Аз не смея да препоръчвам, че всеки е различен и за едни едно е добро, а за други лошо. Но да споделя моя опит: аз съм с много къдрава, дълга коса. А ла Елена Петрова.
Гребен на сухо не влиза. Само под душа, докато е намазана с 2 шепи балсам. Напоследък мия на 2 дена с Хед-енд-Шолдърс (2 в 1) или Дав за суха коса, после 2 шепи балсам Дав за суха коса, или балсам Сънсилк за къдрава коса. Сресвам така както е мазна. После, докато е мокра- Вела (Пеевата
) пяна за оформяне на къдриците и духам със сушката. Може да е нескромно, но косата ми изглежда превъзходно. Много често ми се налага да обяснявам как я правя такава красива. Ей на, похвалих се. Пл@йте да не ми е уроки!
Къдравите коси са много сухи по принцип. Разковничето е много, много хидратиращи балсами и маски. В България ползвам бадемова маска (в една кафява кутия, вътре е жълта и докарва на ванилово нишесте, иде ми с лъжицата да я започна), бадемов балсам-един такъв като боза и на цвят, и на консистенция, купувала съм си и бадемово олио, но с него беше голям гаф-миришех на пържена поничка цяла семица.
Не сресвам, само от миене на миене. Не че не искам. Не мога!
Връхчета режа на 5-6 месеца. За да не се сплатява и заплита, спя на опашка. Зимата ми е по-добре косата, лятото, милата, много страда. Боже, имам си един бял косъм. Направо не знам като почна да я боядисвам какво ще правя-тя ще стане още по-суха от боята. Може би ще трябва да я подкъся, да не я мъча...
Мари-Антоанет