0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

naskomimi

• 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Re: Моля ви, вижте ми графиката.........
« Отговор #60 -: Април 10, 2008, 22:03:42 pm »
Здравей, мила Денис!
Защо така те няма :(
Моля те кажи ми какво да правя с тези тестове..
Много, много се лутах в темите и така и не можах да намеря таблицата, която беше поставила за това най кой ден да започнеш тестовете за ову взависимост от дължината на цикъла..
Моля те прати ми я, че нещо не мога да се ориентирам..
Че днес ми е 10-ти ден, ама май ми е рано да ги почвам, че нали ми е по-късничко овулацията...към 16-18-ти ден и незнам...
Относно тестовете прочетох много и има много хубави, но повече лоши отзиви за родните тестове и незнам кой да предпочета - ти ми препоръча клиър ову, но се колебая между него и овю....
Утре вече трябва да си взема...
А относно свещичките- нали ти казах, че ползвам сега - дали оказват влияние върху урината и респективно върху тестовете...
На всичкото отгоре днес си правих ваксина за тетанус и незнам какво още, че съм 3-ти набор и трябвало тази година и незнам какво ще стане утре с температурата, че днес ми се стори, че вдигнах малко...
Утре ако ми е много висока май няма да е реална, дали ще се повлияе бт...
Надявам се не те притеснявам и досаждам много.  :?
Благодаря ти предварително за отговора!
Гушкам те и ти желая спокойна нощ и сладки сънища! :bighug:

"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #61 -: Април 11, 2008, 00:01:10 am »
http://www.fromvoulevs.com/ovulacija_obsta.htm

На тази страница точно си пише кога да започнеш тестовете според това колко ти е цикъла...мисля че е много добре написано...и лесно се разбира.То и на Денис е такава но по друг начин разграфена ...мисля че ще разбереш дните в които да започнеш.Успех от мен и дано и Денис ти помогне :) до скоро и приятна вечер
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #62 -: Април 11, 2008, 08:41:33 am »
saraapl  ти е пуснала табл.- може по нея да се ориентираш.
Свещичките няма да повлияят тестовете.
За ваксината - продължавай да мериш БТ - ще се ориентираме спокойно  :D - просто си отбележи в бележки кога е правена.
За ЦС.
По време на О./фертилните дни са 3-4-5/ ЦС става по-водна, прозрачна и се точи на дълги нишки, става белтъкоподобна /като суров белтък/увеличава доста обема си.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

naskomimi

• 1024
« Отговор #63 -: Април 11, 2008, 09:15:58 am »
Благодаря и на двете от сърце!
 :balk_21: :balk_21:
Горе-долу ми стана ясно :D :oops: (ама не напълно :oops: за цс - вече ще се опитвам да си я различавам и разтягам :oops: :D)
Иначе както писах по-горе незнам как да я различа от обикновеното бяло течение и изобщо има ли такова или всичко е цс, но вече като има бактерии или нещо нередно става в друг цвят, мирис, парене и т.н... :oops: - относно това малко ми е объркано.
Забелязала съм, че към 16-18-ти ден ми става обилна и много течна - направо си я усещам на моменти как ми изтича изведнъж :oops:, ама незнам дали се разтяга и въобще това какво е...
Както и да е - и аз ще се ровя, ще чета и ще се опитвам.
А за тестовете може би ще се наложи да си вземам по две опаковки, че през последните 6 месеца съм имала и 28 дневен и сега последно 33 дневен цикъл - така че с тези 5 теста едва ли ще се справя...
Днес ще си взема и ще си направя вече..
Пък дано този месец (за пръв път) видя  :bfp:, пък било то и само на тест за овулация :(

« Отговор #64 -: Април 12, 2008, 22:29:19 pm »
Мила naskomimi, виж кой ти е най-късият МЦ за последните 6 месеца и вземи него за ориентир за започване на тестовете.Ако не ти е точен цикъла, както е например моя МЦ не може да си сигурна кога точно е О., тъй като то за всеки МЦ е индивидуално, затова ще е наи-добре да си вземеш 2 опаковки с тестове и да си правиш до "-" резултат,за да си сигурна,кога е бил мига :)
Успех този месец :)

