто математически изчислено е в същото съотношние като на упътването.Аз бих ги почнала.Иначе ще се ядосвам(аз поне).
Ще ги почна от днес. Не трябва ли овулацията да е по - рано , след като го пия от 3 до 7 ден.
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #19 -: Май 10, 2008, 16:57:24 pm »
Щом на упътването дават О. два дни след спиране на таблетките, значи ги започни.Все пак най-много да ти потрябват няколко лентички повече.Все пак целта е да се хване О, щом няколко цикъла нямаш, трябва да се изясни  :balk_103: