0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: забременяване с един яйчник
« Отговор #20 -: Октомври 18, 2008, 17:52:58 pm »
Провери и проходимостта на тръбата.Аз след 1,8 месеца вече мога да се похваля с +++  резултат.Успех и на теб :)

*
« Отговор #21 -: Октомври 19, 2008, 13:25:01 pm »
Благодаря ти.
Ей колко хубаво, честито.
Желая го на всички ни.

Аз си бях решила да правя цветна снимка, но на последния преглед докторката каза, че нямало смисъл защото са ми правили лапаро, което нямало как да засегне тръбата и би трябвало да и няма нищо.
Би трябвало ....
Но, наистина ще трябва да се организирам и за това.
*
« Отговор #22 -: Октомври 19, 2008, 13:47:20 pm »
Лелее, Супер! PARSI,ЧЕСТИТА И БЕЗПРОБЛЕМНА БРЕМЕННОСТ! НЕКА И ЗА НАПРЕД ДА ТИ ВЪРВИ ПО ВОДА!

Мерси, че ни писа за резултата!

almam, ако има година от лапароскопията, направи си цветна снимка. Успех!
*
« Отговор #23 -: Октомври 19, 2008, 13:53:58 pm »
Парси, честито миличка! В коя седмица си, нещо не виждам лентичка? :lol: Към Алмам: Мило, момиче, ще ти разкажа моята история за да ти вдъхна кураж и да ти кажа, че изобщо не е необходимо да чакаш две години за да забременееш, стига тръбите ти да са проходими, та накратко:
1. Претърпях лапароскопия м. юли 2008, отстраниха ми десен яйчник страхотно засегнат от дермоидна киста - 6 см., дефакто от него нищо не е ставало...
2. На операцията се оказа, че съм с две непроходими тръби, което ме довърши тотално...
3. Незнам дали другия ми яйчник е работел нормално, защото често си задържах фоликули /даже и в момента си имам една такава лутеална киста - 2,5 см., която се надявам скоро да изчезне/
4. Правих си изследване за яйчниковия резерв - плачевни резултати, Инхибин В беше на долната граница...
5. Освен това сме с известен мъжки фактор - намалена подвижност и морфология....
И след всичкото това забременях, месец след лапарото!!!  :lol: Незнам какво да ти кажа... Според док понякога след премахване на такива кисти тръбите се отпушвали, макар че ума ми не го побира как точно става, аз смятам че е Божа работа! Така че място за отчаяние няма - докторите казват, че след отстраняване на единия яйчник другия започва да работи за два, така че не бих казала, че имаш по-малък шанс! Успех и скоро да се похвалиш с  :bfp:
*
« Отговор #24 -: Октомври 19, 2008, 15:09:26 pm »
Парси, честито миличка! В коя седмица си, нещо не виждам лентичка? :lol: Към Алмам: Мило, момиче, ще ти разкажа моята история за да ти вдъхна кураж и да ти кажа, че изобщо не е необходимо да чакаш две години за да забременееш, стига тръбите ти да са проходими, та накратко:
1. Претърпях лапароскопия м. юли 2008, отстраниха ми десен яйчник страхотно засегнат от дермоидна киста - 6 см., дефакто от него нищо не е ставало...
2. На операцията се оказа, че съм с две непроходими тръби, което ме довърши тотално...
3. Незнам дали другия ми яйчник е работел нормално, защото често си задържах фоликули /даже и в момента си имам една такава лутеална киста - 2,5 см., която се надявам скоро да изчезне/
4. Правих си изследване за яйчниковия резерв - плачевни резултати, Инхибин В беше на долната граница...
5. Освен това сме с известен мъжки фактор - намалена подвижност и морфология....
И след всичкото това забременях, месец след лапарото!!!  :lol: Незнам какво да ти кажа... Според док понякога след премахване на такива кисти тръбите се отпушвали, макар че ума ми не го побира как точно става, аз смятам че е Божа работа! Така че място за отчаяние няма - докторите казват, че след отстраняване на единия яйчник другия започва да работи за два, така че не бих казала, че имаш по-малък шанс! Успех и скоро да се похвалиш с  :bfp:
По-същия начин забременях месец след лапарото :D.Лентичка ще сложа като чуя сърчице.В 5г.с.съм. :)