*

naskomimi

• 1024
« Отговор #65 -: Април 13, 2008, 08:49:09 am »
Благодаря ти, мила!
Ами аз започнах вчера, но имаше  :bfn1: - ама много, много бледа, а за втората няма да говоря колко бледа беше - вече си мисля дали не е плод на въображението ми.
Показах го на милото и той каза, че и той вижда втора, ама нали ти казах - с много въображение :D
това за втората не ме притеснява - май ми е ранко още, но пък защо контролната е толкова бледа - въобще не е пурпурно червена - изобщо червена не е.
Ама нищо - то така или иначе този месец не мога да се включа в ничий списък и да се надявам на нещо, че се пазим :x
Просто искам да видя дали всичко е наред, живи и здрави ако д-ра ми разреши вече да не се пазим, че ми писна - толкова месеци :x
То живи и здрави другия месец съм запланувала да ходя при Даскалов и сигурно ще правим фм и тогава вече ще ми станат ясни нещата.
И задължително ще видя и други тестове з адругия месец, че тези клиър овю са ужасни - нали ти казвам - то контролната не мога да забележа, пък какво остава за тестовата.
Благодаря ти от сърце за загрижеността!
Прегръщам те и ти желая хубав и усмихнат слънчев ден!
 :balk_21: :balk_5: :sunshine:

*

naskomimi

• 1024
« Отговор #66 -: Април 15, 2008, 20:45:18 pm »
Денис, мила, искам да ти попитам нещо за тестовете.
За пръв път си правя ову тестове, четох много и видях, че много от момичетата не са доволни от тях, но все пак...
Аз започнах от 12-ти ден.
Може би ми е рано, като се има предвид, че предполагаемата ову ми е около 16-18-ти ден, но съм имала през януари и 28-дневен цикъл и реших да почна така - средно положение.
Още първия тест ме стъписа - то не можех да видя контролната черта, камо ли да си мечтая за друга...
Много, много бледа контролна, имаше и втора( ако не си въобразявам), но тя пък се вижда с много въображение.
12-13 ден ми бяха така.
Вчера - 14-ти ден си направих и вече си ми излязоха хубави две черти.
само че в началото - след около 5-10 минутки тестовата беше маааалко по-бледа от контролната и аз го отчетох като отрицателен, че нали така казвате всички.
После като минаха 15-20 минути вече се чудех коя е тестова, коя контролна - бяха си еднакво наситени. Но нали на опаковката пише да не се отчитат резултати над 10 минути.....
Незнам, съвсем се обърках...
Мислех си, че е отрицателен и да се надявам тази вечер да ми е вече по-наситена тестовата, но тя е май същата или може би даже по-бледа от вчерашния...
А като гледам вчерашния сега  - съвсем еднакви две чертички...
Кажи ми сега според теб дали да мисля, че вчерашния е положителен и вярно ли е, че след 10 минути не е валиден резултата...
Аз имам още един тест и ще видя какво ще стане утре( може би ще си купя и още една кутийка), но ако стане така, че следващите тестове са ми още по-бледи :(
Значи ли това, че трябва да приемам вчерашния като положителен...
Ох, извинявам се за дългия пост, но като за пръв път ми е много объркано...
За другия месец ако трябва ще ди поръчам от другите - oview и ще видя какво ще стане, че тези са ....
Благодаря ти предварително!
Гушки и хубава вечер от мен! :bighug: :bighug: :bighug: :balk_5: :balk_5: :balk_5:

« Отговор #67 -: Април 16, 2008, 19:18:42 pm »
Но нали на опаковката пише да не се отчитат резултати над 10 минути.....
Незнам, съвсем се обърках...

