0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Коментирайте графиката ми
« Отговор #120 -: Юни 08, 2008, 12:54:20 pm »
Успех fatalwoman! :crossfingers:
*

veni_I_koci

• 609
  • Няма невъзможни неща, когото има желание за тях.
« Отговор #121 -: Юни 09, 2008, 17:01:41 pm »
Нали знаеш всички сме с тебе и те подкрепяме. Целувки и  :bighug:

« Отговор #122 -: Юни 10, 2008, 10:18:41 am »
 Здравейте , момичета ! Имам 5 фоликула в двата яйчника.В кой по колко имам не разбрах, гледах стимулационния портокол , но там док е попълвал ръкописно и пак не ми е ясно, но размерите са 17мм , 12мм, 10мм в единия и 12мм,12мм в другия яйчник.В четвъртък сме отново в Плевен.Трябва да изследваме естрадиола и тогава док. ще реши какво ще правим.Надявам се инсето да е  тогава.
 не ми е ясно каква трябва да бъде БТ при повече фоликули?
 Много ме е страх най - големия да не се спука дотогава. Иска ми се , ако е възможно всички да участват в инсето. Днес мисля да направя овутест, за да го следя. Какво според вас трябва да показват ову тестовете при тези фоликули ?
надявам се и Денис да се включи!
 :bighug:
*
« Отговор #123 -: Юни 10, 2008, 10:46:40 am »
Да ти кажа честно и аз правих ову тестове, паралелно с ФК и тестовете бяха отрицателни и затова ме беше малко страх да не е  рано инсето, но фоликула се беше спукал точно в деня на инсето и то без прегнил. Както ти писах, аз съм без стимулация. А и мисля, че темепратурата не се влияе толкова от броя на фоликулите.
И не се страхувай, ще видиш, че всичко ще е ОК :-)
« Последна редакция: Юни 10, 2008, 10:48:38 am от Meggy »

« Отговор #124 -: Юни 10, 2008, 11:00:08 am »
 Забравих да кажа- лигавицата ми е тънка - 4,5 мм (8 ден).Възможно ли е да се удебели до четвъртък? Колко най - малко трябва да е , за да не се възпрепятства имплантацията?
*
« Отговор #125 -: Юни 10, 2008, 11:01:50 am »
Тъничка е наистина и не знам с колко се увеличава, защото моята е стигала на предното инсе до 13,2 мм, сега беше малко по-малка, но пак достатъчно дебела.

« Отговор #126 -: Юни 10, 2008, 11:06:07 am »
Тъничка е наистина и не знам с колко се увеличава, защото моята е стигала на предното инсе до 13,2 мм, сега беше малко по-малка, но пак достатъчно дебела.
Нещо пила ли си за лигавицата?
Аз пия Геритамин до ову. Отначало си го самопредписах, но после се консултирах с доц. Конова и тя каза , че добре съм направила - подбява функционирането на лигавицата.
*
« Отговор #127 -: Юни 10, 2008, 11:10:09 am »
Не, не съм пила нищо освен ф.к. От самото начало откакто ходя по доктори всички да ми казвали, че имам много хубава лигавица, даже един път док се съмняваше за бременност, защото лигавицата беше доста дебела (но не се сещам колко точно). Но съм чувала за Геритамина, че действа добре. Щом ти е казала Конова, че е добре, пий го.

« Отговор #128 -: Юни 11, 2008, 15:20:09 pm »
 Момичета, при повече фоликули как се държи БТ? Много се страхувам фоликула , който беше 17мм в понеделник да не се е спукал. Но нямам спад в БТ. Ще направя ову тест, но той ще отчете ли коректно като фоликулите са повече?
 Дано и Денис се включи.
 Утре е прегледа и изследването на естрадиола.Надявам се лигавицата да е пораснала и да има инсе тези дни.Малко започнах да губя надежда с тази лигавица, но се надявам док. да ми изпише нещо и да коригираме проблема.
« Отговор #129 -: Юни 12, 2008, 05:44:55 am »
 Денис, какво мислиш за графиката ми? :ask: На спукан фоликул ли се дължи този спад, или?
 Единственото условие , което е променено при меренето ,е че е мерена 1 час по - рано.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #130 -: Юни 12, 2008, 07:14:19 am »
Когато има повече фоликули графиката не може да се използва, защото обикновено при това състояние Т. играе нагоре на долу и показва че има проблем.
Което си е вярно - нормално е да се образува само по 1 доминантен фоликул.
О. може да си има, но ние по графика няма как да разберем, затова е добре да те следят на УЗ.
За лигавицата - има време да 'порасне' не я мисли. Тя продължава да нараства и малко след О. - ако стане чудото, до имплантациата има време да си расте.
Успокой се - всичко ще бъде наред.
Според мен излишно се тревожиш.
Успех  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #131 -: Юни 12, 2008, 17:47:18 pm »
 Много ти благодаря , Денис! Инсето се отлага.Ендометриума е 6,2 мм , естрадиола е нисък - 124,60pg/ml.Има доминантен фоликул в десен яйчник 25мм и един 18мм. Другите най - вероятно са празни и си стоят 12мм.Четох тук във форума , че за един качествен фоликул Е2 трябва да е около 200 , при мен е много малко.Това означава ли , че фоликула ( и двата) не са качествени?Ние все пак ще правим сърчица , защото док. каза , че ову най - вероятно ще е на 13 ден. Няма ли да е късно за този фоликул от 25 мм
« Отговор #132 -: Юни 13, 2008, 09:50:29 am »
БТ днес се повиши.Някой има ли представа какво евентуално става? Да не би ову да е била вчера? И колко е нормално да станат фоликулите преди да се спукат? Този големия много ме притеснява да не стане киста. Никога досега не съм имала кисти.
« Отговор #133 -: Юни 14, 2008, 13:00:31 pm »
 Мислите ли , че днес може да е ову?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #134 -: Юни 15, 2008, 09:55:00 am »
Когато има повече от 1 фоликул само по графика не можеда се прецени какво става.
При теб вариянтите са доста и мисля, че е по-добре да не гадаеме какво ще стане.
Най-добре е да те проследят на УЗ.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #135 -: Юни 18, 2008, 01:08:02 am »
Денис, а втората фаза също ли не може да бъде показателна при повече брой фоликули?
От 16 ден съм на утрогестан и сигурно ще се повиши БТ.
« Последна редакция: Юни 18, 2008, 01:11:54 am от fatalwoman »
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #136 -: Юни 18, 2008, 07:05:21 am »
Нито първата, нито втората.
Когато има ПК / когато има повече фоликули /- графиките на БТ не са достоверни - причина: хормоните за извън нормалните си граници , а те оказват влияние на БТ.
Може да има О., а графиката да показва, че няма и обратно.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #137 -: Юни 24, 2008, 05:58:08 am »
 Денис , а това , че се задържа БТ относително висока(днес има малък спад) пак ли не е достоверно? Доминантните фоликули бяха два.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #138 -: Юни 25, 2008, 07:10:38 am »
Да, пак - съжалявам.
Метода на БТ е достоверен само, ако няма проблеми с О. и се образува само по 1 фоликул.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #139 -: Юли 23, 2008, 09:38:24 am »
 Момичита , погледнете ми графиката! На какво може да се дължи БТ днес? 8O