0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро в АГ-Варна
« Отговор #440 -: Май 12, 2008, 11:57:28 am »
Благодаря ти Дори!!! :bighug:
На мен ми обясниха че декапептил и диферелин е едно и също нещо само че едното е течно .Абе аз взех каквото ми беше изписано.Много се притеснявам докато излезе резултатът от биопсията- само да не ми блокира инвитрото , че ще се гръмна. 8O
Ти ходиш ли на работа в момента или си в къщи - да знам как да си подредя нещата .??Ако се стигне до там ДЕ.
Още веднъж ти стискам палци всичко да е наред и си мисли само хубави неща. :wink:

Klem4e, значи ако започнеш да си ги биеш в коремчето, ще ти кажа аз как правех, пък може да ти е от полза.
Първо изкарвам от хладилника инжекцията малко да се постопли или най-често я топлех в ръка до телесна температура (това го знам от свеки, която е медицинска сестра и ...аз в началото да си призная не го правех), измивам си ръцете със сапун и после почиствам мястото с напоен със спирт тампон. След това хващам сланинката на коремчето (хората само кожа, ама кой каквото има :) :) :) ). Боцкам, изтеглям малко за да видя дали не съм уцелила вена, което беше малко вероятно предвид подплатената ми кожица, но интересно - винаги го правех и баааавно, бавно започвам да пускам разтвора. После рязко изкарвах спринцовката и пак с тампончето върху мястото, където съм боцкала. :)
След третия път - все едно цял живот съм си биела инжекции :)
Впоследствие започнаха да стават много боцките и мааалко, малко ми посиня коремчето на местата, където беше боцкано, но момичета тук, малко по-напред в темата ми казаха, че трябва мястото първо малко да се помасажира и тогава да се боцка. Синките минаха за три дни.
Не знам дали съм успяла да обясня разбираемо, но ако има нещо, питай.

Благодаря на всички за стиснатите палци, и .... малко странно, но с чисто сърце мога да кажа - Обичам ви и искам всичко и при вас да мине добре и с положителни резултати  :bighug:
По време на стимулацията, когато четях, много ми се искаше да дойде и мойто време, когато тихичко приятелите от форума ще ми кажат честито ... Благодаря ви и ви прегръщам сиииилно силно :bighug:
Благодарим Ви Д-р Александров!
*
« Отговор #441 -: Май 12, 2008, 12:23:11 pm »
Klem4e, аз все пак да попитам-говориш за микродози диферелин, който се бие подкожно нали, а не за депо, който е мускулно и еднократно?
 Ако си с микродози-може в корема или ръката, където ти е по-удобно, в корема по не боли, гледам че Дори ти е обяснила добре техниката на поставяне, така че няма смисъл да се повтарям.  :D
 Успех!
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #442 -: Май 12, 2008, 13:11:44 pm »
пета, говоря за диферелин 0,1 които се бие подкожно, обаче като се знам каква съм пъзла и немога да гледам много, много такива неща- ще предоставя тази възможност на сестра ми да се изкефи на моята сланинка.Тя поне е наясно с подкожните инжекцийки.
Благодаря ви много милички за обясненията .
Абе шубе ме е щото много случки са ми минали през главата ама какво да се прави ще трая-представяики си бебчета.
*
« Отговор #443 -: Май 12, 2008, 16:27:39 pm »
моми4ета дали мога да си закупя пурегон 300е при условие 4е  са ми изписали какво да си вземам те. пурегон 100е и пурегон 50е а на ден трябва да си слагам по 450е имам възможност да си взема от турция пурегон 300е, в невидение съм какво да правя
« Отговор #444 -: Май 12, 2008, 16:49:05 pm »
Дори, мила, тичико честито и от мен :D Ще стискам палци втората чертичка да се превърне в ревящо бебче след 9 месеца :D