*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #25 -: Октомври 19, 2008, 15:17:18 pm »
И аз имам приятелка даже сега работим заедно двете която има отсранен яйчник заради киста и има не едно а две деца с един яйчник и операция с цел пластика на тръбите има .Така че имаш шанс да забременееш.Опитите им бяха някъде около три четири години и тъкмо вече да се отказват защото точно преди второто дете беше на 35год и мъжа и викаше да се откажат и да останат с едно дете и тя забременя с едно хубаво момченце.Ще имаш детенце не се отчайвай.
*
« Отговор #26 -: Октомври 19, 2008, 22:17:53 pm »
Благодаря ви момичета за отзивите и за милите думи.
Май без да искам съм една от първите, която е разбрала за радостта на PARSI, на която желая лека и безпроблемна бременност и едно прекрасно, здраво бебе накрая.
nunu моят яйчник е отсранен по същата причина - дермоидна киста, която е била "изяла" целият ми яйчник и е бил напълно излишен. Дори дочух, че е било вродено, егати ...
Тръбата към този яйчник обаче също я няма (макар да не знам защо е тя без яйчник), но състоянието на другата не знам.
Така като ви чета май трябва да се притесня и да се заема. Вдъхвате ми кураж, но и осъзнавам, че няма да е лесно.
*
« Отговор #27 -: Октомври 20, 2008, 06:13:45 am »
Парси, стискам палци!!! И аз така докато не чух сърчицето се боях да се зарадвам истински! Дано всичко при теб бъде наред и скоро да се похвалиш! :bighug:
*
« Отговор #28 -: Октомври 20, 2008, 07:48:32 am »
Благодаря ви момичета.Помежду другото историята при мен е 1:1 с тази на almam.Наистина е добре да се заемеш за да изключваш пречките една по една и дано скоро се радваме и на теб :)

*

krasiko

• 412
  • Щастлива мама на двама
« Отговор #29 -: Октомври 20, 2008, 08:50:21 am »
Благодаря ви момичета.Помежду другото историята при мен е 1:1 с тази на almam.Наистина е добре да се заемеш за да изключваш пречките една по една и дано скоро се радваме и на теб :)

Хайде и аз да се намърдам между вас двете :D
Моята история е същата , кистата е изяла левият ми яйчник + тръбата , а от десният е махната една 20см. досадница . Така с един леко понакълцан яйчник и трудно проходима тръба чакам вече второто си чудо !
Няма невъзможни неща !
:goodluck:
*
« Отговор #30 -: Октомври 20, 2008, 11:42:21 am »
Е, като ви чета постовете, вече започвам да си връщам вярата и, че и на мен ще ми се усмихне щастието да забременея с моето единствено и болно яйчниче. Напоследък се бях отчаяла малко. Много ви се радвам момичета!!!
« Последна редакция: Октомври 20, 2008, 11:44:40 am от mery I »
*
« Отговор #31 -: Октомври 20, 2008, 12:57:02 pm »
Не сме сами и чудеса се случват.
Просълзявам се от щастие като ви чета, бях обезверена.
Някъде прочетох нещо, което ще се опитам да превърна в мото - Знаем, че ще стане, просто трябва да дейставме, за да стане по-бързо.
Честити ви щастия отново и на двечките, а ние с mery I продължаваме напред.
Парси мила, би ли описала накратко стъпките, които ти направи от състоянието в което съм аз, до това в което си ти :))))
*
« Отговор #32 -: Октомври 20, 2008, 14:41:24 pm »
Не сме сами и чудеса се случват.
Просълзявам се от щастие като ви чета, бях обезверена.
Някъде прочетох нещо, което ще се опитам да превърна в мото - Знаем, че ще стане, просто трябва да дейставме, за да стане по-бързо.
Честити ви щастия отново и на двечките, а ние с mery I продължаваме напред.
Парси мила, би ли описала накратко стъпките, които ти направи от състоянието в което съм аз, до това в което си ти :))))
Ами първо изчаках  една година и се насочих към специалист по стерилитет.Правихме 2-3 месеца фоликулометрия и след като образувах по 1 фоликул,който се пукаше и перфектна лигавица но нищо не стана минахме към спермограма,цветна снимка и хормони.Спермограмата и хормоните добре,обаче ЦС-почти 100%запушена и прегъната тръба.Началото на август направих лапароскопия,след което ми дойде 2 пъти,явно заради операцията,а на следващия път просто не ми дойде :D.Малко набързо го нахвърлях ако нещо още не ти е ясно не се притеснявай да питаш :)

*
« Отговор #33 -: Октомври 20, 2008, 17:21:31 pm »
Разбрах те, трябва да започна от начало защото ние правихме спермограма - чудесна, хормони - добри, само цветна не съм, но аз до там се отказах защото живея в малък град и тези неща ги правих по разни кабинети, а не в специализирана клиника и въобще не им вярвам. Време да дойда до Сф. все нямам.....
Много се радвам за бързия резултат при теб само не разбирам как 100% запушена тръба се е отпушила от лапарото, аз знам, че не става, но явно при теб е било друго и нещата просто са се случили.
Страх ме е да разбера резултатите от снимка.
*
« Отговор #34 -: Октомври 20, 2008, 17:33:53 pm »
Разбрах те, трябва да започна от начало защото ние правихме спермограма - чудесна, хормони - добри, само цветна не съм, но аз до там се отказах защото живея в малък град и тези неща ги правих по разни кабинети, а не в специализирана клиника и въобще не им вярвам. Време да дойда до Сф. все нямам.....
Много се радвам за бързия резултат при теб само не разбирам как 100% запушена тръба се е отпушила от лапарото, аз знам, че не става, но явно при теб е било друго и нещата просто са се случили.
Страх ме е да разбера резултатите от снимка.
Ами доки каза че имало доста сраствания,ама тя доста се потруди ,за да ги отстрани :)

*
« Отговор #35 -: Октомври 20, 2008, 17:46:19 pm »
Ако се наложи ще ми кажеш къде е това и колко ти е струвало. ;)
« Отговор #36 -: Декември 27, 2008, 10:19:15 am »
и при мен единия яйчник е отстранен заради дермоидна киста.Тръбите 4 години си бяха отпушени и тази година се запушиха.
Сега ни предстои инвитро.
*
« Отговор #37 -: Декември 27, 2008, 10:31:13 am »
и при мен единия яйчник е отстранен заради дермоидна киста.Тръбите 4 години си бяха отпушени и тази година се запушиха.
Сега ни предстои инвитро.

Е как така след 4 години се запушиха?

Успех ти желая въпреки всичко.
« Отговор #38 -: Декември 27, 2008, 10:34:03 am »
Да ти кажа на мен ми е много непонятно как така изведнъж се запушиха.Правихме лапароскопия и го откриха.
5 месеца по-рано правих хидротубация всичко беше наред.
Имам подозрения ,че може лапароскопията да е сгрешила нещо ,но засега не се занимавам с проблема запушени тръби.
Благодаря :-).Успех и на теб!
*
« Отговор #39 -: Декември 27, 2008, 10:40:50 am »
Едно от двете явно не е било много точно. Но, ако се съмняваш, че именно лапароскопията е била грешна защо не опиташ пак. Т.е. по-добре е разбира се да не са запушени и да опитате по естествен път. Макар, че разбирам, че друго сега ви вълнува.