0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

naskomimi

• 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Re: Моля ви, вижте ми графиката.........
« Отговор #100 -: Април 24, 2008, 06:57:02 am »
Момичета ще ви моля да погледнете и мойта графика-опитвам се да я разгадая ,ама още не ъм много наясно.Благодаря!

Здравей!
Най-добре си направи нова тема или си пусни графиката в "Дайте да ви видя графиката-3"
Така ще могат да ти я видят и отговорят повече хора, защото така ще могат да ти я видят повече момичета и да ти отговорят.
Успех!

"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*

naskomimi

• 1024
« Отговор #101 -: Април 24, 2008, 07:03:22 am »

Ти определено имаш СПКЯ - след като има проблем с ДХЕА-С  и Андростендион-а.

СПКЯ

Миличка - ти много ме притесни.  :(
никога не съм си мислила за този вариант и нали ти казвам - никой гинеколог не ми е казвал, че имам спкя и съответно да ми приложи някакво лечение..  8O 8O 8O
Само нали ти казвам  - много ме озадачаваше, че на амбулаторните ристи на еднокринолога пишеше придружаваща - спкя - но мислех, че просто ей така го е писал . незнам  :( :balk_145:

Много се притесних - защо никой гинеколог, а аз смених много, не ми е казал и защо нищо не ми беше предписано - ами сега наново ли ще ме лекуват - със противозачатъчни и пак няма да можем да правим опити  :( :( :(
Толкова ми е мъчно  :balk_145: :balk_145: :balk_145:
но нали предния месец графиката ми беше хубава и не показваше да има проблем -нали ако имам спкя ще се отрази на ову и на графиката......
Нещо съвсем се обърках - а и от графиките нищо не разбрах...
Ендокринологът ми каза, че дхеа-с няма връзка със забременяването - излъгал ли ме е ....
Защото андростендиона ми е малко над нормата и той каза, че е вродена генетична аномалия, която не пречела на забременяване...
Пък и нали тестостерона си ми е напълно в норми - другите хормони - също - само щитовидните - Мат и Т3 лекувам и сега това високо дхеа-с...
  :balk_146:

Пък и друго се сетих - нали при спкя лх е по-високо и съотношението между него и фсх е над 2 в полза на лх.
На мен ми е над 2, но в полза на фсх- лх ми е нисичко -
лх- 3.10  фсх 7.05

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #102 -: Април 24, 2008, 08:24:15 am »
Явно не си попаднала на добър гинеколог.
На теб ти трябва гинеколог-ендокринолог и то от клиника по стерилитет.
Това със СПКЯ е доста сложно но ти имаш няколко причини дори един необразован/медицински / човек да си помисли че може да се касае за това - проблем с ЩЖ, проблем с андрогените, проблем с О.

При СПКЯ може хормоните ти да са в норма и пак да имаш СПКЯ.
Често се случва един МЦ да има О и всичко да е наред, следващият да има ПК.
Има много материял в интернет- потърси и прочети и сама ще се убедиш.
Много е дълго за обяснение - ако нещо конкретно не ти е ясно - може да попиташ.

В месеца когато си изследвала ЛХ и ФСХ, може дори да е нямало О. и затова ЛХ да е ниско 

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

naskomimi

• 1024
« Отговор #103 -: Април 24, 2008, 08:36:05 am »
Благодаря ти, мила!
Ох, защо пролем с О :(
Нали може само този месец да е ановулаторен :(
Че нали предния месец си ми беше добре - имах си двуфазност и по принцип всички казваха, че ми е много хубава графиката и определихме О.
А лх и фсх ги изследвах точно миналия месец при онази графика.
Аз взех да се хващам като удавник за сламка :(
Ако можеш погледни ми графиката от миналия месец и виж дали е наред, че ако е така може този месец само да е ановулаторен, нали....
Прегръщам те и те чакам!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #104 -: Април 24, 2008, 08:45:26 am »
Точно това е хар-но за СПКЯ : един МЦ има О. другият няма
Погледнах графиката ти 28/02/2008 - по графика е имало О., но естрадиола май е малко нисък, той показва качеството на яйцеклетката. Не съм специалист не се хващай за това, а търси добър лекар.
Понякога графиките са идеални и уж има О., а в последствие чрез УЗ се доказва друго.
Разбери ме правилно - не искам да те лъжа, според мен има проблем и без лекар няма да стане или ще стане, но или късно или случайно.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

