0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро в АГ-Варна
« Отговор #500 -: Май 19, 2008, 21:22:18 pm »
Александров даде "зелена светлина" и аз си бих първата инжекция  :D
Успех!  :D
*
« Отговор #501 -: Май 19, 2008, 21:51:58 pm »
Ето че и аз отново започнах да посещавам любимата ни болница :lol:Днес минах преглед,Александров даде "зелена светлина" и аз си бих първата инжекция  :D
Тини, хайде след известно време да се похвалиш и с друго ... :)
Благодарим Ви Д-р Александров!
*
« Отговор #502 -: Май 19, 2008, 23:10:22 pm »
Дори,надявам се да се случи и този път да е докрай-искам всичките девет месеца :lol:Лека бременност ти желая,наслаждавай  се !

*
« Отговор #503 -: Май 19, 2008, 23:23:04 pm »
Момичета ,да ви питам и вас,днес си направих нови хормонални изследвания и ми се иска да коментирате.На мен ми се виждат добре,като се има предвид,че съм с поликистозни яйчници.Вие какво мислите?Изследванията са правени на трети ден от МЦ.

TSH 0.609 mU/l  0.35 - 5.00
Prolactin 82.23 mlU/l  М(83.0 - 414), Ж(90 - 523)
LH 10.59 IU/l   М(1.0-5.8) Ж(фол 1.9-8.0; овул 11.3-59.0; лут 0.8-
FSH 3.70 IU/l   М(1.0-10.5) Ж(фол 2.4-9.3; овул 3.9-13.3; лут 0.6-
Estradiol 0.167 nmol/l  М(0.0-0.13) Ж(фол 0.08-0.79; овул 0.7-2.1; лут 0.0
Testosteron 3.09 nmol/l M(6.8 -39.00) Ж(0.18 -2.55)

*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #504 -: Май 20, 2008, 09:11:13 am »
момичета здравейте!!!Аз приключих с инвитрото поне засега.Налага се да правя конизация и чак след това ще се въстановят опитите за инвитро.
Успех на всички- желая ви го от сърце!!!
Целувки и прегръдки!!!!
*

audifen

• **
  • 99
  • Обичам да обичам!
« Отговор #505 -: Май 20, 2008, 11:03:36 am »
TINI78пожелавам ти успех!
Относно изследванията според мен половите хормони показват типичната картина на поликистозата, не ти ли бяха предложили преди инвитрото терапия примерно с метформин. Честно казано не знам как ставата нещата с ивнитро и поликистоза?
Пролактина според мен е нисък, в повечето случаи е добре да е на горна граница отколкото на долна, ако взимаш препарат за него по-добре попитай дали не е добре да го намалиш.
ТСХ е в граница, но пак е към долните реф.стойности. За ок. се счита до около 0,5.
Съжалявам, че в АГ няма ендокринол, който да следи тези неща, защото са изключително важни.
Сега не се разсейвай с тези хормони, след като Александров ти е казал да започваш. 
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #506 -: Май 20, 2008, 18:23:00 pm »
...Налага се да правя конизация ...

