0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Инвитро в АГ-Варна
« Отговор #480 -: Май 16, 2008, 11:48:09 am »
ДОРИ Честито вече с пълен глас, а не тихичко както преди  :D Успех с бременеенето и дебелеенето, дано са 2 бебчета  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #481 -: Май 16, 2008, 14:29:11 pm »
ЧЕСТИТО ДОРИ!!! имам въпрос:колко време беше на декапептил?
*
« Отговор #482 -: Май 16, 2008, 14:33:16 pm »
ЧЕСТИТО ДОРИ!!! ИМАМ ВЪПРОС:КОЛКО ВРЕМЕ БЕШЕ НА ДЕКАПЕПТИЛ?
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #483 -: Май 16, 2008, 15:16:57 pm »
Здравейте момичета , питам ви как се бие подкожно.???
Забива се под прав ъгъл под кожата в корема - все едно държиш химикал / така е обяснил д-р Стаменов в книгата си/
или се забива спринцовката под много лек наклон почти успоредно на кожата???
Притеснявам се защото първите два дни си бих диферилина по първия начин , а после вторите два дни ми ги би една мед. сестра по втория начин.Та кой е верния начин на биене на подкожните инжекции и дали съм си навредила ако нещо не съм направила като хората.Задръстих ви от въпроси.Звънях на Ани да я питам , но явно имат много работа и не ми вдигна телефона . 8O
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #484 -: Май 16, 2008, 15:19:41 pm »
Аз бия под прав ъгъл, защипвам си кожната гънка и бода, след като пробода кожата пускам и инжектирам.
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #485 -: Май 16, 2008, 15:30:28 pm »
Евро , много ти благодаря за отговора - значи  не съм сгрешила много.
Пък и тя кожата ми е със голяма сланинка т.е. е дебела и с тази къса инсулинова игла сигурно не е от такова голямо значение , но за всеки случай да попитам.
Дори, как си мамче ???И на теб ти благодаря -Почивай си и се наслаждавай на бременноста си пълноценно .
Целувки на всички от мен.
*
« Отговор #486 -: Май 16, 2008, 16:19:56 pm »
Lisko, хайде миличка организирай се, помниш ли - ти ми даде старта(обасни ми кое как), че ако са повече от едно ще имаш да наваксваш с поправителния :)
Добре съм иначе,  т.е. няма никакви изменения в начина ми живот. Сега минах на друга фаза в диетата предвид бременеенето. Надявам се много да не кача, но ако кача, знам поне как се свалят после. Хубавото й е, че се научих да не ми се преяждат разни неща  :D

ЧЕСТИТО ДОРИ!!! имам въпрос:колко време беше на декапептил?

Ева, на декапептил бях от седми до 14-ти по една ампула, а после от 15-ти до 25-ти по половин

Благодарим Ви Д-р Александров!
« Отговор #487 -: Май 16, 2008, 18:29:32 pm »
Здравейте милички!!! Да дам отчет и аз - вчера ми беше пункцията, извадили са ми около 12 яйцеклетки, днес д-р Александров ми каза, че имаме 6 оплодени и ме вика за трансфер в неделя /18.05./. Да ви се оплача - от пункцията най-болезненото нещо беше.... да ми намерят вена. Просто кошмар беше :(  Ани ми хванала лявата ръка, анестезиоложката - дясната и двете бодат на поразия, буквално ме бяха разпънали на стола. Абе ужас. Но всичко се изтърпява, като знаеш какъв е залога. Успехи пожелавам на всички момичета.
Дори, пак да ти честитя и дано всички повторим твоя успех :bighug:
« Отговор #488 -: Май 16, 2008, 18:38:09 pm »
Браво Снежка, 6 е много хубава бройка :D В неделя док ще избере най-хубавите :D
Пожелавам ти лек трансфер и дните до двете чертички да минат бързо :bfp: :crossfingers: :sucky:
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #489 -: Май 16, 2008, 22:31:29 pm »
Снежка, не каза кой последно уцели вена ... :)
Защото при мен Ани от първия път налучка, а анестезиоложката каза, че вени нямам (тя е първата от нам си колко години насам, която казва такова нещо). Гугутката сладка започна да се оглежда за вени на китката, само че там е ужасно болезнено - знам от опит и все още имам белези от такова бодене ииии и казах, че си имам вени, да намери. Тя като се притесни ... ужас :) Ани през това време ме изми, подсуши и дойде тя да ми търси веничка. И мен ме бяха опнали да ме боцкат в двете ръце, но като си помислих колко пъти се боцках сама по време на трансфера и ми беше все едно :)
Пожелавам ти всички 6 ембриончета да се развият добре, да върнете и да има за замразяване. А тези които върнете - всички до едно да се хванат.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #490 -: Май 16, 2008, 23:20:10 pm »
Lisko, хайде миличка организирай се, помниш ли - ти ми даде старта(обасни ми кое как), че ако са повече от едно ще имаш да наваксваш с поправителния :)

Дори, аз така съм застанала на старта, че ще поставя световен рекорд по бягане:)
или по скоро по настигане:):):)
Само да сте здрави всички и да са наред нещата:)
моята е лесна:)назад няма ,само напред:)

« Отговор #491 -: Май 17, 2008, 09:10:16 am »
Снежка, не каза кой последно уцели вена ... :)
Защото при мен Ани от първия път налучка, а анестезиоложката каза, че вени нямам (тя е първата от нам си колко години насам, която казва такова нещо). Гугутката сладка започна да се оглежда за вени на китката, само че там е ужасно болезнено - знам от опит и все още имам белези от такова бодене ииии и казах, че си имам вени, да намери. Тя като се притесни ... ужас :) Ани през това време ме изми, подсуши и дойде тя да ми търси веничка. И мен ме бяха опнали да ме боцкат в двете ръце, но като си помислих колко пъти се боцках сама по време на трансфера и ми беше все едно :)
Пожелавам ти всички 6 ембриончета да се развият добре, да върнете и да има за замразяване. А тези които върнете - всички до едно да се хванат.

