0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

naskomimi

• 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Re: Моля ви, вижте ми графиката.........
« Отговор #20 -: Март 23, 2008, 17:57:41 pm »
Денис, моля те коментирай графиката ми...
Писала съм ти два отговора оттогава и за хормоните и изобщо...
Не вярвам да не си ги прочела и ми става много мъчно като не ми отговаряш :(....
Че просто вече незнам какво става с тази графика и май само ти можеш да ми дадеш точен отговор, че вече съвсем се обърках....
Ще се побъркам вече с надеждата да се включиш и да ми обясниш как върви...
Благодаря ти предварително за мнението........

"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*
« Отговор #21 -: Март 23, 2008, 19:32:26 pm »
Aз не съм Денис,но ще ти кажа моето мнение.Според мен О.е била на 17-я ден от цикъла,но е хубаво да се видят още няколко дена,имаш покачване на температурата което много добре(дано се задържи така),но е факт,че имаш някакви хормонални проблеми,които доктор трябва да види(но си намери някой док.който наистина да е добър в тази област).
*
« Отговор #22 -: Март 23, 2008, 20:24:38 pm »
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА!
АЗ СЪЩО ИМАМ ПРОБЛЕМИ С ТОВА КОГА МИ Е ОВУЛАЦИЯТА
ВЕЧЕ Е 16 ДЕН А ТЕМП. Е ВСЕ ЕДНА И СЪЩА
МОЛЯ ВИ ЗА СЪВЕТ
ТУК НАМИРАМ ТОЛКОВА ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ И СЪВЕТИ ОТ СРОДНИ ДУШИ
БЛАГОДАРЯ!!!
*

naskomimi

• 1024
« Отговор #23 -: Март 23, 2008, 20:53:17 pm »
Aз не съм Денис,но ще ти кажа моето мнение.Според мен О.е била на 17-я ден от цикъла,но е хубаво да се видят още няколко дена,имаш покачване на температурата което много добре(дано се задържи така),но е факт,че имаш някакви хормонални проблеми,които доктор трябва да види(но си намери някой док.който наистина да е добър в тази област).
Здравей, Вива! :bighug:
Извинявай, наистина не е добре, че се обръщам само към Денис - дано не обиждам някого..
Благодаря ти от сърце за отговора - наистина се надявам да си права, но малко се бях объркала около това покачване - мислех си, че трябва да е по-рязко, незнам...
Живи и здрави другия месец ще си купя тестове за овулация и ще направя фоликуметрия, за да видя ясно как стоят нещата.
Още веднъж ти благодаря! :balk_5: :balk_5: :balk_5:
Желая ти спокойна нощ и сладки сънища!
Дано сънуваш много  :bori_011: :bori_011: :bori_011: :bori_011: :bori_011: :bori_011: :bori_004: :bori_004: :bori_004: :bori_004: :bori_004: :bori_004: , които се пренесат и наяве.
Желая ти го от сърце! :bighug:
До скоро!

*
« Отговор #24 -: Март 23, 2008, 23:33:40 pm »
naskomimi много ти благодаря за пожеланията,желая същото и на теб.Не е лошо че се обръщаш само към Денис,всички знаем,че тя е една от най-компетентните по този въпрос тук и помага на апсолютно всички включително и на мен,а ние които имаме желание да помогнем по някакъв начин се обаждаме от време на време.Не е задължително да се покачи рязко температурата,въпроса е да има разлика от 0.2 градуса като се покачва в първите 4-5 дена и се задържи висока,разликата от ФФ фаза и ЛФ трябва да е от 0.4-0.6 градуса.Това е което аз знам.Успех ти желая и скоро да ни зарадваш с добра новина.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #25 -: Март 24, 2008, 08:02:47 am »
Денис, мила - ето ти хормоналните:
TSH 1,69 при реф. 0,27-4,2
T3 8.07  при 1,82-4,62
T4  14.27 при 8,5-17
Мат 128,4 при 0-34
Тат 39,34 при 0-115
Тестостерон 1,14 при 0,22-2,9
Пролактин 267,9 при 127-637
Прогестерон 10,59 при 1,7-27
Естрадиол 33,04 при 12,5-166
LH 3.10  при 2,4-12,6
FSH 7,03 при реф. 3,5-12,5
DHEA-S 15.02  при 2,66-8,55
Андростендион  3.74  при 0,46-3,39

