момичета,някой има ли хубава рецепта за вкусен задушен език? ,да няма вобще пържено ......ще ви бъда много благодарна
Ние тази вечер сме на език със сос от гъби. Ади, не е задушен, ама става много вкусно, лесно и бързо - ако искаш опитай!
Езикът се вари в подсолена вода, в която се слагат 1-2 моркова, 1/2 глава целина, няколко корена от магданоз и 1 глава лук, нарязан на едро. Рецептата е за телешки език, но аз го правя и със свински. И да си призная в последно време варя езика само в подсолена вода. Изважда се от бульона, изчиства се и като изстине се нарязва на филийки, които се нареждат в чинии. Отделно в 3 с.л. мазнина(аз слагам масло)пържим 3 с.л. брашно, до светла запръжка, добавяме бульона отваренето на езика, прибавяме 1 чаша вино или 2 с.л. оцет, както и 1 ч. гъби, задушени в 1 с.л. масло. Варим соса десетина минути, като гледаме да получим умерена гъстота и заливаме с него нарязания език. Да ви е вкусно!