Дори развесели ме  :lol:, въпреки, че тогава въобще не ми беше до смях. След безуспешни опити за намиране на вена по ръцете, двете едновременно започнаха да опитват с една вена на китката, не успяха, хванаха втора до нея и заедно мушкаха там, то една кръв като тръгна, цялата ми ръка беше кървава, док стои отсрани безмълвен и чака, ли чака. Абе както и да е, мина и замина. Да видим утре какво ще става :party:
*

audifen

• **
  • 99
  • Обичам да обичам!
« Отговор #492 -: Май 17, 2008, 09:57:35 am »
snejka_7 пожелавам ти късмет, висчко да мине като по вода и след две седмици да се радваш като Дори!
doriотново ти честитя голямата радост!
Също така искам да те питам, за режима на Дюкян. Ти колко време преди инвитрото го беше започнала, прочетох че доки не е имал нищо против да дюкянстваш по време на процедурта. Моля те пиши колко килограма успя да свалиш, мислиш ли че отслабването е подпомогнало успеха на процедурата и имаше ли някакви проблеми. Аз също започнах режима, но преди 6 дни. За инвитро ще се подготвям от края на август, дали няма да объркам нещо с диетата, разбира се ти не си специалист, но бих искала да чуя твоето мнение.
« Отговор #493 -: Май 18, 2008, 07:00:11 am »
Мацки искам да ви питам нещо. Док ми изписа след пункцията 3 апмули Прегнил 1500 да се слагат по схема 3 дни. Някой знае ли защо се слага Прегнила? Чувала съм, че го изписват на жени вече бременни за задържане, ако имат някакви проблеми. Но при нас защо  :ask:
*
« Отговор #494 -: Май 18, 2008, 09:54:16 am »
Мацки искам да ви питам нещо. Док ми изписа след пункцията 3 апмули Прегнил 1500 да се слагат по схема 3 дни. Някой знае ли защо се слага Прегнила? Чувала съм, че го изписват на жени вече бременни за задържане, ако имат някакви проблеми. Но при нас защо  :ask:

Прегнила е вид поддържаща терапия, някои лекари го изписват след трансфер. Аз не съм му фен, първия опит бях на прегнил, защото после не можеш да си направиш по-ранен тест. Тъй като прегнила е ЧХГ дава фалшиви резултати, ако имаш бит прегнил трябва да се изчисти организма до към 5-6 дена след него и тогава да се прави тест. Това естествено не е нещо, което да те притеснява, щом док. е решил така, така! А всъщност самата му роля на прегнила е да "накара" жълтото тяло, образувало се след пукането на фоликула да произвежда повече прогестерон.
Успех на трансфера! :D
« Отговор #495 -: Май 19, 2008, 12:33:50 pm »
Здравейте мили момичета, ето че се появих най-после (вкъщи нямах достъп до компа, но сега вече съм на работа и мога да си пиша до насита). Миналата седмица и аз бях “пунктирана” и “тарнсферирана”.
Извадиха 8 яйцеклетки., оплодиха се 5, от които 3-4 започнаха да се развиват добре и на втория ден ми върнаха двечки. Вкъщи си постоях 4 дена на по-лек режим, но си вършех и домакинската работа (не можах да остана в леглото през цялото време). Днес ми е 5 ден от трансфера и вече започнаха някои оплаквания: малко да повървя и се задъхвам, имам сърцебиене, вените на краката ми изпъкнаха леко (по принцип страдам от разширени вени, но не е нещо сериозно), но сега на пипане се усещат по-изпъкнали. Помислих си да не би това да са признаци за вторична хиперстимулация, но коремът ми е плосък като дъска. Ако се засилят тези симптоми ще взема да звънна на доктора, за сега се търпи.

Момичета, да ви попитам тези от вас които имат проблеми със ходенето по голяма нужда сега как се справят след трансфера? Попрочетох, че сената и др. слабителни не били за препоръчване, а на мен Дуфалак не ми действа  :oops:.

Дори, хайде, хаирлия да е и дано  да повлечеш крак. Официално честито и от мен! Много много щастие ти желая!  :ballons:

*
« Отговор #496 -: Май 19, 2008, 13:56:30 pm »
Момичета, да ви попитам тези от вас които имат проблеми със ходенето по голяма нужда сега как се справят след трансфера? Попрочетох, че сената и др. слабителни не били за препоръчване, а на мен Дуфалак не ми действа  :oops:.

Hoffnung, за проблема описан по-горе - направи си салатка, в която вместо олио сложи течен парафин - 1 ч.л. - няма миризма, нито вкус, само че е кофти като се вземе без нищо - все едно да пиеш олио. Това го знам от Дюканките и наистина действа. Ако това не ти допадне като идея, опитай трици - една супена лъжица овесени или пшенични трици, накиснати малко в чаша кисело мляко. На ден човек може да изяжда до три супени лъжици трици.
« Отговор #497 -: Май 19, 2008, 14:15:10 pm »
При мен много помагаше кивито. На ден си хапвах по 5/6  кивита и проблемите изчезнаха. Почти през цялата бременност си хапвах киви за да не се напъвам във VC-то :wink:
« Отговор #498 -: Май 19, 2008, 15:49:13 pm »

Има едни свещички Eva Q много са ефикасни.
*
« Отговор #499 -: Май 19, 2008, 20:38:43 pm »
Ето че и аз отново започнах да посещавам любимата ни болница :lol:Днес минах преглед,Александров даде "зелена светлина" и аз си бих първата инжекция  :D