Какво беше това,бе мила?Нещо търсачката не ми намира нищо по въпроса,а думата ми е много позната...що ли беше...
:ask:
« Отговор #507 -: Май 20, 2008, 18:57:18 pm »
http://koog-vma.com/statii-19.htm
Намерих нещо по въпроса с конизацията на този сайт. Общо взето не ми прозвуча добре - нещо свързано с диагностика на предракови изменения на маточната шийка. Klem4e дано всичко бъде наред с теб и да няма нищо сериозно :goodluck:
*
« Отговор #508 -: Май 20, 2008, 19:10:40 pm »
TINI78пожелавам ти успех!
Относно изследванията според мен половите хормони показват типичната картина на поликистозата, не ти ли бяха предложили преди инвитрото терапия примерно с метформин. Честно казано не знам как ставата нещата с ивнитро и поликистоза?
Пролактина според мен е нисък, в повечето случаи е добре да е на горна граница отколкото на долна, ако взимаш препарат за него по-добре попитай дали не е добре да го намалиш.
ТСХ е в граница, но пак е към долните реф.стойности. За ок. се счита до около 0,5.
Съжалявам, че в АГ няма ендокринол, който да следи тези неща, защото са изключително важни.
Сега не се разсейвай с тези хормони, след като Александров ти е казал да започваш. 
Да така е ,права си,това е типична картинка на поликистоза-всичко си пасва.За Пролактина също си права.За него ендокринолог ми беше изписал Бромокриптин и ми каза да го пия дълго време,а моята стойност се беше повишила еднократно и то в допустими граници.Само че аз ,на своя глава,по време на ин-витрото не го пих ,а сега преди 2 седмици поднових.Александров като чу ,че пия Бромокриптин,ми каза веднага да спирам това гадно лекарство и сега вече не го пия,така че ще се дигнат стойностите.Обаче за ТСХ-то нищо не знам-добре ли е ,зле ли е ще ми каже в петък :wink:

*
« Отговор #509 -: Май 20, 2008, 20:45:20 pm »
...Налага се да правя конизация ...

Какво беше това,бе мила?Нещо търсачката не ми намира нищо по въпроса,а думата ми е много позната...що ли беше...
:ask:

Операция на шийката на матката.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #510 -: Май 20, 2008, 22:03:04 pm »
Ох,сега прочетох всичко за конизацията.  :? Благодаря ви,snejka_7 и mpia !

klem4e,искрено ти желая успех със предстоящата операция.Дано скоро след това сбъднеш мечтата си!С теб сме!Късмет! :goodluck: stork-boy stork-girl
« Отговор #511 -: Май 21, 2008, 07:43:34 am »
Здравейте мили момичета, ето че се появих най-после (вкъщи нямах достъп до компа, но сега вече съм на работа и мога да си пиша до насита). Миналата седмица и аз бях “пунктирана” и “тарнсферирана”.
Извадиха 8 яйцеклетки., оплодиха се 5, от които 3-4 започнаха да се развиват добре и на втория ден ми върнаха двечки. Вкъщи си постоях 4 дена на по-лек режим, но си вършех и домакинската работа (не можах да остана в леглото през цялото време). Днес ми е 5 ден от трансфера и вече започнаха някои оплаквания: малко да повървя и се задъхвам, имам сърцебиене, вените на краката ми изпъкнаха леко (по принцип страдам от разширени вени, но не е нещо сериозно), но сега на пипане се усещат по-изпъкнали. Помислих си да не би това да са признаци за вторична хиперстимулация, но коремът ми е плосък като дъска. Ако се засилят тези симптоми ще взема да звънна на доктора, за сега се търпи.

Момичета, да ви попитам тези от вас които имат проблеми със ходенето по голяма нужда сега как се справят след трансфера? Попрочетох, че сената и др. слабителни не били за препоръчване, а на мен Дуфалак не ми действа  :oops:.

Дори, хайде, хаирлия да е и дано  да повлечеш крак. Официално честито и от мен! Много много щастие ти желая!  :ballons:

Hoffnung, а във връзка с тези разширени вени правила ли си изследване за АФА, защото съм чувала, че именно при такива проблеми са налице тези антитела. Имаш ли някаква назначена терапия при евентуална бременност?
*
« Отговор #512 -: Май 21, 2008, 08:19:00 am »
Klem4e, прегръщам те силно  :bighug: и ти пожелавам всичко да мине по "мед и масло" и на есен да си пак строена в редиците и да сбъднеш мечтата си. Стискам ти палци миличка
Благодарим Ви Д-р Александров!
« Отговор #513 -: Май 21, 2008, 09:35:38 am »
Snejka_7 не съм правила никакви генетични и имунологични изследвания. Не съм и предполагала че ще има такава реакция от хормоналните лекарства при Ин Витро. Имам една прекъсната по желание бременност преди 10 години, но това може би не е показателно,  че проблем не съществува.