Мила naskomimi, незнам до колко е меродавно това което пише на тестовете, например на Овю теста пише че теста се отчита след 5 мин., но не по-дълго от 30 мин. ?!?!? А ти пък си прочела някъде не по-дълго от 10 мин.... Също забелиазах че теста се потапя за 5 секунди в чашката.. . а на Клиар Овю теста пишеше да поседи 30 секунди най-малко.... на мен също ми се случи да ми отчете втора чертичка след 15 мин., но аз го биах отчела като "-" ... защото ми беше бледа втората... а при теб предполагам че също е бил "-" тъй като имаш дълъг МЦ, нали така?!
Ох, дано Денис кай несхто по-умно от мен ;)

*

naskomimi

• 1024
« Отговор #68 -: Април 16, 2008, 20:08:08 pm »
Денис, отговори ми моля те за тези тестове!
Нещо май не е наред...
Започнах ги от 12-ти ден. май беше рано, но нали през януари имах 28 дневен цикъл... Първите два на 12-ти и 13-ти ден бяха абсолютно отрицателни - едва забележима втора черта..
Вчера и онзи ден - 14-ти и 15-ти ден веднага ми излязоха двете черти, но мисля, че тестовата беше мааалко по-бледичка, след повече от 15тина минути вече бяха еднакви,  но аз не знаех как да го отчета този резултат и го отчетох като отрицателен, че на опаковката на теста пише да не се отчитат след 10 минути.
Надявах се днес да е с по-ярка втора черта, че да съм спокойна, че двата предишни са отрицателни и да не се притеснявам.
Да, но днешния резултат е ужасен  втората едва се вижда... :(
Това какво означава..
Нали тестовете отчитат нивото на лх и за да е положителен - отчитат пика на лх.
Възможно ли е такъв случай - вчера и онзи ден лх да е по-висок от днес и пак да е нямало пик - не трябва ли ако не са били положителни лх да продължи да се повишава, за да се отчете пика....
Ох, май много объркано става...
Все ми се иска вчера и онзи ден да са положителни, че нали ти казвам - още в началото излязоха двете черти, тестовата съвсем, съвсем мъничко по-бледа(вече си мисля дали не се заблуждавам, че е била по-бледа, че незнайно защо предварително реших, че на 16-ти ден ще ми са хубавите две черти - защото тогава питах и съпруга ми веднага и той каза, че са еднакви.като го попитах дали тестовата не е по-бледа той започна да се колебая и каза, че съвсем едва забележимо), а след 15-тина минути вече бяха еднакви.
Да, но пък бт не показва да са били положителни....
Много се притесних сега...
Незнам да си купувам ли длуга опаковка или няма смисъл като ми пада лх щоме по-бледа от предишните дни....
Така се надявах сега и като правя тестове паралелно с бт да внеса яснота и да се успокоя, че имам ову, а то се притесних още повече... :( :( :(
Нямам търпение да ми отговориш.
Днес си влизала и с трепет очаквах твоят отговор, но ме пропусна :(
Надявам се тази вечер да ми отговориш, че ще се пръсна от притеснение.
Прегръщам те и те чакам....

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #69 -: Април 17, 2008, 07:46:37 am »
Извинявай - когато не разполагам с достатъчно време не успявам да отговоря на всички. Не е нарочно  :D
За тестовете - според мен пика на ЛХ е бил между 14 и 15 ден на МЦ - просто тези дни си уловила вълната /покачване и понижаване на ЛХ/
Спокойно - това е нормално и понякога се случва.
О. трябва да настъпи от 15 до 17 ден на МЦ.
Действайте и днес - не е късно.
По БТ ще разберем  дали е имало О.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

naskomimi

• 1024
« Отговор #70 -: Април 17, 2008, 07:58:08 am »
Ох, мила, така ме успокои... :bighug: :bighug: :bighug:
Аз съм просто ужасна :( Като се притесня за нещо и докато не получа отговор се побърквам(в истинския смисъл) от притеснение...
Просто ме притесни това, че ако тези два теста от 14 и 15-ти ден не са положителни, следващия беше съвсем отрицателен и си помислих, че нещо не е наред с ову като се покачва( но все пак няма пик) и пада...
Ох, то много объркано стана...
А иначе днес се радвам, че температурата ми се повиши :lol:
Но все пак за да съм сигурна, че е имало ову-трябва да е поне 37,10-37,20, нали?
За този месец вече спирам с тестовете - мислех да си взема още една опаковка, но няма смисъл, щом ти казваш, че съм уловила вълната, пък и бт вече ми се повиши - да не си правя вече тестове..
А иначе за действането - ние нали се пазим :(
Но нищо, дано другия месец вече можем да опитваме, но просто този месец така и така се пазим - исках да проверя как са нещата - да комбинирам бт с тестове и да се успокоя малко, че всичко е наред. ( то незнам дали е наред, но...)
Прегръщам те и се извинявам за припряността :oops: и досаждането
Целувки и хубав и усмихнат ден от мен! :hug2:  :balk_21::hug2:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #71 -: Април 17, 2008, 07:59:38 am »
Ето ти  картинка
Ако си тествала малко преди нивата на ЛХ да са достигнали стойност при която теста е (+) е нормално тестовата линия да е малко по- бледа от контролната.
През следващите 12 часа е пика и после пак има понижение на ЛХ.
Самият пик на ЛХ е 30-40 часа /основата на върха/.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #72 -: Април 17, 2008, 08:03:36 am »
Ох, ............
Понякога се обърквам, извинявай - така беше / в почивка сте  :D/

