0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро в АГ-Варна
« Отговор #20 -: Март 10, 2008, 22:54:29 pm »
Mи Ковачев ми назначи стимулацията и той си ме следеше по време на нея.Пункцията също ми я прави Ковачев,а Александров  ми направи трансфера.
*
« Отговор #21 -: Март 20, 2008, 11:46:06 am »
здравейте и от мен аз също съм при док.ковачев и на мен ми изписа регулон но от вторият ден,за6тото хормона фсх не му хреса и трябва да пускам изследване наново а вие как сте с хормоните.аз сащо сам от добрич и ме притеснява ходенето до варна всеки ден а и ходя на работа.наистина ли можем да си бием инжекциите сами. благодаря и успех на всички момичета мижем да се засечем в аг-то така както гледам вси4ки сме с близки дати
*
« Отговор #22 -: Март 20, 2008, 13:15:49 pm »
Mиличка аз съм от Русе.Пътувах си през цялото време .Хормоните ми ги биха мъжа ми и майка ми.Не се притеснявай Ковачев и Александров  са много добър екип
« Отговор #23 -: Март 20, 2008, 15:10:08 pm »
Здравейте момичета! И на мен ми предстои ин витро във Варна през м.май. Ходя на консултации при Маркова. Но това, което пишете малко ме смути. Маркова ми спомена, че трябва да направим предварителни изследвания с мъжа ми /СПИН, Васерман, Хепатит В и С/, отделно само аз влагалищен секрет, кръвна захар, ПКК и т.н. След като ми дойде /около 30-31.03./ на 3-5 ден изследвам хормони /FSH, LH, Prolactin/ и ПОСЛЕ се обаждам на някакъв тел.в АГ болницата да си запиша час за сондаж и да ми видят изследванията и да ми изпишат някакви хапчета??? уж подготвителни. /Маркова ми каза, че това щяло да стане преди 19-ия ден от цикъла/. Като ми дойде следващата менструация започваме със същинската стимулация. Но нищо не спомена да пия Регулон или Логест, както някои от вас пишат. На вас всъщност за какво ви ги изписаха /доколкото знам това са противозачатъчни/.
*
« Отговор #24 -: Март 20, 2008, 15:35:47 pm »
Снежи, всичко, което ти е казала доц. Маркова е съвсем както трябв, не се притеснявай. Просто си следвай реда, който ти е казала тя и всичко ще е наред.
Противозачатъчни се пият профилактично - за регулиране на цикъла и за намаляване риска от задържане на фоликули в предходния цикъл. Но не са задължителни. Щом не ти е казала, не се тъпчи излишно с лекарства. А може в АГ като отидеш, те да ти предпишат някакви.
Не се притеснявай, попаднала си в добри ръце. :)
« Отговор #25 -: Март 20, 2008, 15:50:49 pm »
Здравейте момичета, аз също съм в екипа на д-р Александров.Ноемри беше пърото ми ин витро неуспешно за жалост.През май или юни несец милим да опитаме втори път отново със същия екип.При мен пункцията я прави д-р Козовски-младши.Д-р Александров нблюдаваше как се развиват яйчниците по време на стимулациата,назначаваше дозата ампули и съответно той ми направи и трансфета на ембрионите.
Аз лично сама си слагах инжекциите не ми се видя токлова трудно.За целта помолих Ани сестрата да ми покаже веднъж, пък и на самата листовка в опаковката е показно на картинка как се слагат инжекциите така,че не ми беше трудно.
Успех на всички и дано пролетната сесия бъде по-добра от миналата есен.
*
« Отговор #26 -: Март 20, 2008, 19:15:56 pm »
аз лично незнаех че регулон е противозачатъчно а и док не ми каза-защо ли и за6то не важи за всички за инвитро ?
*
« Отговор #27 -: Март 20, 2008, 19:24:35 pm »
ПОСЛЕ се обаждам на някакъв тел.в АГ болницата да си запиша час за сондаж и да ми видят изследванията и да ми изпишат някакви хапчета??? уж подготвителни.
Доц. Маркова изписва обикновено "примолут нор 5" за 10 дни, някъде от 19-ия ден на цикъла.
*

