0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ПИСНА МИ ОТ ФРАЗАТА" АЙДЕ ДЕ КАКВО ЧАКАТЕ"?
« Отговор #100 -: Юли 25, 2008, 14:45:19 pm »
Не знам,не мага да си обясня защо хората са такива,нали и те са жени и майки,не им ли е ясно,че сигурно има проблем,защо просто не си затварят устата.Да ме питат за времето ,да ме питат за птичките и пчелияките,защо трябва да ме питат защо нямаме още дете :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

« Отговор #101 -: Юли 25, 2008, 18:42:48 pm »
има такива,за мен теса пости хора,искат да виждат тъгата в теб,знаят че ти страда6 и затова те дразнят,глуповати хора,самовлубени,незнам вече как да ги нареча
« Отговор #102 -: Юли 26, 2008, 19:17:07 pm »
Zdraveite na vsichki,
Prisuediniavam se kum vsichki vi vuv vruzka s podhurlianiata na blizki i ne chak tolkova. Az sum na 23 i sus suprugut mi sme jeneni ot 2 godini v nachaloto se pazihme, zashtoto i dvamata uchim, no predi godina reshihme, che mojem da pochnem s opitite, no.........uvi oshte nishto :balk_144:. No podmiataniata ot strana na vsichki si gi ima "Haide iskame bebe","Haide veche niama li da pravite bebe","Kakvo chakate vreme vi e za bebe" mf_bounce8. Tova, kolkoto poveche minava vremeto, vse poveche me tormozi i iznervia i veche pochnah da kazvam, che i nie iskame, no ne stava, zashtoto mi pisnaha takiva podmiatania :balk_163:, no znam, che sled vreme, ako vse oshte niama bebe shte pochvat da kazvat:"Gorkichkite tolkova se obichat,a ne mogat da si imat deca". No se mucha da ne mislia za tova i da ne me interesuvat. Az viarvam, che edin den shte zabremenenia, a ako ne stane skoro, mislim da si osinovim, kato pochna i az da rabotia. Taka che opitvaite se da ne obrushtate vnimanie na prikazkite na drugite i naistina pone blizkite vi da ne govoriat za "vashte" deca pred vas. Tova e ot men zasega.ciao. :balk_64:

« Отговор #103 -: Август 07, 2008, 12:41:46 pm »
И на мен вече наистина ми омръзна през два три дена да ме питат не мислим ли,че вече ни е време за дете. И най-гадното е, че би трябвало вече да съм свикнала с тези въпроси и да не им обръщам внимание, но не, продължава да ме боли...Пред хората се правя на "перде", но лошото започва после, когато съм сама, такъв рев му дръпвам, че после чак очите ме болят. Преди време, още когато си бяхме в България, една жена от квартала ме беше нарекла ялова, разбира се не ми го каза директно в очите, просто после разбрах за думите и, повярвайте ми, понякога тази думичка все още се връща в мислите ми. Просто понякога хората могат да бъдат много жестоки,не можем нищо да променим, винаги ще има някой, който да зададе нетактичен въпрос, понякога съвсем съзнателно.
*
« Отговор #104 -: Август 07, 2008, 13:42:16 pm »
И на мен ми е писнало от тези въпроси. Обикновено отговарям, че събирам пари за ин витро и се приключва, но върхът беше преди седмица, когато в един и същи ден ми честитиха мнимата бременност и разбрах, че най-добрата ми приятелка е бременна.
По принцип доста съм се позакръглила напоследък, но нещо последните седмици като ме видят познати, които не са ме виждали отдавна и направо ми честитят. Изобщо не се интересуват дали аз съм бременна наистина и дали ми е приятна тази тема. Жалко, че не можах да снимам израженията на тези хорица като им отговоря: " Не съм бременна, дебела съм станала." Направо замръзват. :jump12:
А след поредното такова честитене разбрах и че най-добрата ми приятелка е бременна. Радвам се за нея, но все си задавам въпроса как може природата да е толкова несправедлива! Тя има няколко аборта, пие и пуши доста, има нелекувана от години базедова болест и накрая от един-единствен опит и то случайно взе че забременя. Настина се радвам за нея и се моля всичко да е наред, но взех да се замислям струват ли си изобщо всичките ми усилия да живея природосъобразно.....явно като ти е писано каквото и да направиш става.
Ох, малко се отклоних от темата ама много ми се събра изведнъж.

