Мили момичета въоръжете се с търпение и по възможност избягвайте хора, които съзбателно ви нараняват. И аз съм се сблъскала с подобни "доброжелатели", включително и в семейството ми. Свекърва ми е много добра жена, живеем заедно, разбира ме се, отлично знае защо не можех да забременея, но е малко нетърпелива и все кроеше планове за бъдещите й внуци. По всякакъв повод казваше от рода на " като се родят децата, това ще стане, прави сега каквото искаш, защото като се родят децата..." и т.н. Аз вътрешно се ядосвах много, но все не смеех да кажа нещо. Един ден просто ми писна, извиках я в нашата стая и съвсем спокойно и обясних, че всяко нейно подмятане от този род ме травмира и непрекъснато бърка в раната ми. Твърдо заявих че не искам в мое присъствие да чувам подобни думи. Тя беше изненадана, но прояви разбиране и наистина от там насетне се постара да не ме "тормози" по този начин. А на другите любопитни директно казвах, че и на мен много ми се иска да забременеея, но не се получава. Не съм крила и не съм се чувствала по-ниска класа човек, заради този ми проблем. Дори започнах да иронизирам себе си по този повод и това им затваряше устата, а аз се чувствах добре. С годините всичките ни познати и роднини знаеха, че да имаме проблеми с потомството, но и че правим всичко, което зависи от нас. Така след 6,5 г. първичен стерилитет забременях и повярвайте ми всички се радваха заради нас. Успех мили и вярвайте, че бог ще чуе молбите ви и смело напред. Стерилитета е заболяване като всички останали - нужно е време и средства за да се лекува, но всичко това си струва повярвайте ми.