0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
от понеделник постя ( ще правя това 2 седмици) Как мислите вие дали може да ми навреди в опитите за бебче? И ако си взема витамини - цинк , калций и магнезий биха ли ми навредили нещо? благодаря!
Re: бебеправене и постене - какво ще кажете?
« Отговор #1 -: Март 13, 2008, 22:09:04 pm »
Не си първата и не си последната, нащите баби са постели и за забременявали!
Аз съм ЗА!
Не мисля, че би ти навредило. Организма си извлича необходимите съставки дори и от растителните продукти само.
*
« Отговор #2 -: Март 13, 2008, 22:24:45 pm »
миличка благодаря ти много за отговора!
*

petq74

• 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
« Отговор #3 -: Март 13, 2008, 22:37:45 pm »
Не мисля,4е ще навреди.Савета на доцентката,която ми прави инвитрото след трансфера беше/от днес минаваш на зеле и моркови дори с цел да конкурираш заиците/така,4е постенето едва ли ще ти навреди
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*
« Отговор #4 -: Март 14, 2008, 22:32:42 pm »
 :lol: супер! благодаря! олекна ми
*
« Отговор #5 -: Март 15, 2008, 01:50:07 am »
Здравей rossy *!Аз постя от доста години и сега също го правя без колебание!Според мен няма какво да навреди на "бебеправенето",даже мисля че е полезно,защото все пак пречистваме своите организми.Аз даже не пия витамини,а наблягам на повече плодове и зеленчуци!Надявам се да съм била полезна,а не досадна! :oops:
УСПЕХ В БЕБЕПРАВЕНЕТО И ДАНО СКОРО ИМА ПАЛОЖИТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ!ЖЕЛАЯ ТИ ГО ОТ СЪРЦЕ!!!!
« Отговор #6 -: Март 15, 2008, 11:45:22 am »
Здравей rossy *!Аз постя от доста години и сега също го правя без колебание!Според мен няма какво да навреди на "бебеправенето",даже мисля че е полезно,защото все пак пречистваме своите организми.Аз даже не пия витамини,а наблягам на повече плодове и зеленчуци!Надявам се да съм била полезна,а не досадна! :oops:
УСПЕХ В БЕБЕПРАВЕНЕТО И ДАНО СКОРО ИМА ПАЛОЖИТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ!ЖЕЛАЯ ТИ ГО ОТ СЪРЦЕ!!!!

Абсолютно съм съгласна! Аз също постя всяка година, най-вече тези, Великденските пости! В никакъв случай не могат да ти навредят, напротив, могат само да ти помогнат. Аз сега освен че постя и не ям нищо готвено. Искам да си прочистя организма и тялото и да го подготвя за бебчето  :D!
Така че, мила, пости си спокойно, че и повече от 2 седмици! Това може да ти е само от полза. Бебчето ще се радва, че си "почистила" за него... Успех  :bighug:
Don't worry, be hippy
*
« Отговор #7 -: Март 15, 2008, 11:45:42 am »
Вредно е гладуването, а не постенето.
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #8 -: Март 15, 2008, 11:57:25 am »
Здравейте! Нали все пак не говорите за строг пост? Според мен той не е особено добра идея в нашият случай  :balk_163:
*
« Отговор #9 -: Март 15, 2008, 16:39:49 pm »
не мисля че е строг - ям всичко растително!(само)
*

Sof

• 1084
  • Непоправим ОПТИМИСТ!
« Отговор #10 -: Март 16, 2008, 12:09:32 pm »
И аз мисля, че постенето едва ли ще навреди на бебеправенето! За себе си направих модификация на поста - спрях месото! Един вид си вегитарианствам, ама какво да направя като не мога без сирене и мляко... :oops:Страг пост може би ще направя 3 дни преди Великден, ако е писано....

Когато животът ти поднесе лимони, поръчай си текила и сол и ми се обади!
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #11 -: Март 16, 2008, 17:09:19 pm »
Да sof и аз така мисля, че сирнето и млякото не трябва да изчезват съвсем, а пък за два-три дни преди Великден :balk_44: май не е лоша идея
*
« Отговор #12 -: Март 16, 2008, 20:51:00 pm »
Не мисля,4е ще навреди.Савета на доцентката,която ми прави инвитрото след трансфера беше/от днес минаваш на зеле и моркови дори с цел да конкурираш заиците/така,4е постенето едва ли ще ти навреди
Това НЕ е вярно! Повтарям НЕ е вярно. Бабите ви НЕ са забременявали по време на пости, защото са знаели защо точно постят.
Защо постите ,мили момичета?! Ако е поради вяра - ХРИСТИЯНСКАТА ВЯРА ОТРИЧА СЕКСА ПО ВРЕМЕ НА ПОСТИ! Ако е "за пречистване" това не е истина, ако не ми вярвате, консултирайте се с диетолог. Не приемането на белтъчини в ранните седмици на бременността може да увреди детето ви.
« Последна редакция: Март 16, 2008, 21:04:36 pm от Lan »
*