« Отговор #105 -: Август 07, 2008, 14:55:50 pm »
Maxi,нещо не разбрах... 8O На приятелката си ли си ядосана че е бременна?Природата нищо не избира,както и Господ.Просто така са се развили нещата.Всеки си има своите малки кусури!След като не се радваш с нея значи нямаш право да я наричаш приятелка!
Аз също съм против аборта,но всяка жена заслужава да има свое дете!Всяка!
Доколкото за природосъобразния ти начин на живот-евала!Не се отказвай.ти го правиш за своето здраве и тяло и разбира се че има смисъл :)
И аз май малко се отклоних от темата,ама леко се издразних.
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си

*
« Отговор #106 -: Август 07, 2008, 16:06:00 pm »
Няма нищо :D Моя е грешката, че не съм го написала правилно може би.Просто много ми се насъбра.
Та за приятелката се радвам от цялото си сърце. Даже се опитвам да я подкрепя да откаже цигарите поне докато е бременна. Сега сме на тема колко важно е да отиде на доктор час по-скоро и да си направи необходимите изследвания. Наистина искам всичко с нея да е наред. Не и завиждам, защото всеки човек си има съдба. Ние сме различни и с различни съдби.
Просто понякога се ядосвам защо природата, или каквито там висши сили има, са толкова несправедливи към такива като нас. Сигурна съм, че всяка една от нас мечтае да гушне своето бебче и че прави или би направила всичко необходимо само и само това да стане. От друга страна има хора, които без да се старят много много и ей така от раз става чудото.
Но това е извън темата. Само за пояснение. :D
Успех на всички!

*
« Отговор #107 -: Август 09, 2008, 10:40:40 am »
Maxi, всеки има своя съдба и свои проблеми. И ако му върви в нещо, то със сигурност има проблеми другаде. Имам позната, която има четири бременности и всеки път успя да забременнее ако от първия месец опити, то от втория. Две от тях приключиха успешно, има един спонтанен аборт и сега чака второто си дете. Второто, защото преди няколко години загуби първото си дете преди да е навършило две годинки. Признавам си, че в годините докато се терзаех ще мога ли и аз да имам някога дете, съм изпитвала лека завист към нея. Особено болно ми стана веднъж като ме накара да и погаля корема та да "прихвана", пак беше бременна тогава. Тя го направи от добро сърце, знаеше че много искам и аз, но не се получава, но на мен ми стана много болно. Сега обаче, когато имам дете, като си представя какво е преживяла... Никому не пожелавам такава съдба!

« Отговор #108 -: Август 09, 2008, 15:19:30 pm »
Maxi,  :bighug:

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #109 -: Август 10, 2008, 20:12:07 pm »
Днес пак ми зададоха този омразен въпрос :x:какво сме чакали като сме женени толкова време,направо ми идеше :fighting:
Отговорих и че съм малка и като порасна тогава,а тая фльорца ме пита  с какво се пазим!И дали моя не искал вече дете!Викам скоро не мисля да раждам да не си разваля фигурата(нищо че съм малко заоблена :D)и за това може пък да си осиновим.Не мога да ви опиша оная как ме изгледа1 8O

« Отговор #110 -: Август 10, 2008, 21:14:36 pm »
Днес пак ми зададоха този омразен въпрос :x:какво сме чакали като сме женени толкова време,направо ми идеше :fighting:
Отговорих и че съм малка и като порасна тогава,а тая фльорца ме пита  с какво се пазим!И дали моя не искал вече дете!Викам скоро не мисля да раждам да не си разваля фигурата(нищо че съм малко заоблена :D)и за това може пък да си осиновим.Не мога да ви опиша оная как ме изгледа1 8O
:good_post:И аз понякога така се заяждрам-да не си развалям фигурата!А,те ме гледат :balk_161:
Няма да се даваме я!
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #111 -: Август 10, 2008, 22:03:33 pm »
Има още един начин:)
Да запазите спокойствие от въпроса и да кажете истината.

Не приемайте, думите ми като упрек защото не са и няма как да са.Всеки сам избира и осмисля живота си.Толкова често тук и не само сме си говорили за това, че няма как всички да ни разбират, съчувстват (аз това второто не го и искам), да знаят, че имаме проблем за да не питат:)

Аз отдавна им отговарям спокойно и искрено: "Чакаме да се възстанови организма ми за поредното инвитро":)
Някой се стряскат, други изчервяват, трети се опитват да доразпитат, четвърти след време ми се обаждат да ме питат как минава една процедура защото те или техни познати тръгват по същия път..., но от всички хора с които съм била искрена, никой не е повторил въпроса си какво чакаме.Мен това ме прави спокойна и не се налага да съм все нащрек дали няма да подхванат темата ей така...от любопитство.

За мен стерилитета ми отдавна не е повод за срам (не казвам, че за вас момичета е) и затова не го крия и си подсигурявам спокойствие.

Усмихвайте се:)

« Отговор #112 -: Август 11, 2008, 12:33:24 pm »
Лиско е напълно права :). Подкрепям!

Момичета, ако на мен някой ме каже, че не мисли да забременява, за да не си развали фигурата, честно, и аз бих се втрещила.

Ще ви кажа аз как отговарях на въпроса, просто казвах, че това не става така лесно, както си мислите. При някои хора става трудно. Но че не искам, но...

Давам си сметка, че много приятели и познати съвсем добронамерено са ме питали. Дори по някой път и аз съм подпитвала някои познати, но не с точно тази фраза, а по по-деликатен начин. Дано не съм засегнала някого.