Извинявай - пропуснала съм хормоните ти
Има проблем с ЩХ и антитела - трябва да се консултираш с гинеколког -ендокринолог.
Нисък ти е Е2, но причината може би е във високите нива на мъжките хормони. Проблема с О идва най-вероятно от там.
Трябва ти лекар миличка и то не обикновен гинеколог.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #26 -: Март 24, 2008, 08:07:45 am »
Денис, ..........
Моля те не се сърди - когато съм притисната от времето не успявам да отговоря на всички и може би се създава илюзията че на някой отговарям , а на други не.
Ако някой път пропусна - просто ми напомни отново.
 :D

За графиката ти - нещо не ми харесва това стъпаловидно покачване. Доста е продължително. Може всичко да е наред , но може и да има проблем.
Добре е да те види лекар на УЗ.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #27 -: Март 24, 2008, 08:13:05 am »
ЗДРАВЕЙТЕ .............
Здравей! :D
Пишеш в темата да друго момиче
Добре е или да си пуснеш своя или да пишеш в общата - тук може и да се пропусне някое питане.
Спазваш ли всички правила при измерване на БТ?
Къде мериш, колко държиш терм-ра,  с какъв терм-р мериш?

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

naskomimi

• 1024
« Отговор #28 -: Март 24, 2008, 09:51:33 am »
Здравей, мила Денис!
Разбира се, че не ти се сърдя, но просто чаках с нетърпение да видя твоя отговор...
А същия направо ме притесни сега. 8O
Какво имаш впредвид за стъпаловидното покачване?!?!
Направо ме ошашави 8O 8O 8O
Аз тъкмо се зарадвах и вчера повечето момичета ми казаха, че ми е много хубава графиката, а сега...
Обясни ми за какво става въпрос и какво не ти харесва в това стъпаловидно покачване и с кое може да е свързано.
Аз днес си пуснах микробиология - ако има нещо - то ще си покаже, нали...
Моля те, отговори ми......
А иначе относно избора не гинеколог-ендокринолог просто не вярвам да има такъв в Пловдив. За д-р Владимиров съм чувала, но той е в София, нали?
Аз имам пълното доверие на ендокринолога си и съм много доволна от неговото лечение, професионализъм и човечност.
Но виж при избора на гинеколог вече се видях в чудо :D :x
Ако можеш да ми препоръчаш някой...
Мисля сега вече като успях да си използвам гинеколога за микробиология по каса - като ми дойде, доколкото разбрах на 10-ти ден за пръв път мога да ида за фоликуметрия. Мисля да ида при Даскалов, но поне си използвах микробиологията, че да ми е прясна и да не ме кара да си я правя в Медикус алфа, че не съм от най-богатите :oops:
Много се притеснявам за това, което ми каза - нещо свързано с фоликулите ли или възпаление :( :( :(
Чакам с нетърпение отговоря ти!
Прегръщам те и ти желая хубав и усмихнат слънчев ден! :bighug: :bighug: :bighug:
 :blowingdust: :blowingdust: :blowingdust:
 :sunshine: :sunshine: :sunshine: :sunshine: :sunshine:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #29 -: Март 24, 2008, 18:09:33 pm »
Първо се успокой.
Следенето на МЦ по графики на БТ понякога трябва да се проверява, защото интерпретацията не е много лесна.
Когато не съм сигурна в нещо, съветвам момичета да се консултират с лекар.
Та за твоята графика:
БТ след предполагаемата /защото не може да сме 100%сигурни дали е имало/ Овулация се покачва стъпаловидно и доста продължително.
Нормалко е след О. БТ да се покачи от 1 до 5 дни и да се задържи висока и графиката да стане хоризонтална.
Ти имаш 10 дни покачване - нормално е да е до 7-8 максимум 9 /това от пика на Е2/.
Може всичко дае наред, но може и да има проблем с О. и затова е добре да те види лекар.
Понякога при ЛУФ се получава такава графика.
Не е чак толкова страшно ,не се притеснявай.
Дори и да не отидеш на лекар имай го в предвид и ако пак се получи така - тогава лекарят е неизбежен.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

