Здравейте! Аз също съм в тази статисктика с 4-ри години опити за забременяване с 2 неуспешни опита ИКСИ и без така желания
. Последният ни опит беше този месец и вчера получих неприятната новина - ЧХГ 7.
Първо искам да пожелая на всички много скоро да осъществят мечтата си и да се прехвърлят в друг форум.
Ние сме с мъжки фактор(нисък брой сперматозоиди) и затова вниманието ни беше насочено в тази посока, но в последствие открихме че не отговарям добре на стимулацията и резултата беше лошо качество на яйцеклетките.
1. ИКСИ по дълъг протокол със средни до високи дози лекарства - 9 на брой бавно растящи(14 дни) фоликула и накрая само 2 яйцеклетки с не добро качество.
2. ИКСИ по къс протокол със средни до високи дози лекарства - 6 на брой бавно растящи(15 дни) фоликула и една функционална киста и накрая 4 яйцеклетки с не добро качество (2-те не се оплодиха).
Вчера докторът ми каза че ще правим допълнителни изследвания - кариотип, днк фрагментация на сперматозоиди, тромбофилия и други, които ще обсъдим след няколко дни.
Аз лично искам да се изследвам за ендомитриоза, защото доколкото четох в различни форуми (на бългрски, английски и гръцки), виждам че повечето момичета с ендомитриоза имат същия отговор като мен (бавно нарастващи и малко на брой фоликули). Има ли някой с подобен отговор при стимулация с ендомитриоза?