petq74

• 373
« Отговор #13 -: Март 17, 2008, 15:05:03 pm »
Цитат
Бабите ви НЕ са забременявали по време на пости,
Да,не са забременявали,защото по време на пост е забранен секса,а не защото е вредно.Има много моми4ета които постят и си раждат здрави деца.
Цитат
от днес минаваш на зеле и моркови дори с цел да конкурираш заиците
а това ми го каза доцент,а не е плод на моята фантазия.Не мисля,4е аз или ти или които и да е сме по в 4ас тия неща от доцентите ,които цял живот са се занимавали само с това.Постенето не е вредно.Постенето помага на организма да се пре4исти от токсините,а това по себе си помага на забременяването и раждането на здраво дете.Но всеки си знае и си решава сам за себе си .И не мисля,4е примерите с нашите баби е уда4ен,таи като те са кле4али и варху зелки с мляко при проблем с забременяването
Цитат
Не приемането на белтъчини в ранните седмици на бременността може да увреди детето ви
В бобовите продукти има белта4ини както в ядките и фаста4еното масло,така,4е това не е проблем
« Последна редакция: Март 17, 2008, 15:17:27 pm от petq74 »
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*
« Отговор #14 -: Март 17, 2008, 15:34:20 pm »
Доцент по какво? Защото според доц. Байкова, която е диетолог е вредно. Белтъчините от млечните продукти са различни по структура от тези при растителните продукти. Животинските продукти са много важни при бременност, поради което и много вегетарианки ядат животински продукти докато са бременни. 
*

petq74

• 373
« Отговор #15 -: Март 17, 2008, 15:49:37 pm »
Цитат
много вегетарианки ядат животински продукти докато са бременни. 
Ли4но аз имам две приятелки-вегетарианки и нито една от тях не хапна нещо животинско.И двете имат прекрасни деца.Едното е на 4 години и до сега не се е разболяло нито веднаж.По здрави са от децата с маики които ядат месо и т.н.За протоколаискам да кажа,4е аз сам от тези които ядат вси4ко :oops:Но както казах всеки решава сам за себе си.Ли4но аз смятам,4е не е вредно,както и моята доцентка,която ми прави инвитрото
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
*
« Отговор #16 -: Март 17, 2008, 15:54:11 pm »
Пости - любимата ми тема ;)
Постя няколко години вече, макар че моят пост е малко различен, и май и вижданията ми за постите като цяло, ама това сега не е важно. Някой по-горе беше попитал – ЗАЩО постите – ей това е съществен въпрос.
Та по повод постите ми, няколкото пъти които съм ги правила, тотално объркваха месечният ми цикъл – овулацията се местеше страшно много напред, цикъла ставаше ужасно дълъг и естествено забременяване нямаше как да стане. Очаквам същото и сега, но въпреки всичко, започнах постите – но това си е лично мое решение.
Исках само да Ви предупредя, как се отразяват на моя организъм постите.
Не мисля, че постите са безвредни!

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

petq74

• 373
« Отговор #17 -: Март 17, 2008, 16:00:43 pm »
Цитат
няколкото пъти които съм ги правила, тотално объркваха месечният ми цикъл – овулацията се местеше страшно много напред, цикъла ставаше ужасно дълъг
С това сам сагласна,4е при някои се полу4ават такива неща макар,4е при мен нищо такова не се полу4и.Не сам сагласна с това,4е като цяло постите са вредни.Както всяко едно нещо за едни е добро за други-не
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
*
« Отговор #18 -: Март 17, 2008, 16:22:52 pm »
petq74, разбирам, че твоята Доцентка е гинеколог. Това обяснява нещата. Явно имаш излишни килограми, които наистина пречат на бебеправенето. Това е нейният начин да ти го каже. Помисли си за среща със специалист по хранене, защото гинеколозите са си специалисти по други неща. Казвам го с най-добри чувства, самата аз забраменях след като свалих 16кг. Вярвай ми с постене не само, че не става, но може да се получи и точно обратният ефект.
*
« Отговор #19 -: Март 17, 2008, 16:25:52 pm »
 Всъщност при вегетарианците нещата са различни, защото техните тела са си приучени да я карат без месо, но при "другите" не е така.
 :DАз пък имам приятелка, която прояде месо по време на бременността: "С пълно отвращение, но в името на детето." Не става въпрос за здравост, става въпрос за изграждане на структурата на мускулите и мозъка...помисли си на какво ниво на интелекта са животните-вегетарианци.