naskomimi

• 1024
« Отговор #30 -: Март 26, 2008, 11:33:11 am »
Здравей, мила Денис!
Пак съм аз :lol:
Ще можеш ли да погледнеш графиката ми - май вече е добре, нали?
По принцип днес ми е 28-ми ден и сега незнам кога трябва да ми дойде ...
Ако ову е била на 17-ти ден, трябва ли да ми дойде 14 дни след това и изобщо задължително ли е тези дни да са 14 или може и да са по-малко..
И сега преди мц трябва да ми спадне температурата ли?
Че нали този месец се пазим и не очаквам чудото и чакам да ми дойде, че да звъня на Даскалов и да се разберем кога да ида?
Предварително ти благодаря от сърце! :flower:
Гушкам те и ти желая хубав слънчев ден! :bighug: :hug2: :hug2: :hug2:
 :sunshine: :sunshine: :sunshine:

*

naskomimi

• 1024
« Отговор #31 -: Март 26, 2008, 11:53:03 am »
ааааааа
Сетих се и друго нещо да те попитам:
Можеш ли да ми обясниш как да разглеждам графиката от предишен месец на някое момиче, защото чета нечия тема и искам да разглеждам графиката и да следя мненията и така да се ориентирам. А някои теми са започнати преди месеци и няма как да свържа отговор с графика, че винаги излиза графиката от сегашния месец, а аз не съм наясно как точно става :oops:
Благодаря! :balk_5:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #32 -: Март 26, 2008, 15:46:48 pm »
Според мен днес ти е 10 ден след О. /ако правилно сме я определили, на 17 ден от МЦ/.
Най-добре е М да е 14 дни след О. -това говори за добра функция на ЖТ / но иначе е нормално да е от 11/12 дни до 16 максимум/
Не е задължително Бт да пада преди М.- може да остане висока и да падне на следващият ден след М.
Но, ако падне 1 ден преди М - пак не е проблем.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

naskomimi

• 1024
« Отговор #33 -: Март 26, 2008, 16:00:08 pm »
Благодаря ти за кой ли път!
Питах те за дните след ову, че в момента съм със страшни ПМС и може би утре или вдругиден ще ми дойде.
Че по принцип знам за 14 дни след ову, но говорих с ендрокринолога ми и той ми обясни, че заради проблемите със щитовидната жлеза и лечението ми може да се промени ову, да стане по-дълъг цикъла, или пък ову да си е по-късно, но при нормален цикъл, без да се удължи. Така че относно това поне да не се притеснявам :oops:
А иначе ако не е много вече нахално и досадно би ли ми обяснила за графиките - как да ги разглеждам за предишни месеци, което те попитах в предното мнение, но ти може би не си му обърнала внимание. Нормално е де, то аз хиляда въпроси задавам - дано наистина не ти досаждам, че никога не съм го целяла...
Прегръдки и до скоро!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #34 -: Март 26, 2008, 16:07:18 pm »
а...........
Извинявай, забравих да отговоря на това
Така: копираш името от графиката /защото може да е различно/ -
Кликваш на графики на потребители /нач.страница на ОвуКалендара/
Поставяш го в полето и натискаш: Покажи графиките