Нанеси на 14 и 15 (+) тест.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

naskomimi

• 1024
« Отговор #73 -: Април 17, 2008, 08:42:09 am »
 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Не знаеш колко щастлива ме направи!
Много, много те гушкам и ти желая много, много слънчев и положителен ден!
 :bighug: :bighug: :bighug:
 :balk_21: :balk_21: :balk_21:
 :garden: :garden: :garden:

*

naskomimi

• 1024
« Отговор #74 -: Април 18, 2008, 06:44:11 am »
Денис, мила, каква е тази ниска температура днес :(
Мерена е половин час по-късно и съм легнала в 2, а ставам в 6 :(, че бях на концерт :?
Снощи като продължи така концерта си помислих, че като не спя  и си почина добре може да се повлияе бт, но пък ти нали си казвала някъде на момичетата, че от стрес, умора и т.н. се повишава температурата, а не да пада.... :( :( :(
Това значи ли, че е било рано да се радвам за ову тестовете и че не е сигурно, че са били положителни :balk_145: :balk_145: :balk_145:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #75 -: Април 19, 2008, 07:18:10 am »
Добре ти е графиката до тук, но БТ трябва вече да се повишава.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

naskomimi

• 1024
« Отговор #76 -: Април 19, 2008, 07:26:20 am »
Здравей, мила!
Благодаря ти за кой ли път за отзивчивостта.
Трябва, ама не се повишава - днес ми е още 36.8 :(
Както казваш и на другите момичета не трябва да си сравняваме дори и собствените графики, но пък на мен тази от миналия месец ми харесваше повече :)
Мислех си, че може би това постепенно покачване във втората фаза може и да ми от щитовидните хормони, а?
Дано не съм права, че в началото на другия месец се надявам да ги пусна и вече да са наред за бебеправене.
А относно термометъра- снощи го сверих с един стар живачен насвекъра и свекървата, че не си намерих моя другия :oops: и имаха разлика от един градус полза на моя си, с който си меря.
Забравих като сравняваш кой се смята за достоверен - с по-високата или по-ниска температура.
А съпругът ми каза, че температурата на двете мишници била различна, а аз така ги сравнявах - едновременно- това вярно ли е?
Още веднъж те  :hug2: и  :balk_21:!

p.s. Утре пак ще те питам за графиката, че нещо много ме побърква този месец

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #77 -: Април 19, 2008, 07:36:09 am »
За вярна се взема по-високата Т.
Под двете мишници Т е една и съща - освен ако с едната не си държала терм-ра добре :wink:
Дано утре Бт да е по-висока.
Има време - рано е за притеснение.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

naskomimi

• 1024
« Отговор #78 -: Април 19, 2008, 07:59:54 am »
 :youwoman:
Благодаря!
Хубав и усмихнат слънчев ден от мен! :sunshine: :swing: :sunshine:
 :bighug:

*

naskomimi

• 1024
« Отговор #79 -: Април 21, 2008, 06:25:51 am »
Добро утро, мила, този месец май нещо не е наред... :(
Какво става с тази откачена температура... :x
Вчера тъкмо се зарадвах, че тръгна да се повишава и исках още за тази сутрин, а то - пак надолу :(
Ще се радвам да коментираш, въпреки, че ме е страх, че ще ми кажеш, че има  проблем :( :( :(
Прегръщам те и ти желая хубав ден!