0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
забременяване с един яйчник
« -: Март 14, 2008, 09:12:21 am »
Здравейте на всички.Преди 1г.2мес. претърпях операция на десен яйчник заради киста като той беше отстранен.Вече 1 година правим опити но нищо.Дайте съвет какво да правя а и малко кураж няма да е излишен. :D благодаря

Re: забременяване с един яйчник
« Отговор #1 -: Март 14, 2008, 10:46:44 am »
ИМАМ ПРИЯТЕЛКА, КОЯТО ПРЕТЪРПЯ СЪЩО ОТСТРАНЯВАНЕ НА ЕДИНИЯ ЯЙЧНИК. СЛЕД 1,5 ГОДИНА ОПИТИ СЕГА СИ ИМАТ НЕВЕРОЯТНА ДЪЩЕРИЧКА. АЗ СЪМ Й КРЪСТНИЦА. ТАКА ЧЕ ГОРЕ ГЛАВАТА,НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ,СКОРО И ТИ ЩЕ СИ С ПУПАТА НАПРЕД, ЧЕ ДОРИ И АКО СЕ ВИДИМ ВСИЧКИ ОТ ФОРУМА НА ЕДНА СРЕЩИЧКА, МОЖЕ И ДА СИ МЕРИМ КОРЕМИТЕ. preggo preggo preggo preggo
ОТ МЕН  :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :ballons: :ballons: И НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ.
« Отговор #2 -: Март 14, 2008, 12:03:45 pm »
NOWILKA - пиши с малки букви. Писането с главни букви в уеб пространството се приема като крещене!

parsi - а правила ли си цветна снимка/хидротубация, за да видиш дали тръбата към съществуващия яйчник е хубава?

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #3 -: Март 14, 2008, 13:09:27 pm »
ами досега нищо не съм правила - само тестове за овулация които отчитаха такава но нищо.сега смятам да пробвам евентуално за инсеминация.немога да чакам повече.уморих се всеки месец да се разочаровам при идването на мц.

« Отговор #4 -: Март 14, 2008, 14:36:43 pm »
Здравей
« Отговор #5 -: Март 14, 2008, 14:38:40 pm »
NOWILKA - пиши с малки букви. Писането с главни букви в уеб пространството се приема като крещене!

parsi - а правила ли си цветна снимка/хидротубация, за да видиш дали тръбата към съществуващия яйчник е хубава?

Извинявам се. Получава се така, защото "маневрирам" между форума и банковите програми/в тях се пише само с главни букви./. :D :D :D
« Отговор #6 -: Март 14, 2008, 14:44:55 pm »
без да искам натиснах ENTER на предния пост!!!
Не се отчайвай. И един яйчник е достатъчен.Аз също съм с премахнат десен яйчник заради киста. Не че съм забременяла, но ...
Продължаваме да работем по въпроса здраво.Горе главата :hello:
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #7 -: Март 14, 2008, 19:16:02 pm »
ами досега нищо не съм правила - само тестове за овулация които отчитаха такава но нищо.сега смятам да пробвам евентуално за инсеминация.немога да чакам повече.уморих се всеки месец да се разочаровам при идването на мц.
ами направи цветна снимка. ако тръбата е запушена инсеминация няма да помогне.
направете и спермограма
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #8 -: Март 15, 2008, 15:13:28 pm »
Аз също съм с един яйчник от операция - десен яйчник с тръбата към него. Вече три години се опитвам да забременея, но не съм се отчаяла. При мен вследствие на операцията се появиха сериозни хормонални проблеми. Много е важно дали единствения ти яйчник да функционира както трябва, да е здрав. При мен не функционира добре - задържам фоликули, нямам овулация и образувах миома. Смятам да не чакам повече и да опитам да забременея чрез инвитро. Чувала съм за много случаи за жени с един яйчник, които са забременели по естествен път, това е възможно само ако яйчника работи нормално т.е. има редовен цикъл с редовна овулация.
parsi, освен цветна снимка, изследвай хормони в продължение на няколко цикъла и направи няколко фоликулометрии като начало! Ако хормоните са ти добре и тръбата е проходима тогава направи инсеминация щом искаш. Имай предивид за инсеминацията, че е по-вероятно да заченеш от втора или трета процедура. Много е важно преди това да ти се проследи и надебеляването на ендометриума в няколко последователни цикъла примерно три / проследява се с фоликулометрията/. Аз не пожелах да опитвам с инсеминация. Предпочитам да направя директно инвитро.
*
« Отговор #9 -: Март 15, 2008, 15:28:30 pm »
Благодаря ти за информацията mery1.Много се надявам да не е проблемен левия яйчник и да функцианира въпреки че от 3 месеца съм с тестове за овулация които отчитат такава но нищо.Явно фоликулите не узряват напълно или въобще няма такива.Сега като се консултирам със специалист ще видим какво ще назначи но и аз смятат че ще се прави фоликулометрия.На теб пожелавам успех с инвитрото.