naskomimi

• 1024
« Отговор #105 -: Април 24, 2008, 09:14:14 am »
Ох, мила, май много те притеснявам..
Но така ми се искаше нещата да са добре преди живи и здрави да започнем опити, а сега какво стана... :(
Естрадиола не е ли възможно да е нисък защото съм ги правила на 3-ти ден, а овулацията ми беше по-късна 17-18-ти ден...
Ох, май наистина се хващам като удавник :( :( :(
Защото нали този месец правя разлика в температурата 0.25-0.30, а ти си казвала, че може и да има ову и при такава графика...
Ох, незнам. :( :( :(
От петък вече ще си починеш от мен :D :( :D
Че ще ходя при мама на гости.
Дано да успея да се абстрахирам от лошите мисли и да успея да си почина.
Че в момента мисля само за това да ми идва по-скоро и да ми свършва, че да ходя при Даскалов, че ще умра от притеснение.
Ще направим и истинска спермограма при Даскалова, че ние имаме- перфектна, но в ДКЦ Свети Георги, което разбира се не е клиника по стерилитет :) и не знам дали да вярвам.
Ох, ще те оставям - благодаря ти за кой ли път.
И ако не е много нахално и досадно( извинявай за което) когато имаш време ще се радвам да ми разясниш къде са проблемите в двете графики.
Че за миналия месец подразбрах, че не е добре това стъпаловидно покачване, а този месец не ми се покачва :(
Много, много те гушкам и ти желая хубав ден! :bighug: :bighug: :bighug:

*

naskomimi

• 1024
« Отговор #106 -: Април 25, 2008, 11:36:01 am »
Добро утро, мила!
Би ли погледнала пак графиката и знаеш ли от какво може сега да ми се е повишила температурата днес?
Че нали се бях отчаяла, че този месец има проблем и не се покачва...
То не че пак може да няма, но незнам защо така днес - ще видим и утре, но да не би да имам два фоликула или незнам вече...не ги разбирам тези работи, ама съм чела някъде да обясняваш нещо подобно.
Или пък да не са били положителни тези тестове за ову и да е трябвало да продължавам с тях, че да ми е по-късно ову....
Прегръдки и те чакам! :hug2: :hug2: :hug2:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #107 -: Април 26, 2008, 09:28:55 am »
Това стъпаловидно покачване не ми харесва.
Може да е имало доминантен фоликул, но да не е успял да се пукне.
Добре ще е да те види лекар - така само гадаеме, а не е редно
Графиката ти показва проблем.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

naskomimi

• 1024
« Отговор #108 -: Май 19, 2008, 10:16:24 am »
Здравей, мила!
Аз писах в "Дайте да ви видя графиката", но все пак си намерих и моята тема...
Ще се радвам на твоето мнение!
Отново ще кажа, че съм под ужасно прихическо натоварване и невъзможен стрес от толкова време...
Отказах се от всичко вече, от лекари, изследвания, още повече, че ендокринологът ми отново не ми даде зелена светлина докато не проверим отново хормоните и т.н.
Вкъщи вече не се издържа :x
От две седмици само рева и има скандали вкъщи и просто нямам сили за нищо...
Нито ми е до милото, до секс, камо ли за детенце, нямам желание за нищо, станала съм толкова бездушна и раболепна...
Щом стигнах и до мисли за самоубийство...
........................................
Пиша ти това, защото може би при цялата тази невъзможна ситуация организмът ми се променя, както и бт, ову и изобщо и може би всичко е толкова объркано, но все пак....
Този месец правих тестове за овулация "OVIEW", но незнам - все ми се струва, че не са достатъчно еднакви наситени чертичките, но писах положителен, след като на другия ден вече е много по-бледо и така- просто се ориентирам по покачването и спада на лх.
Иначе в събота и неделя имах много хубава белтъкообразна и обилна цс, но незнам вече...
Температурата ми нищо не ми говори....
Забелявала съм, че при мен от стрес, умора и безсъние ми спада температурата и затова си мисля, че в сегашното ми положение всичко е толкова объркано...
Но все пак ще се радвам ако успееш да разгадаеш графиката ми и да ми помогнеш...
Прегръщам те силно и ти желая хубав и усмихнат слънчев ден!
:bighug:

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #109 -: Май 19, 2008, 22:40:16 pm »
naskomimi за какво самоубийство говориш????!!!!!  8O Миличка толкова време има пред теб че не знам защо толкова дълбоко се нараняваш..всички си имаме трудни моменти ама нали мисълта за бебе е МНОГО ПО-СИЛНА!Ще станеш мама спокойно-Господ си знае работата :) Ти сега се отдай малко на удоволствие :):) я се стегни ! целувки..

ПП:И не си мисли че Денис няма да ти се скара за тези мисли :) приятна вечер ти пожелавам :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #110 -: Май 23, 2008, 06:18:41 am »
Я се стегни - така вредиш само на себе си.
Не допускай да те спохождат тъжни мисли - усетиш ли че това става повтавяй си :,, Няма да мисля за това, не искам да мисля за това. Искам и ще ми се случи нещо хубаво днес..."  Повтаряй си го всеки ден...
Всичко е в главата - целият ти свят , така че мисли само за хубави неща.
На всеки се случва да изпада в такива състояния , но колкото по-бързо излезем от тях толкова по-добре, както за нас -така и за хората около нас.
Колкото и да те съжаляват хората, дори и най-близките - сама трябва да си помогнеш- най вече с позитивно мислене.
Усмихни се  :D

Графиката ти е добре до тук- според мен е имало О. на 17/18 ден от МЦ.
Горе главата и напред...с усмивка - хубавото предстои

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

naskomimi

• 1024
« Отговор #111 -: Май 23, 2008, 06:22:58 am »
Ей, хубавице, ти се завърна!
Така ми липсваше!
Сега те прегръщам и целувам за добро утро, а после от работа ще се опитам д ати пиша!
Радвам се, че си тук!

