0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Коментирайте графиката ми
« Отговор #220 -: Ноември 19, 2008, 18:13:16 pm »
Мила как си, според мен може да си имала зацапване заради ОВ и пробождане си имала, сложете и днес сърце и дано да е сполучливо на финала на цикъла, БТ също днес се качи малко дано да е ОВ било да не е друго.
Вени , мерси много , мила , за оптимистичния поглед върху графиката ми , ама аз нещо не вярвам да се получи нещо от нея. Сърчице може и да сложим тази вечер... :bed:
 Леко бременеене! :bighug:
« Отговор #221 -: Ноември 20, 2008, 00:11:54 am »
И аз си помислих, че от Ову може да е, не мисли лощи работи миналата графика ти беше толкова хубава, сигурно си здравичка. Желая ти късмет и това зацапване да е бъдещото ти сладко бебе    :wink:
« Отговор #222 -: Ноември 26, 2008, 06:50:43 am »
не се ядосвай, сигурна съм че другият месец е твой- не си мисли негативи, вярвай в чудеса, защото по Коледа се случват. Вярвам в теб!Желая ти го от сърце и душа, както и на всички, които сме тук.
Иначе как мислиш какъв термометър да си взема- живачен или дигитален? Кой е по- добър и точен според теб?
« Отговор #223 -: Ноември 26, 2008, 07:55:16 am »
Добро утро Fatalwoman :) Погледнах графиката ти,но все още продължавам да твърдя че 2-те с Денис сте най-добрите в това. Ceci6ceci е много права по Коледа се случват чудеса,нямаме право да се отчайваме :) Ще дойде денят и ние ще гушкаме нашите сладки бебчета. :) Пожелавам го на всяка една от нас. Заслужаваме го. Аз се чувствам по-добре вече. Днес съм на 1-ви преглед след абразиото. Няма да се отказваме продължаваме на пред :D  :bighug: Ви всички от сърце. Нека много усмивки да греят на лицата ви. Mishkoni60
« Отговор #224 -: Ноември 28, 2008, 06:57:59 am »
 Денис, мислиш ли , че е възможно вливането на Имуновенин да е прецакало стимулацията и това да е причината за лутеинизацията на фоликулите? Вливането е на 7 ден - 40 ампули + Интралипид , а БТ започва да пада след това на 9 ден.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #225 -: Ноември 28, 2008, 07:22:06 am »
По скоро не.
Лутеинизацията на фоликулите се причинява от доста фактори, много от които неизвестни.
А защо мислиш, че има лутеинизация на фоликулите /ЛУФСиндром/- може просто да са спрели развитието си, т.е растат до определен размер,после спират да се развиват и търпят обратно развитие.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #226 -: Ноември 28, 2008, 21:39:22 pm »
 Ами на прегледа на 19 ден, доктора така ми каза. Отбелязала съм го в графиката. това да растат до определен размер и след това да спрат и да претърпят обратно развитие не е ли същото като ЛУФ?

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #227 -: Ноември 29, 2008, 08:04:03 am »
Не точно /според мен/  :D.
Когато всичко е наред стана следното: Още преди пукването на фоликула в гранулозните клетки започва натрупване на жълт пигмент  наречен заради жълтият цвят - Лутеин. Процесът се нарича лутеинизация, пукнатия /руптурирал/фоликул -  Корпус Лутеум . Основната функция на жълтото тяло е синтез на Естрадиол и Прогестрон. Корпус Лутеум се контролира чрез пулсово освобождаване на LH, а ролята на FSH в тази фаза е ограничена. Така - При ЛУФ-а има лутеинизация без да има О. в следствие на което прогестерона е по-висок от естрадиола,т.е фоликула се развива до степен на КЛутеум без да се отдели яйцеклетка /дори може фоликула да се пукне, да изпусне малко фоликуларна течност, но яйцеклетката да си остане вътре, фоликула зараства и се развива като КЛутеум.
Когато няма лутеинизация - фоликула расте до определен размер, спира да нараства и търпи обратно развитие.Т.е нямаме я тази лутеинизация като при КЛутеум/това е т.н Жълто тяло/
Това е според мен  :D
Доста лекари не приемат обаче теорията за ЛУФ-а

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #228 -: Ноември 29, 2008, 20:29:55 pm »
Денис , а мислиш ли , че липсата на овулация е основание МЦ да закъснее?
Много ти благодаря за обясненията и коментарите!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #229 -: Ноември 30, 2008, 08:21:03 am »
Понякога - да.