*
« Отговор #10 -: Март 15, 2008, 16:20:37 pm »
Не бързай да мислиш, че нямаш фоликули или че не узряват напълно! Това, че тестовете показват, че имаш овулация е добър сигнал! При мен проблема е доказан. В продължение на тези три год. /оперираха ме края на 2004-та/,пих лекарства правих изследвания, опитвахме се да нормализираме хормоните, но за съжаление наличието на миома, ми ограничава много избора на подходящи лекарства. На всичкото отгоре имам и сраствания, които също ми създадоха проблем. Аз затова мисля да не чакам повече и да действам. Мисли позитивно, защото от проблем до проблем има огромна разлика. И не бива да се тревожиш от сега. По принцип жените с един яйчник даже и да са напълно здрави збременяват по-трудно. Започвай да правиш изследвания и ще видиш как ще постъпиш по-нататък! Много късмет ти желая при збременяването!!!! :balk_602: Ако искаш да ме питаш нещо или да споделиш винаги можеш да ми пишеш! Успех ...
*
« Отговор #11 -: Март 15, 2008, 20:25:46 pm »
Благодаря ти отново.Просто ми е много кофти защото аз имам едно дете и с него стана от раз и сега идва ли не очаквах да стане по същият начин.Ти правила ли си цветна снимка!Каква е цената и болезнена ли е процедурата защото съм чувала че доста боли!

*

krasiko

• 412
  • Щастлива мама на двама
« Отговор #12 -: Март 15, 2008, 21:50:16 pm »
Аз също съм с един яйчник и тръба . Забраменях 5год. след операцията  , защото имах хормонални проблеми . Сега се радвам на синчето си и от 5год. опитваме за второ  :?
Дано скоро се получи при всички нас  :D
*
« Отговор #13 -: Март 16, 2008, 14:44:42 pm »
krasiko благодаря за куража, който ни даваш! Сама виждаш колко ни е нужен!
parsi, направих си цветна снимка преди година, сега пак ще си правя за инвитрото. Въобще не боли, направиха ми я с венозна пълна упойка. Аз много се притеснявах, но е било излишно. Няма нищо страшно щом е с упойка. Аз платих 150лв.. Сега ще я правя в София-там незнам цената каква е, но предполагам, че няма да е повече от 200лв.. Пак ти повтарям не боли, и след снимката даже, просто чувстваш един дискомфорт, нещо като преди мензис / това след процедурата един два дни /, но не е болка. Някои си я правят без упойка - тогава боли. Аз лично бях категорична за упойката, плюс това с упойка резултата е по-достоверен, защото жената е абсолютно отпусната и тръбите са "отпуснати" няма напрежение и страх.
Аз се опитвам да забременея за първи път и много се тревожа дали ще се получи с всички тия проблеми, които имам. krasiko можеш ли да ми пишеш какви точно ти бяха проблемите с хормоните - при мен са висок ФСХ и нисък Естрадиол. Още веднъж ти благодаря за надеждата! :bighug:
*
« Отговор #14 -: Март 18, 2008, 14:09:34 pm »
Ох в Четвъртък съм на лекар по повод ИНСЕ-малко ми е притеснено.Дано всичко мине ок и да продължа по същия начин докато се случи чудото.

*
« Отговор #15 -: Март 18, 2008, 14:26:20 pm »
Успех на инсето и да пишеш после!
*
« Отговор #16 -: Март 18, 2008, 15:37:44 pm »
Непременно ще пиша защото вие ми дадохте много кураж.УСПЕХ на всички майчета по пъта на техните мечти.

*
« Отговор #17 -: Март 18, 2008, 18:32:57 pm »
parsi, стискам палци да стане от първия път!!! :balk_103:
Не се страхувай, давай смело напред!
*
« Отговор #18 -: Март 19, 2008, 22:56:40 pm »
Мила Парси и аз едно от момичетата,които ще ти вдъхнат кураж :) - аз съм също с един яйчник и една тръба /вляво проходима/ и съм горда майка на син на почти 7 месеца.Забременях в месеца,в който правех изследвания за планиране на инвитро процедура по естествен начин.Но при мен също след отстраняване на ячника и тръбата се бяха появили сериозни хормонални проблеми.Провери си непременно как функционира щитовидната ти жлеза - почти на 90% от случаите с отстранени яйчник и тръба н функционира добре.
Желая ти късмет!
*
« Отговор #19 -: Октомври 18, 2008, 16:48:02 pm »
Цитат
Провери си непременно как функционира щитовидната ти жлеза - почти на 90% от случаите с отстранени яйчник и тръба н функционира добре.

8O е това не го знаех, щитовидната наистина не съм проверявала.

И здравейте,
днес се регистрирах и се бухнах направо в тази тема защото и аз съм с един яйчник и с една година неуспешни опити.
Казавали са ми, че в случаи като моя се чака по 2 години защото шанса за забременяване е наполовина.
Но, не мога да чакам още година.
Пуснах хормони, които бяха добри.
Яйчника ми функционирал добре, но ....
Явно ще продължа с щитовидната.