Иначе, много се бях подразнила, когато мой колега на шега каза, че заеми и деца най-лесно се правели. Казах, че не съм съгласна и той се усети човека и ми се извини. На работа знаеха за проблема ни. "Умна" колежка пък ми даде ценния съвет да си легна с някой друг, да забраменея, а мъжът ми няма да разбере.  8OВелика идея! :lol:

На скоро пък, един познат ми се изцепи, че те децата лесно се правели, но трудно се гледали. Казах, че не съм съгласна.

Преди седмица моя (до скоро) приятелка, но вече ще я игнорирам, заговори по една много болна тема за мен. Пита ме гледала ли съм еди-кое-си предаване. Отговорих и, че съм гледала и съм ревала. Тя не се усети и продължи да коментира въпросното предаване с радост и умиление "Ами това видя ли, ами онова видя ли...." Втори път и казах, че гледах и ревах, защото съм мазохист, не спрях телевизора. Тя продължаваше да сипва сол в раната ми и да ме разпитва разни работи.
Е това вече е висша форма на нетактичност и простоя!
При предпоследната ни среща пак ме разпитваше с глупави и крайно неуместни въпроси.

Така че, момичета, хората са различни.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #113 -: Август 11, 2008, 19:47:36 pm »
Lisko,Milena,благодарим ви за съветите и подкрепата :balk_5:!
Само,който не е на нашето место, не може да го почувства.
Само да поясня,че не става въпрос за приятелите и близките,които знаят и помагат с каквото могат-кой със съвет,кой да ти сложи подедния прегнил,и т.н,а за хората които просто така си питат,или си чешат езиците за твоя сметка.
И когато живееш в по-малък град е още по-трудно.Но хората са различни и реагират по свое му.
« Отговор #114 -: Август 14, 2008, 16:57:03 pm »
Привет и от мен до сега не се осмелявах да пише тук защото това ме разтройва.тази фраза направо ме убива и разплаква всеки бижи ден.Много ме боли.А миналият ден на роженният ми ден се разхождахме и едно малко датенце се затича към нас и викаше тате тате.Това ме кара да страдам още повече Не издържам повече това ме убива.
« Последна редакция: Август 14, 2008, 17:01:23 pm от sisiidani »
*
« Отговор #115 -: Август 14, 2008, 16:58:30 pm »
Права си Сисидани,а хората стяхното любопитство само сипват сол в раната :x

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #116 -: Ноември 05, 2008, 15:35:53 pm »
Срещам преди малко  един познат -чакаха бебе - и казва ,че се е  родило   момченце 3.900  в неделя .
Аз така се зарадвах ,че  всичко е наред  с майката и бебока  -искрено му честитих  -аз  засиях направо -а  той  един унил ми се  стори -сигурно има   и грижи човека .
Той ми отговаря  с дежурната  фраза "Айде -вие какво чакате  -няма ли да правите бебе" -ами какво да  му отговоря -усмихната  казах -"Е,има време  -всичко по реда  си ".
Човека  едва ли е искал да ме засегне -просто това  си е  дежурна фраза , като че ли  в подобна ситуация. .
Но хубавото е ,че аз  не се засегнах-продължих усмихната и  не ми стана  гадно ,кофти или криво .
С  надежда  да  не с е засягаме  ,а скоро да издуем тумбаци  и  да ставаме все по-малко  ловуващите  и чакащите  ,а повече   да сме  preggo.

*

Veselia

• 218
  • И все пак тя се върти!
« Отговор #117 -: Ноември 05, 2008, 16:59:02 pm »

..........
С  надежда  да  не с е засягаме  ,а скоро да издуем тумбаци  и  да ставаме все по-малко  ловуващите  и чакащите  ,а повече   да сме  preggo.

:balk_602: :balk_602: :balk_602:
*

Isidimi

• **
  • 81
  • никога не губи кураж
« Отговор #118 -: Ноември 12, 2008, 15:43:09 pm »
   Ей, момичета, жалко, че скоро никой не е писал тук, но аз само да споделя, че хората са наистина много злобни и явно се хранят с чуждото нещастие, а ние трябва да сме над тях и да не се отчайваме..И на мен са ми честитили "мнимата ми бременност" много пъти, дори се носеха слухове, че съм се омъжила, защото съм бременна, и знам, колко е гадно...НО НЕ СЕ ПОДАВАЙТЕ НА УНИНИЕТО!!! :bighug: ВСЯКА ЕДНА ОТ НАС, ЩЕ СТАНЕ МАМА..СИГУРНА СЪМ В ТОВА...
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #119 -: Ноември 16, 2008, 22:21:21 pm »
Когато мен някой ме пита отговарям :"опитваме и не се получава"
Е, определено въпросът се изчерпва моментално и никой повече не ме занимава....По-добре да ме съжаляват, отколкото всеки ден да ми викат "Ами айде деееееее" Не се чувствам болна, пък и така спокоино си излизам по прегледите, които ми се налага да правя по доктори....
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"