:hug2:  :balk_21::hug2:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #112 -: Май 23, 2008, 06:25:43 am »
И аз се радвам, че се усмихваш  :D
Прекрасен ден от мен - за теб

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

naskomimi

• 1024
« Отговор #113 -: Май 23, 2008, 07:44:52 am »
Благодаря ти, миличка!
Писах ти на лични, но искам да те попитам защо смяташ, че ову ми е била на 17-18-ти ден.
Уж вече трети месец меря температура и все ще се опитвам да ги разгадавам, но май не успявам.
Заради тестовете за ову ли - аз този месец по-скоро не им вярвам много, че ги почнах от 13-ти ден и се надявах да ми стигнат, че все до 17-ти ден трябва да ми излязат двете чертички.
Но на 16-ти ден имах двечки, но едната беше малко по-бледа, на 17-ти - почти същия, но малко по бледа втора и от предния ден. И затова така си определих.
Може би трябваше да продължа още няколко дни, но точно тогава бяха изключително стресовите моменти и дори се чудех дали да продължавам да правя тестовете.
Но ги направих и нямах сили и желание да си купувам още и да продължа.
А иначе температурата ми показва на 19-ти ден, нали така - или се бъркам?
И друго нещо да те попитам - дали да изтрия температурите на тези ужасно стресови дни и безсъние, защото съм забелязала, че винаги ми спада и то много температурата когато съм под изключително напрежение, стрес и безсъние?
Някой ден ще ти разказвам за какъв ужас става въпрос и да разбереш защо нямам сили понякога и изпадам в такива състояния. :(
Още веднъж те прегръщам, мила и ти благодаря предварително за отзивчивостта!
Хубав и усмихнат слънчев ден от мен!
Целувки! :balk_21:

*

naskomimi

• 1024
« Отговор #114 -: Май 25, 2008, 07:07:11 am »
 :balk_21: :balk_21: :balk_21:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #115 -: Май 25, 2008, 07:18:34 am »
Благодаря ти, ................
По тестовете за О се ориентирам, но по БТ определям О.
Затова мисля че О. ти е била на 17/18 ден от МЦ- но това е до тук/до днес/, защото взависимост от това, какво се получи с графиката , ако МЦ свърши - графиката може да показва друго. За сега е добре- не се притеснявай.
И не се ядосвай за нищо  :D

ПП. Стреса и напрежението обикновено покачват Бт , затова не си изтривай стойностите, може да им се доверим. Само в бележки си отбелязвай, ако има нещо, което мислиш, че може да влияе на БТ.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #116 -: Май 25, 2008, 10:46:23 am »
 Мила , ще ти стискам палци! На какво според теб се дължи този "гърдобол"?Всеки месец след О ли си така?
*

naskomimi

• 1024
« Отговор #117 -: Май 25, 2008, 11:32:07 am »
Ами незнам, миличка!
Винаги около ову и след нея ме понаболяват така, особено връхчетата, но сега ме болят целите гърди.
Взех вече да се притеснявам :(
Само се пипам за бучки и т.н.... :(
Незнам, преди малко прочетох, че прогестерона се вдигал след ову, ама не вярвам да е така.
Аз само веднъж съм го тествала и е около 10 и нещо - средно - дори недостатъчно висок, но пък месеца, в който го мерих ову ми беше по-късничка - 17-18-ти ден, а аз го тествах на 22-ри...
Но незнам - предполагам, че може и да е от стрес , че тази и особено минала седмица бяха най-отвратителните в живота ми :( :( :(
Благодаря ти, че си загрижена и се интересуваш от мен!
Прегръщам те! :bighug:
Стискам палци това да е твоят месец - че графиката ти дотук е много хубава :crossfingers: :hug2: :crossfingers:
« Последна редакция: Май 25, 2008, 11:35:12 am от naskomimi »

*

naskomimi

• 1024
« Отговор #118 -: Май 26, 2008, 06:20:21 am »
Денис, миличка - пак това постепенно покачване...
Ти ми беше казала, че смяташ 17-ти ден за ову според тестовете...
Защото аз този месец няммам вяра на тестовете.
Че нали ти казах - бяха в такъв ужасен период и на 16-ти и17-ти ден бяха почти еднакви, но аз бях в София при сестра ми като правих последния и нямах възможност да сверя.
Но съм сигурна, че трябваше да продължавам с тях, защото не бях така сигурна в резултата като миналия месец..
Сега като гледаш графиката, не е ли на 19-ти, незнам...
Ако е на 19-ти ще има по-малко дни на покачване....
Ще се радвам да коментираш какво става в този месец.
Прегръщам те силно, миличка, и ти желая слънчев и прекрасен усмихнат ден!
Целувам те! :balk_21: :balk_21: :balk_21:
« Последна редакция: Май 26, 2008, 06:35:16 am от naskomimi »

« Отговор #119 -: Май 26, 2008, 06:40:20 am »
Мила , на 20 ден мисля , че е по - скоро инцидентво покачването на БТ и ову е била по - рано, предполагам , както Денис ти е казала.