Трейси, защо не се обадиш да питаш лекаря си, аз наистина нямам идея но предполагам, че не би трябвало да е проблем :? дано се включи някой по-запознат!
Успех и на теб!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #445 -: Май 12, 2008, 17:03:57 pm »
Трейси, аз бях проучвала въпроса за пурегона преди да ми подарят едните ампулки и преди да разбера, че ще ми отпуснат от ЗК.
Има възможност да ползваш Пурегон пен, само че и ампулките бяха различни ...
Когато си отида у дома тази вечер, по което и да е време, ще ти пусна един линк, в него има описано как се слага пурегона от писалка... Там можеше да се дозира с точност.
Дано ти е от полза.
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #446 -: Май 12, 2008, 17:20:29 pm »
А от къде може да се закупи писалка и ще влиза ли в употреба при всички използвани медикаменти за инвитрото????
« Отговор #447 -: Май 12, 2008, 18:43:36 pm »
Здравейте на всички! Искам да ви питам нещо - днес ми е 10-ти ден стимулация и 12-ти ден от МЦ. Нормално ли е според вас да ме болят гърдите, при условие, че започнаха преди около 5 дни и сякаш оттогава се засилва болката. Същата болка като преди М, чувствителни зърна, само дето не са надути. Чудя се дали е нормално???
*
« Отговор #448 -: Май 12, 2008, 18:50:47 pm »
в турция поне в 4орло там имам познат ми каза 4е там от пурегона продават само по 300Е а ако ги закупя от там ми излиза много по ефтино за6тото на мен ми тябват по 450Е на ден, а писалки пурегон няма поне там.мисля да званя на  ани и да я попитам но пак те ми дадоха да си ги купя от бергалница и незнам какво да правя :(
« Отговор #449 -: Май 12, 2008, 19:24:18 pm »
 :balk_87:Ех,Дори,дано!Ще чакаме с нетърпение 15.05 да кажеш. :bighug:
*
« Отговор #450 -: Май 12, 2008, 21:25:47 pm »
А от къде може да се закупи писалка и ще влиза ли в употреба при всички използвани медикаменти за инвитрото????
Питай в Брегалница-цената на 900IU пурегон беше около 760лв (дано не се е променила), само че трябва да се закупят мисля две патрончета за да ти подарят и  писалката (не става с обикновените ампули ако това питаш).
 Но се обадете и питайте, слага се много по лесно, излиза доста по-евтино.
« Последна редакция: Май 12, 2008, 21:38:22 pm от peta »
*
« Отговор #451 -: Май 12, 2008, 22:38:05 pm »
не6то не ми е ясно за6то след като меже да се закупят по големи еденици не ни саветват док за това а ни карат да си вземаме мали ед.и дали дейстито е еднакво на малките и големите еденици
*
« Отговор #452 -: Май 13, 2008, 00:14:50 am »
Трейси, обещах да ти пусна линк към видеото за пурегона. Бях си го свалила от едно момиче от този форум, но не помня кое точно, защото беше отдавна...
http://hcp.organon.com/start/puregonpenINT.asp?C=26465395809727314815&pc=&email=&flashvars=&source=?SetSession=Yes&strGUID={2C97F8C0-7CC6-41C3-8DC6-9F9CC84BD4BD}&SID=610803253

Пурегона дали ще е в "разсафовка" по 300, 900, 100 или 50 единици, е все едно и също действието му, важното е дозата ... Съвета ми е да се обадиш на Брегалница (потърси телефона по-напред в темата - едно от момичетата го беше дало) и да попиташ върви ли все още този вариант, който Пета е дала, защото така ще ти е по-лесно - с писалка и по 900 единици, които ще делиш на два приема.
При мен този вариант отпадна, защото не купувах Пурегон, а ползвах този от касата и една позната (ЗЛАТНА ЖЕНА) ми подари 20х100 с минала годност (7 месеца след изтичане на срока ги ползвах) и пак имаха ефект... (естествено с разрешението на Александров.

Сещам се, че го питах, когато ми увеличи дозата на 300 единици на ден, как да ги бия - наведнъж или на два пъти и той ми отговори, че е по-добре да е на два пъти, но ако не ми се боцка на ден по три пъти, да го слагам наведнъж. Аз обаче реших да е на два пъти пурегона и го слагах така: 1/2 декапептил+100 единици пурегон от двете страни на пъпчето и вечерта 200 единици пурегон от едната страна. При по-голямата доза обаче - вечерната, започнах да получавам синки по коремчето и вечерната доза я направих така: в две спринцовки с две боцкания пак от двете страни на пъпчето - така по-малко ме болеше и ми беше по-лесно да поемам дозичката.