petq74

• 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
« Отговор #28 -: Март 20, 2008, 20:06:15 pm »
Цитат
Доц. Маркова изписва обикновено "примолут нор 5" за 10 дни, някъде от 19-ия ден на цикъла
също така-аспирин протект,фолиева киселина и преднизолон ф.На 21 ден от цикъла се слага блокажа на хормоните-диферилин.След около 13 дена след на4алото на тези хап4ета ти идва цикъла и запо4ват със стимулацията/при мен е с пурегон/което трае между 10 и 14 дена зависи как варвят нещата.След края на стимулацията на ве4ерта се слага 10000 единици прегнил и след 36 4аса се прави пункцията.След като извадят яицеклетките още същия ден се оплождат и след 3 до 5 дена е трансфера.   P.S.Блокажа може и да не е с деферилин а с декапептил.Тогава се работи по друга схема.Дефирилина е една инжекция,а декапептила са няколко.   
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*
« Отговор #29 -: Март 20, 2008, 21:39:35 pm »
Maркова вече не е в АГ-то.Пък и този Преднизолон чак не виждам защо го изписва.Въобще работи със стимулация от преди 100 години.Няма да продължавам нататък с мнения защото не са много позитивни
*
« Отговор #30 -: Март 20, 2008, 21:49:40 pm »
 P.S.Блокажа може и да не е с деферилин а с декапептил.Тогава се работи по друга схема.Дефирилина е една инжекция,а декапептила са няколко.   
Декапептила също може да е една инжекция-декапептил депо.  :D
*
« Отговор #31 -: Март 20, 2008, 22:28:33 pm »
как да не е при последният ми преглед  ж аг я видях
*

petq74

• 373
« Отговор #32 -: Март 20, 2008, 23:40:18 pm »
Цитат
Декапептила също може да е една инжекция-декапептил депо. 
:lol:да може
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*
« Отговор #33 -: Март 21, 2008, 09:25:27 am »
 P.S.Блокажа може и да не е с деферилин а с декапептил.Тогава се работи по друга схема.Дефирилина е една инжекция,а декапептила са няколко.   
Декапептила също може да е една инжекция-декапептил депо.  :D

А може да не е нито Декапептил, нито Диферелин, а Лупрон например. Лекарства много - решението е на док.
*
« Отговор #34 -: Март 21, 2008, 09:33:19 am »
как да не е при последният ми преглед  ж аг я видях
Там е,но вече не участва активно в процедурите както преди,а само консултира.

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*

petq74

• 373
« Отговор #35 -: Март 21, 2008, 13:32:00 pm »
Цитат
Там е,но вече не участва активно в процедурите както преди,а само консултира
То4но така тя ве4е е само консултант на клиниката,а доктор Козовски е на неиното място и извършва прегледите
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
« Отговор #36 -: Март 21, 2008, 14:22:59 pm »
Привет! И аз ще ходя другата седмица за сондаж и изследвания. Я дайте координати на по-евтините аптеки, че и аз не съм от Варна и знам само Брегалница...
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #37 -: Март 21, 2008, 14:59:00 pm »
Аптека "Манолова"-с най- ниски цени към момента ,когато аз правих опит.Намира се на улица "Цар Асен" на гърба на Медицински университет!Цена на Пурегон тогава /септември/около103-105 лева за 100 единици.Но, първо оставяш капаро и  ти  ги доставят след няколко часа.По възможност преди обед.Ако  не се лажа номера беше 912 084
« Последна редакция: Март 21, 2008, 15:00:47 pm от valikir »

Д-р Стаменов,обичаме ви!
« Отговор #38 -: Март 21, 2008, 15:52:36 pm »
В аптеки Марешки Пурегон 100 струва 107.50 лв, декапептил 0.1 -13.50лв. Най-близката аптека Марешки  до АГ е на гърба на окръжна болница мисля, че Селиолу се казва улицата. Имат наличности и можеш да си ги купиш веднага. Успех
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #39 -: Март 21, 2008, 17:37:14 pm »
Може би единственото предимство на Брегалница е, че ако ви останат от лекарствата може да се върнат.Явно имат уговорка с болницата.На мен след ИКСИ-то ми останаха пурегон и декапептил за близо 500лв. и ги върнах след като в АГ ми казаха да го направя.
Напълно вероятно е и в другите аптеки да може и моля ако някой знае да сподели.

Успех на всички момичета в процедури или с предстоящи такива:)