Ами то скоро ще стане ясно как стоят нещата, другата седмица ще трябва да си направя тест :). Иначе всички изследвания, които съм правила досега(кръвни и хормонални) са били винаги в границите, но дали по тях може да се съди за евентуални АФА не знам.

За момичетата от Варна - видяхте ли статията относно намеренията на община Варна да подпомогне 100 двойки като им отпусне безвъзмездно по  5 000 лева за ин витро процедури? Доколкото разбрах (по непотвърдена информация) бройките щели предварително да се разпределят м/у 3-те Ин Витро центъра във Варна. Браво на общинарите! Обаче според мен могат да подпомогнат повече желаещи като понамалят средтсвата (например по 2 500 лева на двойка), но може би аз смятам така от позицията на минала през по-лека стимулация. Ще почакаме и ще видим какво ще стане, но инициативата е похвална.

*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #514 -: Май 21, 2008, 09:44:16 am »
Ето инфо:

Възраст до 40 години на жената и адресна регистрация са необходими за отпускане на финансова помощ за инвитро оплождане
09.05.2008 14:12

Това реши на заседание ПК “Здравеопазване” към варненски общински съвет
Адресна регистрация във Варна и възраст на жената до 40 години са критериите, на които трябва да отговарят бездетните семейства, желаещи да получат финансова помощ за инвитро оплождане. Това реши на заседание днес постоянната комисия “Здравеопазване” към варненски общински съвет. Приемането на молби ще започне от началото на месец юни, след одобрение на следващата общинска сесия. По време на днешното си заседание съветниците одобриха отпускането на еднократна помощ на 78 лица, а 8 от молбите бяха отхвърлени. Общият размер на гласуваните средства е около 40 000 лева. Комисията реши да бъде открита процедурата по акредитация на АГ – болница във Варна и да бъдат раздадени анкети, с които да бъде направена финансова и медицинска оценка на работата на ДКЦ-тата, диспансерите и болниците в града.

http://radiovarna.com/news.php?page=news_show&newsID=16099

*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #515 -: Май 21, 2008, 13:21:50 pm »
Благодаря ви момичета за подкрепата- наистина ми е нужна.Два дни ревах , но вече е време да се действа.Беше ми много тежко защото отивах за уточнение дозата на пурегона , а то какво се оказа - предраково състояние.Дано да се отърва само с конизация , че ако излезе нещо по- сериозно няма да ставам и за инвитро.Мина ми и ядът че нито едно светило не ме прати на биопсия след като съм с този резултат /ПАП ІІІ А / от доста време.Но живота продължава.
На всички вас - мили момичета желая само щастие и сбъднати мечти.
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #516 -: Май 21, 2008, 13:30:57 pm »
да гушкате много , здрави и палави бебчета.Да бременеете безпроблемно и заради мен.
Целувам и прегръщам всички ви.
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #517 -: Май 21, 2008, 13:50:57 pm »
klem4e, успех!!!
« Отговор #518 -: Май 21, 2008, 14:18:27 pm »
Klem4e, в такива моменти аз се успокоявам, че хубавите работи стават бавно, което означава, че много хубави неща те чакат. Но който както и да те успокоява, само ти си знаеш какво ти е в момента.

На мен пък вече ми излязоха 3 пъпки на лицето (такива ми се появяват преди да ми дойде), уж си обещах да не се вглждам в никакви признаци, но ако някой може да ми каже как да стане това… аз не успявам.

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #519 -: Май 21, 2008, 23:04:35 pm »
Klem4e пожелавам ти всичко да мине добре и наесен да сме заедно пред кабинета на док:)
Hoffnung, остави симптомите и се наслаждавай на ембриончетата си:)а аз ти пожелавам да си останат там цели 9 месеца:)

Как си Дори?

Аз момичета съм в емоционална треска:)В неделя посрещам съпруга си и макар да нямаме време за ново инвитро сме решили да изкараме една прекрасна ваканция (дано) след 4 месеца раздяла:)

На всички ви стискам палци и се надявам да сте добре:)