Здравейте на всички! Искам да ви питам нещо - днес ми е 10-ти ден стимулация и 12-ти ден от МЦ. Нормално ли е според вас да ме болят гърдите, при условие, че започнаха преди около 5 дни и сякаш оттогава се засилва болката. Същата болка като преди М, чувствителни зърна, само дето не са надути. Чудя се дали е нормално???

Снежка, аз последните дни спях със сутиен - чувствах ги като тежест и страшна болка, доста по - силна от преди МЦ... Дори вечер спях със сутиен и когато се подготвях за пунцията и Ани ми каза да остана само по нощничка и чехли, бях страшно разочарована (аз се бях стъкмила пак със сутиена :) ).

Брей, че дълъг пост .. :oops:
Пак се отприщих да пиша :)
Хайде цунки и дано е полезно всичко изписано.

*
« Отговор #453 -: Май 13, 2008, 12:24:23 pm »
Дори,честито :kickgirl:Пожелавам ти всичко да е ок!
Снежка,това с гърдите е нормално.Мен ме боляха зверски,бяха станали двойни и твърди.Моят съвет е да ги разтриваш,помага поне за известно време.

*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #454 -: Май 13, 2008, 12:30:15 pm »
здравейте момичета !!!снощи ми биха за първи път фиферелин в ръката - тряббва да ви кажа че бая ме болеше.Само мен ли ме боли незнам :(
Ама ще се трае няма как!!!!
*
« Отговор #455 -: Май 13, 2008, 12:36:11 pm »
В такъв случай ти пожелавам успех!

Моето мнение е че, стимулацията си е стимулация, а точно такава бих асоциирала с АРТ, още повече че 10 Гонала съвсем не е нищо, в смисъл че, аз на второто бях Икси с 10 гонала и 8 менопура за 13 яйца.
Евро,все пак с док.решихме да използваме стимулацията и да направим едно инсе.Аз още не съм 100% сигурна,но се замислих над твоите думи,че стимулацията предполага АРТ.

*
« Отговор #456 -: Май 13, 2008, 13:08:24 pm »
снощи ми биха за първи път фиферелин в ръката - тряббва да ви кажа че бая ме болеше.Само мен ли ме боли незнам :(
Не те боли само теб  :wink:, в ръката е доста по-болезнено от колкото в корема.
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #457 -: Май 13, 2008, 14:27:38 pm »
Благодаря ти Пета :bighug:
Мислих си , че от толкова преживяни болки/физичестки/ съм се повредила нещо или съм започнала да превъртам.
Много ме успокои- благодаря ти много. :balk_21:
« Отговор #458 -: Май 13, 2008, 14:34:06 pm »
Момичета, чувствам се ужасно, просто чак физическа болка имам, не знам може от хормоните да ми е изострена чувствителността, но просто не съм на себе си! Днес ми беше последния преглед преди пункцията на 15.05. /т.е. ми е 13-ти ден от МЦ/ и док ми казва, че лигавицата ми е "8 мм на въобръжение". Направо откачих. Буквално се престраших да попитам не е ли малка и получих като отговор с недоволен тон: "в интернет какво пише, малка ли е", след това си излезе и ме остави на сестрата. Не знам от какво съм по-разочарована, дали от тая пуста лигавица, дето не расте или от отношението на док. Такова доверие имах в началото... не знам, объркана съм... оставила съм тялото и съдбата си в ръцете им
« Последна редакция: Май 13, 2008, 14:36:12 pm от snejka_7 »
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #459 -: Май 13, 2008, 15:16:36 pm »
В такъв случай ти пожелавам успех!

Моето мнение е че, стимулацията си е стимулация, а точно такава бих асоциирала с АРТ, още повече че 10 Гонала съвсем не е нищо, в смисъл че, аз на второто бях Икси с 10 гонала и 8 менопура за 13 яйца.
Евро,все пак с док.решихме да използваме стимулацията и да направим едно инсе.Аз още не съм 100% сигурна,но се замислих над твоите думи,че стимулацията предполага АРТ.
Тини, много се радвам на това разумно решение!  :D
Аз изхождам от факта че, твоята стимулация предполага повечко ресурс и не си струва да рискувате със секс, чисто по "технически причини" /напр. колкото и да е малка вероятността да не оттдели достатъчно еакулат, въпреки че показателите са О.К./ :wink:
Стискам палци!  :crossfingers:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com