Но, това е индивидуално. Може да няма М. 50 дни при липса на О., но може М да си идва на всеки 28 дни и ако не следиш дали има или не О. - по нищо няма да разбереш, че МЦ-и са ановулаторни.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #230 -: Декември 01, 2008, 23:44:52 pm »
Това със следенето е колкото добре, толкова и не, в природата 2 и 2 не винаги прави 4. Незнам дали сте обръщали внимание на графики, които са бременни, а по нищо не личи да е имало О. И обратно, графики без бременност изглеждат абсолютно бременни. Това вманячаване всички казват, че пречи, дори лекаря ми. Не, че аз не се вманячих :) Но не доведе до онова което исках...
« Отговор #231 -: Декември 02, 2008, 06:35:39 am »
 Вярно е това за графиките, ама за това те служат за ориентир - не могат да ти покажат на 100% какво става и какъв е проблема. Аз меря по навик вече.Ето този цикъл ми е ановулаторен и по мнение на доктора , и по хормони , и по графика.
Но предния имах овулация според графиката, въпреки че друг доктор мислеше , че е задържан фоликул...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #232 -: Декември 02, 2008, 06:51:09 am »
Когато всичко е наред с МЦ - графиките са чудесни и може да се разбере кога е била О. и кога е станало зачеването.
Но, в много случаи не всичко е наред с МЦ- напр. може да има повече фоликули, може БТ да не е измервана както трябва /защото никой не може да ме убеди в това, че всяко момиче спазва правилата на измерване на БТ, особено когато мери за първи или втори път през живота си и точно тогава се случва чудото/ Така че, когато някое момиче каже : Ето вижте каква графика - по нищо не личи, че има О., това не означава непременно че БТ не е достоверна, защото тя все пак показва това което се случва с тялото, а на него влияят доста нещо, вкл. едно най-обикновенно напрежение или безсъние или някакво безсимптомно леко възпаление.
И друго - повечето момичета мерят с дигитални терм-ри /а те дават доста неточни резултати понякога/ и когато нещо не е наред с графиката първата тяхна мисъл е че графиката не е хубава и че има проблем, а правилното е да се потърсят първо външни причини да това, вкл. и повреден терм-р. Ако мериш цял месец с развален терм-р и графиката ти показва ановулаторен цикъл и накрая установиш, че има бременност ,каква е първата ти мисъл?! :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #233 -: Декември 02, 2008, 11:49:39 am »
Не отричам, че е полезно да се следи здравето. Не отричам също така, че е хубаво да се информираме и да четем. Единствено малко ме плаши, когато много задълбаваме и прекалено много се информираме. Поне на мен ми идва понякога повече информацията и усещам как без да изкам се плаша от това което знам :) Затова си мисля, че ако няма доказан проблем (запушени тръби, кисти, хормонален дизабланс или пр.) по-добре а да не се дълбае, а да се отпусне човек на времето и някакви удоволствия и то ще си стане бебето  :wink:
« Отговор #234 -: Януари 06, 2009, 08:27:47 am »
Отдавна не бях задавала въпрос...... бихте ли погледнали и моята графика.Кога през декември ми е била овулацията?
И след толкова много опити би ли могло да е причина фонофореза на тазобедрена става да предизвика аборт или просто трудност в зачеването.
През декември ми правиха и имах точно реакция и болка в яцниците
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #235 -: Януари 06, 2009, 09:46:42 am »
Отдавна не бях ..........
02/12/2008 - Според мен  не е имало О.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #236 -: Януари 06, 2009, 11:24:29 am »
Отдавна не бях ..........
02/12/2008 - Според мен  не е имало О.
Защо смяате че е нямало овулация? Графиката е двуфазна- има ниска част на графиката и после рязко повишение на температурата от 0,6-0,7 градуса....
http://www.babyplan.ru/diary/2008-12-31
« Последна редакция: Януари 06, 2009, 11:56:32 am от Ivaila »
« Отговор #237 -: Януари 17, 2009, 21:17:00 pm »
Здравейте и от мене  :) :hello: Бихте ли погледнали и моята графика, кога е била овулацията според вас?
:-)
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #238 -: Януари 17, 2009, 21:25:46 pm »
Как точно да ти видим графиката taniaav97  8O поне линк сложи та да я видим.
« Отговор #239 -: Януари 18, 2009, 09:26:23 am »
 Sajaliam denis 12251 no sam nova vav foruma i neznaia kak da sloja linka,za da se vijda  :(  Bi li mi pomognala
:-)