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

naskomimi

• 1024
« Отговор #35 -: Март 26, 2008, 18:02:02 pm »
 :bighug: :bighug: :bighug:
Благодаря от сърце! :balk_5: :balk_5: :balk_5:

*

naskomimi

• 1024
« Отговор #36 -: Март 29, 2008, 06:58:43 am »
Момичета,
каква е тази температура от 36.9 толкова време?
Това нормално ли е?
Мислех си да си проверя термометъра - да няма някаква грешка...
Но преди няколко дни си купих друг и ги сверих под двете мишници и нямат никаква разлика.
Затова си мисля, че е добре...
Но вече 5 последователни дни една и съща температура...
Аз не разбирам, че за пръв път си меря бт, но все пак бихте ли ми изяснили как са нещата при мен?
По мои и ваши изчисления ову е била на 17-18 ден, което значи, че може би утре трябва да ми дойде, но температурата не трябва ли вече да пада, че се притесних вече от тази висока температура толкова време....
Благодаря ви предварително! :bighug: :bighug: :bighug:
Чакам с нетърпение отговора ви!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #37 -: Март 29, 2008, 08:02:33 am »
Не е задължително БТ да падне преди О. може да ти дойде М. и едва на следващият ден Бт да падне.
Горе-долу е добре графиката ти - хубаво е че Бт се задържа хоризонтална /това поддържане на постоянна Т е добре и не трябва да те притеснява, а по-скоро да те радва/.
Но, ако и следващият МЦ Бт се повиши стъпаловидно но за повече от 7 дни добре е да направиш една ФМ и да изследваш Прогестерон или по-добре се консултирай с лекар той ще прецени какво трябва да се направи за да се разбере дали всичко е наред с О.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

naskomimi

• 1024
« Отговор #38 -: Март 29, 2008, 09:35:01 am »
Благодаря ти, мила!
Пък аз се бях притеснила с това задържане на 36.9 :oops:
ФМ със сигурност си я искам и исках да си я направя още този месец, но го отложих за другия.
Снощи ми беше поредното разочарование - отидох да си взема резултатите от микробиологията и беше ужасна :(
Пак имам бактериална вагиноза, моите "приятели" гъбички :x и някаква бактерия GBS.
Изписа ми куп лекарства за едното, за другото, свещички, пък първо едните да пия, после другите и т.н. :(
А тъкмо бях решила като си взема резултата с него и хормоналните ад ида при Даскалов и да правим ФМ и изобщо да види как са нещата около мен и сега незнам какво да правя.
Да изчакам лечението и да го отложа за другия месец ли?!?!
Освен това тъкмо се бях зарадвала, че ендокринологът ми ми намали лекарствата за щитовидната жлеза и ми каза, че другия месец може вече да не се пазим, а то...
с Тези лекарства и свещички... :(
Толкова чаках вече да ми каже да спрем да се пазим и сега пак разочарование. :(
но пък от друга страна смятах от кога почвам лекарствата и колко дни ще пия едните и другите и изобщо по мои изчисления ще свърша с всички лекарства и свещички към 13-14-ти ден и може след няколко дни вече да правим любов, нали..
Че и без това предполагаемата ову ми е към 17-18 ден - дали ще можем да използваме месеца, а, как мислиш?!?!
така се надявах...
Моля те, дай ми съвет какво да правя - с ходенето при Даскалов и дали да опитвам още веднага след лекарствата.
Гушки, миличка и благодаря предварително!
 :hug2: :hug2: :hug2:
Хубав слънчев ден от мен!
 :sunshine: :sunshine: :sunshine:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #39 -: Март 29, 2008, 17:30:22 pm »
Гъбичките не ти пречат да направиш ФМ, едното няма нищо общо с другото /гъбичките и О./
Отивай и си направи изследването.
След лечението мисля, че може да започнете с бебеправенето.
Но, за това ще говориш с д-р Даскалов за по сигурно /все пак нито съм лекар, нито съм запозната с МБ-ята ти./
Мисля, че напразно се притесняваш.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум