Аз също съм с един яйчник от операция - десен яйчник с тръбата към него. Вече три години се опитвам да забременея, но не съм се отчаяла. При мен вследствие на операцията се появиха сериозни хормонални проблеми. Много е важно дали единствения ти яйчник да функционира както трябва, да е здрав. При мен не функционира добре - задържам фоликули, нямам овулация и образувах миома. Смятам да не чакам повече и да опитам да забременея чрез инвитро. Чувала съм за много случаи за жени с един яйчник, които са забременели по естествен път, това е възможно само ако яйчника работи нормално т.е. има редовен цикъл с редовна овулация.
parsi, освен цветна снимка, изследвай хормони в продължение на няколко цикъла и направи няколко фоликулометрии като начало! Ако хормоните са ти добре и тръбата е проходима тогава направи инсеминация щом искаш. Имай предивид за инсеминацията, че е по-вероятно да заченеш от втора или трета процедура. Много е важно преди това да ти се проследи и надебеляването на ендометриума в няколко последователни цикъла примерно три / проследява се с фоликулометрията/. Аз не пожелах да опитвам с инсеминация. Предпочитам да направя директно инвитро.